De Hollywood Hills, de Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive, de tattoo shop van Kat von D… Los Angeles staat bekend om een aantal beroemde hotspots die de meeste mensen vooral van hun LCD-scherm kennen. Het zijn allemaal bezienswaardigheden die je een keer gezien moet hebben, maar om eerlijk te zijn… Het valt een beetje tegen. De glitter en glamour die je eigenlijk verwacht wordt verduisterd door de smog, de uitlaatgassen en de vele toeristen die jaarlijks de stad bezoeken. Als je dan toch in de buurt bent, ga dan naar Santa Monica! Waarom? Kijk mee!

Santa Monica (en het aangrenzende Venice Beach) zijn vooral bekend uit de serie Baywatch. Maar deze plek heeft meer te bieden dan alleen een gelegenheid om kiekjes te maken bij de bekende strandhuisjes:


Loop bijvoorbeeld over de pier en kijk je ogen uit bij de pier-artiesten, muzikanten, kunstenaars, souvernirswinkeltjes- en eetgelegenheden.

Ga vis eten bij Bubba Gump Shrimp Company. Jawel, dat restaurant dat voort is gekomen dankzij Forrest en Bubba van Forrest Gump. Hilarische bediening (zo krijg je altijd een quiz over de film), geweldige sfeer en prima eten.

Ga stiekem toch de mini-achtbaan of een andere attractie in, ook al is de vaststaande kermis eigenlijk voor kinderen bedoeld. Blijft leuk!

Loop romantisch (als je met je partner bent) met je voeten in de zee over het strand.

Als je dan toch al onderweg bent, loop naar Venice Beach en loop langs de leukste kraampjes. Pas wel op voor ongure types en zakkenrollers, die schijnen hier nogal actief te zijn.

Je kan hier ook een poosje staren naar de kunstjes die de jongens op hun skate(board)s en mountainbikes kunnen doen.

Of ga bij mooi weer, net als de locals, lekker lui op het strand liggen. Je bent immers op vakantie!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’