Frankrijk

Bezienswaardigheden Picardië: 9 toffe dingen om te zien en doen

Lang weekend Picardië

Een lang weekend weg, maar heb je even geen idee waar je naartoe wilt? Herkenbaar! Mocht je net als ik geen zin hebben in een stedentrip, dan raad ik je aan vooral even verder te lezen. Ik stuitte onlangs namelijk op een regio waar ik stiekem nog nooit van had gehoord, maar die nu een hoog plekje op mijn nooit eindigende wishlist heeft gekregen. Picardië ligt in het noorden van Frankrijk en biedt rust en natuur. Wat Picardië ook biedt: heel veel toffe bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties. 

Picardië ligt op zo’n vier uur rijden van Amsterdam. Perfect voor als je niet al te lang weg kan, maar toch in een heel andere omgeving wilt belanden. Nu ik me wat meer in de regio heb verdiept geef ik je graag wat tips om te zien en doen, en waar je móét slapen.

Doen in Picardië

1. Ga suppen

Want stand-up paddling is leuk. Ik heb het ooit eens in Curaçao gedaan, en wonder boven wonder ben ik geen een keer van mijn plank af gevallen. Dat zegt wat! En in de Baai van de Somme zijn gelukkig maar weinig golven te vinden.

2. Rijd met een zeilwagen

Want dat is vast iets wat je nog nooit hebt gedaan. Met de wind in de haren scheuren over het strand, hoe tof klinkt dat? En het schijnt dat iedereen dit kan doen. Je bent alleen afhankelijk van de wind, verder is het aan jou hoe goed je rechtdoor blijft rijden.

3. Stap op de fiets

Fiets alsof je leven ervan af hangt. Want deze regio leent zich perfect om met de oude vertrouwde fiets te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar de ondergrondse grotten van Chemin des Dames of naar de waterval aan de rand van het dorpje Paissy!

bezienswaardigheden Picardië

Bezienswaardigheden in Picardië

4. Bezoek visserstadje Ault

Want auteur Victor Hugo was fan en ik snap wel waarom. Een prachtige kerk, krijtrotsen, de zee, een vuurtoren en prachtige huizen uit de veertiende eeuw. Pak een terrasje en kijk naar de vissers in de haven of loop door de knusse straatjes. Hier proef je het échte Picardische leven.

5. Ontdek het bos

Want bomen genoeg en niets is lekkerder dan urenlang wandelen door prachtige natuur.

6. Ga naar het strand

Want ook in het noorden van Frankrijk is een klein stukje zee te vinden!

Bezienswaardigheden Picardië

Slapen in Picardië

7. Overnacht in een boomhut

Want dat is echt niet alleen leuk voor kinderen! Het kan op Camping Le Clos Cacheleux op de Route de Bouillancourt in Miannay.

8. Verblijf in een woonwagen

Want hoe vaak krijg je die kans nou eigenlijk? Het is mogelijk bij La Cressonniere in Noyant-et-Aconin.

9. Slaap in een houten kubus

Want hoe tof is het om letterlijk onder de sterren te slapen? Het huisje is 3 bij 3 meter en heeft een plexiglazen koepel zodat je vanuit je bed goed zicht hebt op de sterrenhemel. Bij de kubus vind je ook nog eens een jacuzzi. Je boekt een overnachting bij Maison de l’Omignon in Vermand.

Bezienswaardigheden Picardië

Beelden: Comdesimages, Nicolas Bryant, Le Nouvel Opra

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒