“Great design for little money.” Tsja, met zo’n slogan heb je mijn aandacht al heel snel getrokken. Motel One. Een budgetdesign hotelketen uit Duitsland en inmiddels met ruim vijftig vestigingen in onder meer BelgiĆ«, Groot-BrittanniĆ«, Oostenrijk en Duitsland. Onlangs sliep ik in een van hun hotels in Hamburg, en ik kan je zeggen: het is echt een aanrader!Ā 

OVER MOTEL ONE

Bij het woord ‘motel’ heb je waarschijnlijk al gauw bepaalde ideeĆ«n. Ik ook, en niet per se positief. Maar laat je niet verwarren, want Motel One is geen motelketen. Het is een chain van designhotels, maar wel met de prijs die vergelijkbaar is met motels. Je betaalt standaard tussen de ā‚¬59,- en ā‚¬79,- per kamer per nacht – waar je ook boekt -, afhankelijk van de stad en de precieze locatie waar je verblijft. Wat je daarvoor mag verwachten? Hotels op A-locaties in steden, vriendelijk personeel en vooral heel fijne kamers.

Motel One Am Michel

Het mooie van Motel One is dat elke kamer in elk hotel hetzelfde is. Dezelfde badkamer (met regendouche), hetzelfde bed, dezelfde nachtlampjes en dezelfde televisie. Zelfs dezelfde gordijnen en dezelfde vloerbedekking. Zo weet je van tevoren precies wat je kunt verwachten, in welke stad je ook bent. Je vindt alleen de hoognodige spullen voor tijdens je stedentrip (of zakenreis); zo zijn telefoons en kledingkasten achterwege gelaten. Want zeg nou eerlijk: hoe vaak bel jij nou naar buiten toe of hang je echt je kleding op tijdens een citytrip? Ook heel fijn: je mag tot 12.00 uur uitchecken.

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Hoewel de kamers overal hetzelfde zijn, zijn de lobby’s in elke vestiging weer anders. Elke ‘One Lounge’ heeft een eigen thema dat past bij de stad waar ze zich bevindt. In Brussel staan chocola, kant en bier centraal, in Bremen komt de geschiedenis als hanzestad goed naar voren. Drie dingen zijn wel zeker: overal vind je een bar die 24 uur per dag open is, de kenmerkende Egg Chairs van Arne Jacobsen (zie hieronder) en fijne banken, tafels en stoelen om te relaxen of te werken. Veel vestigingen hebben ook nog een binnentuin, de zogenoemde Outdoor Lounge.

MOTEL ONE HAMBURG

Ik sliep in de vierde vestiging van Motel One in Hamburg: Motel One am Michel. Middenin de stad; alle hoogtepunten liggen letterlijk op loopafstand. Mijn kamer lag aan de (drukke) straatkant, maar door de goed geĆÆsoleerde ramen hoor je helemaal niets van het verkeer dat voorbij raast. Hetzelfde geldt voor de muren: het hotel – 437 kamers – was volledig volgeboekt, maar ik heb letterlijk niets of niemand gehoord. BigĀ like!

Het thema van Motel One am Michel is ‘Star-Club’, geĆÆnspireerd op de beroemde club aan de Hamburgse Reeperbahn waar onder meer The Beatles hebben opgetreden. Ook zijn er diverse elementen van de Hamburgse haven terug te vinden: op de schilderijen en glazen muren zie je de schepen terug komen.

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

HET ONTBIJT

En last but not least: het ontbijt. Je betaalt bij Motel One ā‚¬7,50 voor een ontbijtje. En geloof mij, voor dat geld krijg je een hele hoop. Ā In welke vestiging dan ook. Een kleine greep uit het assortiment: croissants, broodjes, verschillende soorten muesli, cruesli en cornflakes, vers fruit, verse koffies en heel veel vers beleg. Ik kan er heel kort over zijn: je kunt er meer dan prima een goede bodem leggen voor de rest van de dag!

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

Motel One Am Michel

www.motel-one.com

Had jij al eens van Motel One gehoord?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’