NOORWEGEN: Zo mooi zijn de fjorden

Geirangerfjord Noorwegen

Er zijn weinig plekken op de wereld die me stil krijgen. Écht stil. Zo’n stilte waarbij je – als je de tijd hebt – uren voor je uit kunt staren en volledig op kunt gaan in wat je op dat moment ziet. Nou, Noorwegen is het gelukt. Ik vond Oslo al een verrassing op zich, maar nu ik ook de fjorden heb ontdekt, ben ik echt verkocht. Wat is dit een prachtig land. Zelfs met slecht weer.

Ik kan uren schrijven over de fijnste plekken en leukste activiteiten – en dat zal ik op een later moment ook zeker doen -, maar voor nu deel ik graag de beelden van de fjorden an sich. Die spreken namelijk meer dan voor zich:

Geirangerfjord Noorwegen

De fjorden bij Lekneset.

Geirangerfjord Noorwegen

Prachtige natuur vlakbij Stranda.

Geirangerfjord Noorwegen

Het uitzicht vanuit het bijzondere Juvet Hotel: je zit echt middenin de natuur.

Geirangerfjord Noorwegen

Geirangerfjord Noorwegen

Geirangerfjord Noorwegen

Uitzicht op de fjorden van Stranda.

Geirangerfjord Noorwegen

Zelfs met zware bewolking en regen is Noorwegen mooi: dit zie je vanaf het opstappunt voor de ferry vanuit Hellesylt.

Geirangerfjord Noorwegen

Rechts zie je de ‘Seven Sisters’: deze waterval staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Je vindt ‘m in het Geirangerfjord, die ook op deze lijst staat.

Geirangerfjord Noorwegen

Bootjes in Geiranger.

Geirangerfjord Noorwegen

Regen mét zonneschijn: uitzicht op Geiranger!

Ben jij al eens in Noorwegen geweest?

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


26 Comments

 1. Die fjorden zijn voor mij ook een reden om ooit nog eens naar Noorwegen te gaan. Inmiddels is mijn bucket list langer dan mijn leven dagen kent ;-)

 2. Een collega is pas in Noorwegen getrouwd, en ze heeft dus trouwfoto’s met achtergronden als op jouw plaatjes (prachtige kiekjes trouwens). Sinds het zien van haar foto’s staat Noorwegen dus behoorlijk bovenaan mijn lijstje!

 3. Hoi Chantal

  Hoelang heb je over deze plaatsen bezoeken gedaan?
  Liggen ze ver uit mekaar?
  Vertrok je vanuit een speciaal punt? Kwam je vanuit Oslo bijvoorbeeld?
  Benieuwd hoe je dit gepland hebt. Wij zijn ook van plan om naar Noorwegen te trekken (maar niet zoveel dagen tijd, jammer genoeg)!

  Ps. super toffe blog!

  1. Hoi Elien, dank voor je reactie Mijn startpunt was Alesund, van daaruit kun je met de auto heel makkelijk naar deze plekken afreizen. KLM vliegt trouwens direct op deze bestemming :-) Ik was er slechts vijf dagen, dus de rijafstanden zijn goed te doen mits je de veerponten kunt nemen. Deze varen echter niet het hele jaar door (in de winter bijvoorbeeld niet, veel fjorden vriezen dan dicht). Als dat het geval is moet je veel omrijden en ben je veel meer tijd kwijt. Ik hoop dat ik zo je vragen beantwoord heb? Zo niet, laat het me vooral weten!

 4. hoi Chantal,

  ik ben gewoon een student die echt super graag naar Noorwegen (voor de prachtige natuur, zoals deze geweldige fjorden, maar ook de verschillende architectuur in Alesund en Oslo) wilt maar ik heb zelf geen rijbewijs. heb jij misschien tips voor mij om makkelijk rond Noorwegen te gaan?

  groetjes Sarah

  trouwens echt een geweldige blog. ik krijg helemaal zin in om de hele wereld te zijn. echt kei gaaf!!

  1. Hi Sarah, tof dat je naar Noorwegen wilt gaan! Wel is het in Noorwegen vrij noodzakelijk om een auto te hebben om overal te komen. Een andere manier is de trein: dit loopt ook door een groot deel van het land, maar brengt je helaas niet overal.

   En bedankt voor het compliment, erg leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NOORWEGEN: Zo mooi zijn de fjorden

Door: Chantal Leestijd: 1 min