Denk je aan Aruba, dan denk je geheid aan zon, zee en strand. Logisch, want stranden zoals hier zie je niet vaak! Leg zeker je handdoekje neer op Eagle Beach en Baby Beach en ga mee op een snorkeltocht om het mooie onderwaterleven te spotten. Maar het Caribische eiland biedt zoveel meer highlights die je wilt bezoeken! Zo wil je zeker het gezellige en kleurrijke centrum van hoofdstad Oranjestad in en de vele indrukwekkende street art van San Nicolas ontdekken. Voor mooie natuur moet je absoluut naar Arikok National Park: het park beslaat zo’n 20% van het eiland en biedt genoeg bezienswaardigheden voor meerdere dagen. Beklim Casibari en/of de Hooiberg. Bezoek de natuurlijk gevormde brug Wariruri Bridge en neem een duik in de natural pool vlakbij.

Beste periode:

december t/m mei

Reistijd:

10 uur vliegen

Taal:

Papiamento, Engels en Nederlands

Valuta:

Arubaanse florin


Op vakantie naar Aruba:

Weer

Het weer op Aruba is vrijwel het hele jaar fantastisch. Het klimaat zorgt ervoor dat het er bijna altijd droog, warm en zonnig is, al kan een fikse regenbui wel voorkomen. Door het jaar heen veranderen de temperaturen niet zo sterk. De luchtvochtigheid op Aruba is wel vrij hoog, waardoor het een beetje klam kan aanvoelen. Lang leve de zeebries die ervoor zorgt dat je hier weinig last van hebt!

Accommodaties

Doordat Aruba zo’n populaire vakantiebestemming is, zijn er genoeg verschillende accommodaties waar je uit kan kiezen. De duurste hotels en resorts vind je in Oranjestad en in Palm Beach. Meer waar voor je geld krijg je als je daar net wat verder vandaan zit. Met een huurauto is dat helemaal niet erg: je bent in een mum van tijd altijd waar je naartoe wilt. Onze favoriet? Verblijf in een appartement op Aruba: zo heb je veel meer bewegingsvrijheid én kun je ervoor kiezen om geld te besparen door ‘thuis’ te koken. Supermarkten genoeg op het eiland!

Toptip: Aruba is niet de goedkoopste bestemming: bespaar veel geld door te verblijven in een appartement!

Zo kom je er

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vertrekken er meerdere keren per week vluchten naar Queen Beatrix International Airport op Aruba. Dat kan onder andere met KLM en TUI. Let hierbij op dat je bij de meeste vluchten een (korte) tussenstop maakt, alleen KLM biedt ook directe verbindingen aan. De vluchtduur is 10 uur als je in één keer die kant op vliegt.

Een andere optie om naar Aruba af te reizen, is om te kiezen om te vertrekken vanaf Brussels Airport of Düsseldorf Airport. Vergelijk alle mogelijkheden en prijzen snel en makkelijk via Tix.nl of Skyscanner.

Ter plekke verplaatsen

Het openbaar vervoer op Aruba is heel goed geregeld! De bus stopt vrijwel overal, zelfs (vlakbij) de stranden. Goed om te weten: het knooppunt ligt in Oranjestad, vanaf daar vertrekken alle bussen. Wil je liever meer bewegingsvrijheid en zelf bepalen waar en wanneer je vertrekt en stopt? Dan doe je er slim aan om een huurauto te regelen: zo kom je écht op alle plekjes. Een auto huren op reis boeken wij altijd via Sunny Cars. Fijn om te weten: de wegen op Aruba zijn prima onderhouden!


Blogs over Aruba: