Hoppa, Sinterklaas is weer achter de rug en dus hoog tijd om vooruit te kijken naar de kerst! Kerstboom op z’n plek zetten, bedenken wat je gaat eten Ć©n presentjes inslaan voor onder de boom. Geen idee wat je moet kopen? Ik geef je een aantal tips voor originele kerstcadeaus voor iedereen die van reizen houdt.Ā 

1. Your Memory Route

Heeft jouw reiziger een hele toffe roadtrip gemaakt? Zorg dat je erachter komt hoe de route verliep en maak er een waar kunstwerk van! Met Your Memory Route kom jij geheid aanzetten met een super origineel cadeau. Ontwerp op de website een kaart met de afgelegde route: doe dat door Ć” la Google Maps de juiste plaatsnamen te selecteren, het systeem verbindt automatisch alle plekken met elkaar. Ook kun je makkelijk een GPX of KML-bestand uploaden. En als je wilt kun je het gebruikte vervoersmiddel toevoegen. Als de route eenmaal klaar is kun je de kleur, afdrukgrootte en het printmateriaal bepalen (Forex, Dibond of Plexiglas). Een ophangsysteem wordt automatisch meegeleverd bij de bestelling!

Prijs: vanaf ā‚¬10,99 excl. verzendkosten voor een foto in HD-kwaliteit. Designen en bestellen doe je op de website van Your Memory Route.

Originele kerstcadeaus reizigers


2. Hotelgift

Een reiziger maak je vooral blij met nieuwe tripjes. Dus wat is een leuker cadeau dan iemand de kans geven om zelf een toffe accommodatie te boeken? Via Hotelgift kom jij op de proppen met een een hotelovernachting (of meer) die de persoon in kwestie zelf kan boeken in een van de 110.000 aangesloten hotels, verspreid over 70 landen. Je bepaalt zelf het bedrag en het thema van de kaart, de ontvanger kiest vervolgens zelf de bestemming en het hotel.Ā  Selecteer jouw gift card via de website van Hotelgift en voeg een persoonlijk tintje toe via een eigen foto, feestelijk thema of speciale boodschap. Je kunt ā€˜m als printbare PDF ontvangen, als fysieke gift card geven (en er zelf je eigen tekst op schrijven) of via de e-mail versturen inclusief eCard of eVideo. De giftcard is twee jaar geldig.

Prijs: mag je helemaal zelf bepalen! De Hotelgift koop je hier.

Originele kerstcadeaus reizigers


3. srprs.me giftcard

Om even in de giftcards te blijven: een andere toffe optie is om een verrassingsreis cadeau te doen! Ik ben groot fan van het concept van srprs.me en ben inmiddels twee keer met ze op pad geweest (citytrip en roadtrip). Ook bij de tweede keer giert de spanning door je lijf, want tot op het allerlaatste moment heb je geen idee waar je naartoe gestuurd wordt. Jij weet niet waar je de ontvanger(s) naartoe stuurt, maar de gelukkigen zelf dus ook niet. Je kunt een persoonlijke boodschap op de kaart doorgeven, zodat het helemaal een gepersonaliseerd cadeau wordt. De giftcard is twee jaar geldig en voor elk type trip te besteden.

Prijs: vanaf ā‚¬20,00, daarna is elk bedrag mogelijk.Ā De srprs.me giftcard koop je hier!

Originele kerstcadeaus reizigers


4. Noise cancelling koptelefoon

Geloof mij, dit is iets waar je Ć©lke reiziger blij mee maakt. Geef je je geliefde een noise cancelling headphone, dan zorg je ervoor dat diegene nooit meer last heeft van huilende baby’s of het irritante geluid wat een vliegtuig sowieso maakt. Zo word slapen aan boord van een vliegtuig ineens wĆ©l een optie. Ik heb zelf de BoseĀ QuietComfort 35Ā en ben elke reis weer dankbaar dat ik ‘m bij me heb. Het scheelt zoveel ergernis! Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende varianten beschikbaar, dus ook voor elk budget.

Prijs: varieert! Voor een handig overzicht van alle opties en reviews, check deze site.


5. Packing cubes

Nog zoiets waar je een reisliefhebber heel blij mee kan maken: praktische dingen! Want zeg nou zelf: hoe vaak kon jij zelf iets niet terugvinden in je koffer of tas omdat alles door elkaar heen lag? Ik heb er elke keer weer mee te maken. Als ik van huis vertrek is alles helemaal geordend, eenmaal op m’n hotelkamer is het binnen vijf minuten een puinhoop van jewelste. Op mijn eigen verlanglijstje staan zogenoemdeĀ packing cubes: met deze organizers houd je je spullen bij elkaar. Ondergoed blijft bij ondergoed. Shirtjes bij shirtjes. Je snapt het wel. Niet het meest sexy kerstcadeau, wel superhandig!

Prijs: vanaf ā‚¬9,95. Verschillende maten en soorten vind je hier.

Originele kerstcadeaus reizigers


Check ook:

ā‡’ 5 handige reisproducten waar je vast nog niet aan hebt gedacht

ā‡’ 5 travel item favorites: voor elk type reiziger een

Hoofdfoto: Shutterstock
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’