Kaapverdië

Bezienswaardigheden Kaapverdië:

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Afrika. Dat betekent: lekker weer terwijl het hier koud en nat is! En ook heel veel mooie stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Heel veel bezienswaardigheden zijn er niet, waardoor je aan een week meer dan genoeg hebt. Of je moet nog langer willen relaxen natuurlijk! De meest veelzijdige eilanden zijn Sal en Boa Vista.


Praktische Kaapverdië informatie:

Hoe kom je in Kaapverdië?

  • Met het vliegtuig: Normaal gesproken ben ik niet zo van de pakketreizen, maar voor deze bestemming maak ik een uitzondering. Boek bijvoorbeeld een een all-inclusive verblijf! Toch liever zelf je vliegticket en accommodatie regelen? Check voor de goedkoopste tickets websites als WTC.nl en Momondo.nl!

Beste reistijd Kaapverdië

  • Van oktober t/m juni: de hele winter door dus. Juli, augustus en september staan garant voor relatief veel regenval.

Heb je een visum nodig voor Kaapverdië?

  • Ja! Je kunt deze als visum on arrival kopen bij aankomst, maar handiger is het om het vooraf al te regelen. Zo vermijd je lange wachtrijen! Vaak kan je reisorganisatie deze voor je regelen door vooraf een visumformulier in te vullen.

Heb je vaccinaties nodig in Kaapverdië?

  • Ja, ze worden zeker aangeraden (en zijn in sommige gebieden verplicht): het gaat om Buiktyfus, dtp, gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC en dengue (knokkelkoorts).

Wat is het tijdsverschil in Kaapverdië?

  • Het is in Kaapverdië twee uur vroeger dan in Nederland.

Valuta in Kaapverdië

  • In Kaapverdië betalen ze met de Kaapverdisch Escudo. De wisselkoers: 100 CVE is ongeveer 90 cent en 1 euro is ongeveer 110 CVE.

Wereldstekker nodig in Kaapverdië?

  • Nee, ze gebruiken hier stekkers van het type C en E. Net als wij dus.

Bezochte plekken in Kaapverdië:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts over Kaapverdië:

Tips Sal, Kaapverdië

Sal: handige informatie en tips

Sal, wat was je fijn. Met je mooie stranden, met je prachtige zee en met je heerlijke klimaat. Kaapverdië heeft me oprecht verrast. Van tevoren had ik me behoorlijk ingelezen, maar sommige dingen verrasten me alsnog. Vooral praktisch gezien. Dingen waarvan je denkt: goh, als ik dát had geweten… Gelukkig gaat dat jou niet gebeuren!  ANDER LEESMATERIAAL:In beeld: ook dit is Sal, Kaapverdië

De bezienswaardigheden kon je onlangs al zien. Dit keer staat er iets anders op het programma: ook dit is Sal, maar dan ver buiten de toeristische plekken. Onderweg. Dit is het echte leven. Wát een verschil met Santa Maria en de vele resorts. ANDER LEESMATERIAAL:

Bezienswaardigheden Sal

Dit zijn de must sees op Sal, Kaapverdië

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Sal is geen bestemming waar je heen wilt als je van plan bent om heel veel aan sightseeing te doen. En waarom dan niet, vraag je je wellicht af? Nou, dat antwoord is heel simpel: het is een klein eiland en er zijn nu eenmaal niet zo heel erg veel bezienswaardigheden. Maar wat er te zien is, is wel daadwerkelijk de moeite waard. Trek er een volle dag voor uit en geloof mij: dan heb je alle highlights echt wel gehad. Kun je daarna mooi weer op het strand liggen!