Een lang weekend weg, maar heb je even geen idee waar je naartoe wilt? Herkenbaar! Mocht je net als ik geen zin hebben in een stedentrip, dan raad ik je aan vooral even verder te lezen. Ik stuitte onlangs namelijk op een regio waar ik stiekem nog nooit van had gehoord, maar die nu een hoog plekje op mijn nooit eindigende wishlist heeft gekregen. Picardië ligt in het noorden van Frankrijk en biedt rust en natuur, maar ook heel veel toffe bezienswaardigheden en activiteiten en nog toffere accommodaties. 

Picardië ligt op zo’n vier uur rijden van Amsterdam. Perfect voor als je niet al te lang weg kan, maar toch in een heel andere omgeving wilt belanden. Nu ik me wat meer in de regio heb verdiept geef ik je graag wat tips om te zien en doen, en waar je móét slapen.

Doen in Picardië

Ga suppen!  Want stand-up paddling is leuk. Ik heb het ooit eens in Curaçao gedaan, en wonder boven wonder ben ik geen een keer van mijn plank af gevallen. Dat zegt wat! En in de Baai van de Somme zijn gelukkig maar weinig golven te vinden.

Rijd met een zeilwagen. Want dat is vast iets wat je nog nooit hebt gedaan. Met de wind in de haren scheuren over het strand, hoe tof klinkt dat? En het schijnt dat iedereen dit kan doen. Je bent alleen afhankelijk van de wind, verder is het aan jou hoe goed je rechtdoor blijft rijden.

Fiets alsof je leven ervan af hangt. Want deze regio leent zich perfect om met de oude vertrouwde fiets te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar de ondergrondse grotten van Chemin des Dames of naar de waterval aan de rand van het dorpje Paissy!

bezienswaardigheden Picardië

Bezienswaardigheden in Picardië

Bezoek het visserstadje Ault. Want auteur Victor Hugo was fan en ik snap wel waarom. Een prachtige kerk, krijtrotsen, de zee, een vuurtoren en prachtige huizen uit de veertiende eeuw. Pak een terrasje en kijk naar de vissers in de haven of loop door de knusse straatjes. Hier proef je het échte Picardische leven.

Ontdek het bos. Want bomen genoeg en niets is lekkerder dan urenlang wandelen door prachtige natuur.

Ga naar het strand. Want ook in het noorden van Frankrijk is een klein stukje zee te vinden!

Bezienswaardigheden Picardië

Slapen in Picardië

Overnacht in een boomhut. Want dat is echt niet alleen leuk voor kinderen! Het kan op Camping Le Clos Cacheleux op de Route de Bouillancourt in Miannay.

Verblijf in een woonwagen. Want hoe vaak krijg je die kans nou eigenlijk? Het is mogelijk bij La Cressonniere in Noyant-et-Aconin.

Slaap in een houten kubus. Want hoe tof is het om letterlijk onder de sterren te slapen? Het huisje is 3 bij 3 meter en heeft een plexiglazen koepel zodat je vanuit je bed goed zicht hebt op de sterrenhemel. Bij de kubus vind je ook nog eens een jacuzzi. Je boekt een overnachting bij Maison de l’Omignon in Vermand.

Bezienswaardigheden Picardië

Meer weten + WIN!

Net zo enthousiast als ik en wil je graag meer informatie over Picardië? De regio brengt elke maand het gratis Nederlandstalige magazine Esprit de Picardie uit! Hierin vind je niet alleen informatie over de bezienswaardigheden en historische gebeurtenissen, maar ook inspiratie voor activiteiten en bijzondere slaapplekken. Om deze in je brievenbus te ontvangen hoef je je alleen maar via deze link aan te melden. Nóg een extra reden om dit te doen: je maakt gelijk kans op een verblijf in Picardië!

 

Credits foto’s:
Comdesimages, Nicolas Bryant, Le Nouvel Opra
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒