Zoek je een tof cadeau voor een vriendin of vriend die wel van reizen houdt? Óf je hebt geen idee wat je moet kopen óf je ziet door de bomen het bos niet meer. Met deze vijf cadeautips van Coolgift zit je sowieso goed!

Onze top 5 cadeaus voor vriend(in):

1. Scratch wereldkaarten

Cadeaus voor vriendin
Cadeaus voor vriendin

De Scratch World Map lijkt een normale wereldkaart, maar je kunt hierop precies bijhouden waar je al bent geweest door plekken weg te krassen. Onder de bovenste laag zit een andere kleur, waardoor je nooit kan vergeten welke avonturen je al hebt meegemaakt.

Ze bestaan al een paar jaar, maar voor wie de oude kleuren niet zo mooi vond (zoals ik), is er goed nieuws: er zijn nu nieuwe varianten van de Scratch World Map beschikbaar! Deze wereldkaart is 88 x 63 cm groot en nu ook te koop in een zwart/gouden, blauwe en witte, antieke versie. Er staan meer dan 10.000 plaatsen en steden op het doek. Onderling verschillen ze nog meer: zo zie je op de blauwe versie een duidelijk reliëf van bergen en zee en zijn op de zwart/gouden versie een aantal landen extra groot uitgelicht.

De kaart komt in een koker en bevat daarnaast een doosje, kras-plectrum, vilten doekje, marker-pins en button-pins.

Afmetingen: 88 x 63 cm
Prijs: €34,95

Koop de World Scratch Map hier ⇒


2. Luxe spiegel wereldkaart

Cadeaus voor vriendin
Cadeaus voor vriendin

Je hebt spiegels en je hebt spiegels! Wie op zoek is naar een echte eye catcher voor in huis wil deze toffe variant aan de muur. Deze wereldkaart is gemaakt van hoge kwaliteit acryl en heeft een spiegeleffect. Naast dat je jezelf dus ziet als je ernaar kijkt, is het ook makkelijk wegdromen bij je volgende trip. Door de 32 houten tags (wit en rood) kun je makkelijk bijhouden waar je al bent geweest.

De spiegel bestaat uit negen delen en zijn dankzij de stickerstrip, lijm en houten limiters is ‘ie makkelijk op te hangen. De grote versie bevat nog 25 kleine spiegeltjes om mini-eilanden toe te voegen die op de kleinere variant niet zichtbaar zijn.

Afmetingen: 90 x 54 cm / 130 x 78 cm
Prijs: €199,00 / €299,00

Koop de Spiegel Wereldkaart hier ⇒


3. Mok met wereldkaart

Cadeaus voor vriendin
Cadeaus voor vriendin

Een goede mok is nooit weg, maar deze variant biedt naast fijn drinkcomfort ook wat creativiteit met zich mee. De keramische mok bestaat namelijk uit een wereldkaart die je zelf kunt inkleuren met de bijgeleverde keramische pen. Zo kun je na elke trip bijhouden waar je bent geweest. Doe je het cadeau na het inkleuren in de oven, dan zal de kleur permanent houden.

Extra fijn: de mok laat geen theevlekken achter en kan gewoon in de magnetron én vaatwasser.

Afmetingen: 11 x 11 x 11 cm (inhoud: 500 ml)
Prijs: €21,95

Koop de Wereldkaart Mok hier ⇒


4. Wereldbol karaf en glazen

Cadeaus voor vriendin
Cadeaus voor vriendin

Deze cadeautip is speciaal voor liefhebbers van een fijn drankje, want hoe tof is deze karaf in de vorm van een globe? De decanter kan dankzij de houten halve maanstandaard draaien en het glas bevat kaartmarkeringen die samen de wereld vormen. In het glas zie je een glazen schip. Daarnaast krijg je bij deze karaf een glazen stopper en twee drinkglazen bijgeleverd, die eveneens de wereldkaart bevatten.

Inhoud: 850 ml
Afmetingen: 21 cm hoog, diameter 13 cm. De glazen zijn 8cm hoog en hebben een diameter van 8,5 cm.
Prijs: €44,95

Koop de Whiskey Wereldbol Karaf hier ⇒


5. Opblaasbaar reiskussen

Cadeaus voor vriendin
Cadeaus voor vriendin

Ben je meer op zoek naar een praktisch cadeau? Dan is dit opblaasbare reiskussen een aanrader! Waar je de meeste vliegtuigpassagiers met een onhandig nekkussen ziet die vooral voor nekpijn ziet, zorgt dit kussen er juist voor dat je daadwerkelijk comfortabel ligt. De vorm is geïnspireerd op massagestoelen waar je met je hoofd in kan liggen. Het reiskussen is gemaakt van polypropyleen, waardoor het extra zacht aanvoelt. Het heeft aan beide kanten een opening, zodat je je armen makkelijk kwijt kunt. Zet ‘m voor je op het tafeltje, leg je hoofd neer en voor je het weet lig jij zittend te slapen. Het ziet er misschien wat gek uit, maar geloof mij: dat zou je helemaal niets moeten schelen als je daardoor lekker kan tukken! En het mooie is: met een paar keer blazen zit dit kussen al vol.

Afmetingen: 13 x 13 x 178 cm (leeg) / 50 x 31 x 31 cm (opgeblazen)
Prijs: €22,95

Koop het opblaasbare reiskussen hier ⇒

samenwerking
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒