fbpx

Over mij

Eerst even dit:

WIL JIJ OOK WAAR VOOR JE REISGELD?

Reisdoc.nl bestaat sinds 2011 en is een reisblog voor elke travel liefhebber die graag zoveel mogelijk waar voor zijn/haar reisgeld wil hebben: wekelijks deel ik daarom meerdere tips om alles uit je volgende trip te halen, zonder dat je daarbij de hoofdprijs hoeft te betalen.


REISDOC…?

…staat voor ‘Reisdocument

Oftewel: jouw complete bron voor reistips en -tricks!

JE ZIT HIER GOED ALS JE OP ZOEKT BENT NAAR…

info over de bestemmingen die ik heb bezocht en de tips die ik ter plekke heb verzameld

heel veel handige reistips

reisinspiratie die je reisprikkels weer flink aanwakkeren

meer info over mij (en scroll hiervoor ook verder naar beneden)


WIE BEN IK?

Ik ben Chantal Schram, 31 jaar en woonachtig in het Gooi en afgestudeerd als journalist en antropoloog. Na flink wat jaren in loondienst, ben ik sinds de zomer van 2017 gaan ondernemen. De belangrijkste reden: zo kan ik nóg vaker op reis en me ook net even wat meer kan focussen op Reisdoc.nl (en mijn andere bedrijf, PR-cursus.nl). Mijn geld gaat – afgezien van de vaste lasten en nodige ‘uit eten’-drang – vooral richting mijn spaarrekening. Voornaamste doel: zo snel mogelijk weer op reis!

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Vroeger zocht ik met m’n ouders, grote broer en grote tent vooral Franse campings op. Maar sinds ik oud en wijs genoeg ben om op eigen houtje op pad te gaan, pak ik alle kansen ook met beide handen aan. Zodra ik de mogelijkheid heb om mijn eigen woonplaats te verlaten, doe ik dat. Of het nu een weekendje Ardennen is of een maand roadtrippen in Amerika, nieuwe plekken en culturen ontdekken blijft voor mij het meest fantastische dat er bestaat.

In 2011 ben ik begonnen met Reisdoc.nl, voornamelijk omdat ik mijn twee grootste passies – schrijven en reizen – wilde combineren. Het feit dat ik na mijn studie heel lang geen baan kon vinden en ik dus gewoon iets te doen wilde hebben, laat ik voor het gemak maar even achterwege.

EN NU

Maar inmiddels werk ik alweer een aantal jaar en heb ik dus ook meer te besteden dan toen ik nog studeerde en het van een bijbaantje moest hebben. Maar ik ben nog steeds best zuinig op m’n geld en blijf continu zoeken naar manieren om het meeste uit m’n budget te halen. Back to basic hoeft niet meer, maar de hoofdprijs betalen voor een vijfsterrenhotel zal ik ook niet snel doen. Gelukkig blijkt dat er altijd een tussenweg is, op welke bestemming dan ook. Luxe, comfort en toffe dingen zien en doen is echt mogelijk om voor een goede prijs te regelen. Ik doe niet anders dan zoeken naar mogelijkheden om waar het maar kan waar voor m’n geld te krijgen. En die tips deel ik hier graag met je!

Ik schrijf alleen over de plekken in de wereld die zogenoemd value for travel money bieden: bestemmingen en praktische reistips waarbij kwaliteit voor de juiste prijs altijd voorop staat. Ik wil je motiveren om vaker op pad te gaan. Of het nu lang of kort is, dichtbij of ver weg. Als je maar gáát. Als je maar de wereld gaat ontdekken, want dat is nu eenmaal echt het mooiste wat er is. Zo moeilijk is het niet. En je hoeft ook echt de jackpot niet te winnen, dat heb ik tot op heden namelijk ook nog steeds niet.


BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je automatisch op de hoogte worden gehouden van de nieuwste artikelen of mijn reizen? Volg me op Facebook, Instagram of Pinterest! Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je elke maand automatisch nieuwe bespaartips in je inbox!