Italië

Bezienswaardigheden Pisa: Er is meer dan alleen die ene scheve toren

bezienswaardigheden pisa

Pisa. Je weet wel, die stad waar iedereen regelrecht naar de wereldberoemde toren loopt, een té voor de hand liggende foto maakt en vervolgens niet weet hoe snel ze naar ‘buurstad’ Florence moet vluchten. Pisa dus. Ik vond het daar geweldig (en zelfs leuker dan Florence). Say what?

Het is al een tijdje geleden dat ik een bezoek bracht aan deze stad. Maar aangezien ik de laatste tijd vreemde blikken krijg als ik mijn enthousiasme laat zien, wil ik het toch ook nog even online delen. Het was 2010 en ik deed een minivakantie Toscane samen met m’n moeder. Ik was nog volop student, had weinig geld, en wilde er gewoon per se even uit.

Omdat het op dat moment het goedkoopst was om een ticket naar Pisa te boeken en in dezelfde stad te verblijven, sliepen we daar en werd dat ons uitgangspunt om daarnaast ook Florence en Lucca te bezoeken. Maar – en ik word hier regelmatig raar voor aangekeken – uiteindelijk vonden we allebei Pisa zelf het hoogtepunt van de reis (ook al regende het het grootste gedeelte van de tijd).

BEZIENSWAARDIGHEDEN PISA

Ook al is het centrum veel kleiner dan Florence, heeft het weinig echt grote bezienswaardigheden en kun je op andere plekken beter shoppen. Maar dat gaf niets. Als je namelijk een beetje je best doet merk je dat de stad zó veel leuke straatjes, steegjes, pleintjes en gebouwen te bieden heeft. Neem je tijd, dan kom je deze en nog heel veel andere plekjes (die ik helaas niet op beeld heb) vanzelf tegen:

Check de Santa Maria della Spina in de hoek!

In het hart van de studentenbuurt, het gezellige Piazza dei Cavalieri.

De rivier Arno, met die typisch Toscaanse huisjes langs de zijkant.

De universiteit van Pisa.

Een doodnormale woonwijk: prachtig!

Vooruit, de Toren van Pisa mag natuurlijk niet ontbreken.

Maar alleen vanwege het geweldige uitzicht dat je van bovenaf hebt!

Ben jij weleens in Pisa geweest? Hoe vond jij het?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒