Montmartre staat vooral bekend als een heel toeristische kunstenaarswijk. Daar is geen woord van gelogen. Dit gebied in het noorden van Parijs is erg populair onder vele reizigers en dus ook vaak heel erg druk vanwege de (letterlijke) hoogtepunten in de wijk. Maar gelukkig heeft Montmartre ook genoeg rustige plekjes te bieden die net zo de moeite waard zijn!

Ga niet meteen op je uiteindelijke doel af (de Sacré-Cœur), maar laat je leiden door de kleine kronkelige weggetjes die je omhoog brengen. Op elke hoek vind je wel weer iets nieuws waar je oog op valt of waar weer een verhaal achter zit.

Eigenlijk nog net buiten Montmartre: de bekende Moulin Rouge. Vroeger een erg fabuleuze plek, tegenwoordig lijkt het al haar charme verloren te zijn. Een goed beginpunt, want het kan alleen maar beter worden. Dé straat om te beginnen is de Rue Lepic, waar je alleen daar al diverse mooie plekjes tegenkomt.

Ooit de film Amélie gezien? Op korte loopafstand van de Moulin Rouge vind je het ‘Café des 2 Moulins‘, waar Amélie haar werkdagen doorbracht. Op zich is het een weinig bijzondere plek, maar wel leuk om even gezien te hebben. Als je dan toch in de buurt bent… Het schijnt hier altijd erg druk te zijn, maar als je ’s ochtends langsloopt, dan zijn er nog genoeg lege stoelen beschikbaar. (Rue Lepic)

Wanneer je je weg vervolgd naar boven, vergeet vooral niet af en toe naar links of rechts te kijken. Af en toe kom je prachtige uitzichten over de stad tegen! (Rue Lepic)

In Montmartre stonden vroeg maar liefst 30 molens hun wieken te draaien. Tegenwoordig zijn er nog maar twee terug te vinden, waaronder deze de ‘Moulin de la Galette‘. (Rue Lepic)

Stop ook even bij de schattige kleine winkeltjes op Rue Abbesses! Hier wordt het al wel iets drukker, maar ’s ochtends vroeg kun je hier nog uitgebreid rondneuzen zonder hordes toeristen tegen te komen. (Rue Abbesses)

Montmartre heet niet voor niets de kunstenaarswijk van Parijs; op bijna elke hoek zie je wel weer een kunstwerk. Of het nu een mooi gebouw is, een prachtig uitzicht of andere beeldende kunst. (Avenue Junot)

De vele kleine straatjes kennen ook erg schattige huisjes met speciale stenen en mooie kleuren. In de verte kun je de Sacré-Cœur al zien liggen. (Rue de L’Abreuvoir)

Hoe dichter je bij de Sacré-Cœur komt, hoe meer toeristen je ook zult tegenkomen. Niet zo vreemd dat hier veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes zijn te vinden! (Rue Chevalier de La Barre)

Letterlijk het hoogtepunt van Montmartre, het uitzicht bij de Sacré-Cœur. Vanaf dit punt heb je – samen met honderden anderen – een prachtig uitzicht over de hele stad.

En ook de Eiffeltoren is tussen de bomen door weer zichtbaar.

Hordes kunstenaars vind je op het bekende Place du Tertre. Mocht je honger of dorst hebben, dan raad ik je aan om even een stukje naar beneden te lopen. Hier betaal je namelijk de hoofdprijs! (Place du Tertre)

Conclusie: Andere toeristen compleet vermijden is eigenlijk onmogelijk in deze wijk. Er is namelijk een reden waarom ze hierheen komen; Montmartre is prachtig! Maar als je even buiten de gebaande paden loopt, zul je je even alleen wanen en de mooiste plekjes tegen komen.

Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒