Tel Aviv is hot! En niet alleen vanwege het kilometers lange strand, de toffe sfeer en het lekkere weer. Want ook voor de culinaire hoogtepuntjes is de tweede stad van Israël een aanrader: deze (uitgaans)hotspots en restaurants in Tel Aviv wil je gezien hebben! 

Dat ik fan ben van Tel Aviv, dat wist je waarschijnlijk al. De stad voelde een beetje aan als Barcelona, maar dan net even anders (en misschien nog wel leuker ook). Wat ook anders is: de keuken! En my oh my, ik heb dan wel een flinke voorliefde voor Spaanse gerechten, maar in Israël kunnen ze er ook wat van met hun eigen specialiteiten. Mijn favoriete plekjes:

Cofix

Een echte hotspot is het niet, goedkoop daarentegen wél. Cofix is een Israëlische keten waar alles, maar dan ook alles, maar zes sjekel (± €1,50) kost. Denk bijvoorbeeld aan broodjes, sushi, koffie en heel veel andere drankjes. Ideaal voor als je even tussendoor iets lekkers wilt, of een dagje wat rustiger aan wil doen met je geld.

Website
Adres: meerdere locaties, waaronder: Ibn Gabirol 92 en King George 47, Tel Aviv

Cofix Tel Aviv


Haachim

Als je de Israëlische keuken op een moderne manier wil proeven, dan moet je bij Haachim zijn. Deze hotspot ziet er vanaf de straat al hip uit, en met lekker weer kun je prima buiten zitten op het terras. Het eten is echt to die for, en perfect om je eerste avond in Tel Aviv in door te brengen.

Website
Adres: Ibn Gabirol Street 12, Tel Aviv

Haachim Tel Aviv


Dr. Shakshuka

Wil je juist wat traditioneler en echt lokaal eten? Dan zou ik je aanraden om naar Dr. Shakshuka in Jaffa te gaan. Eten tot je er bij neervalt, en nog echt op de manier zoals het al eeuwenlang wordt gegeten. Probeer ook zeker de ‘shakshuka’: een combinatie van gepocheerde ei, pittige tomatensaus en verschillende mediterrane groenten in een sissend hete pan. Binnen is het niet zo heel gezellig zitten, buiten des te meer.

Website
Adres: Beit Eshel 3, Jaffa, Tel Aviv

Dr. Shakshuka Tel Aviv

Dr. Shakshuka Tel Aviv


Beccafico

Ik weet dat je in Tel Aviv bent en niet in Italië, maar als je een keer écht lekkere pizza en Caprese salade wilt eten… Zet dan Beccafico op je lijst. Echt, de pizza’s daar (vooral die met geitenkaas), zijn een pareltje op zich. Jam jam. Loop ook even door het zaakje heen: in de tuin kun je heerlijk buiten zitten (ook in de schaduw).

Website
Adres: Shabazi Street 49, Tel Aviv

Beccafico Tel Aviv


KOFFIE

Typisch Tel Aviv: haal je koffie bij een van de koffietentjes in het midden van de Rothschild Boulevard. Soms kun je alleen aan de bar hangen, in andere gevallen staan er wat extra tafels waar je tussen de locals aan kunt schuiven.

Adres: Rothschild Boulevard, Tel Aviv

Koffietentjes in Tel Aviv


UITGAAN

’s Avonds komt Tel Aviv pas écht tot leven, op welke dag dan ook. Als je ergens goed uit je dak kunt gaan, dan is het wel in deze stad. Sommige mensen kom je gedurende de avond tegen en zie je de volgende ochtend, wanneer jij alweer op pad bent, pas thuis komen van hun feestje.

Of je nu gewoon een drankje wilt doen of keihard wil dansen, Tel Aviv biedt voor ieder wat wils. De beste plekken om naartoe te gaan: Jaffa, het centrum en de haven (Ha’Nammal), al ben ik zelf niet bij laatstgenoemde geweest.


Uitgaan in het centrum van Tel Aviv

In het centrum van Tel Aviv moet je vooral in en rondom de straat Allenby zijn.

Teder.FM

Overdag is Teder.FM een soort winkelcentrum, ’s avonds kun je hier bij verschillende tentjes eten, borrelen en dansen. Een populaire hotspot, waar het elke dag van de week druk is (behalve op zondag).

Website
Adres: Derech Jaffa 9, Tel Aviv

Teder.FM Tel Aviv


Aria Bar

Perfect om een hapje te eten of om daarna te borrelen/loungen! De ingang zit wat verstopt, maar daarna kom je echt in een soort oase van hipheid terecht. Ik raad je wel aan om je hier een beetje netjes voor aan te kleden. Iedereen hier lijkt z’n best te hebben gedaan.

Website
Adres: Nahalat Binyamin Street 66, Tel Aviv

Abrahams Hostel

Laat je niet afschrikken door ‘hostel’ in de naam. Ja, het is een hostel, maar het is ook zoveel meer dan dat. De perfecte plek voor een afzakkertje of een leuk feestje. Check alleen van tevoren even hun Facebook om te zien of er die avond ook wat te doen is. Plus: toffe rooftop!

Website
Adres: Levontin Street 21, Tel Aviv

Uitgaan in Jaffa

Hagimnasaya Ha’lvrit, Rabbi Hanina, Rabbi Nahman. Overdag zijn deze straten onderdeel van de flea market, ’s avonds is er niets meer van terug te zien en heeft de buurt een complete transformatie ondergaan. Verwacht een en al terrasjes, muziek en lichtjes.

Jaffa Tel Aviv

Jaffa Tel Aviv

Ben je op zoek naar wat meer specifieke plekjes? Ga dan naar:


Ramsesses

Drankjes en hapjes doen op straat, dat is Ramsesses! Populaire plek in Jaffa, maar dat is niet voor niets. De cocktails zijn hier top en je kunt hier meer dan prima gerechten delen.

Website
Adres: Ha-Gimnasya ha-Ivrit 7, Jaffa, Tel Aviv

Shaffa

Lijkt qua concept een beetje op Ramsesses, maar dan ook met live muziek. De sfeer is hier net even wat meer laid-back.

Website
Adres: Nakhman St 2, Jaffa, Tel Aviv

Beit Kandinof

Je kunt hier de heerlijkste shotjes en andere drankjes proeven, maar het is ook mogelijk om hier te schilderen. Als je maar genoeg shotjes neemt word je vanzelf creatief 😉

Website
Adres: Hatzorfim 14, Jaffa, Tel Aviv
Teder.FM Tel Aviv

OVER TEL AVIV

Tel Aviv is de tweede stad van Israël en ligt aan zee. Waar Jeruzalem een en al religie en geschiedenis uitstraalt, is Tel Aviv de grote tegenhanger: hip, modern en vrij. Vrij als in: het maakt niet uit wat je draagt en hoe je je gedraagt, het is goed. Mensen leven hier veel op straat en vooral ook in het moment. Iedereen is hier verplicht om vanaf je 18e drie jaar lang het leger in te gaan; mannen én vrouwen. Ik kan me zo voorstellen dat die ervaring wel wat met je doet en de vrijheid daarna extra intens aanvoelt. Ik heb me hier geen moment onveilig gevoeld, ook al zie je wel behoorlijk wat militairen in het straatbeeld.

Goed om te weten: de prijzen in Israël liggen ongeveer gelijk met die in Nederland, op dit moment ietsjes hoger.

Wil je naar Tel Aviv?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒