Als je af en toe je televisie aanzet, dan is de kans groot dat je bovenstaand beeld weleens voorbij hebt zien komen. Trivago. De reclames bleven me altijd bij, maar eigenlijk had ik me nooit echt daadwerkelijk in het concept verdiept. Tot afgelopen weekend. Toen boekte ik mijn eerste tripje via deze website. Een aanrader!Ā 

De stad stond al jaren op mijn wishlist, maar nooit kwam het er van: tot nu. Ik ga naar Dublin! Nadat de vliegtickets in de pocket waren, was het tijd om de zoektocht naar een leuk, goed, centraal gelegen en beetje betaalbaar accommodatie te beginnen. Op aanraden van een vriendin besloot ik dit keer niet via de voor mij gebaande paden een slaapplek te vinden, maar het eens via Trivago te proberen. En dat ga ik vaker doen!

TRIVAGO?

Mocht je – net als ik – wel eens van de website gehoord hebben, maar er eigenlijk niet zo heel veel vanaf weten, lees dan vooral verder. Trivago is een website dat 198 boekingswebsites doorzoekt op de beste hoteldeals. Zie het als een overkoepelend ‘orgaan’ dat van bovenaf in de gaten houdt wat het aanbod en de prijzen zijn van heel andere websites. Superhandig dus, want op deze manier hoef je niet urenlang zelf het internet af te speuren.

DE VOORDELEN:

  • Ze zoeken inĀ 721.444 hotels op 198 websites
  • Je kunt heel veel filteren, zodat je heel snel bij een voor jou geschikt hotel uitkomt
  • Denk daarbij aan soort accommodatie, aantal sterren Ć©n aan type reiziger
  • Je kunt ook heel makkelijk instellen wat je maximum budget is per nacht
  • Je kunt makkelijk zoeken op afstand van stadscentrum (heel fijn bij een stedentrip)
  • Je ziet gelijk een overzicht van de websites die het hotel aanbieden en hun bijbehorende prijzen
  • Je ziet dus altijd de goedkoopste optie in een oogopslag
  • Boeken doe je op de website van de aanbieder zelf, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Zo zitten er zo min mogelijk tussenpartijen tussen en is de kans dat er iets misgaat met je boeking heel klein.

.

Ik voel me een kleine spuit 11: dat ik pas nu echt achter het geheim van Trivago kom (zeker toen ik las dat ze maandelijks 45 miljoen bezoekers hebben)! Maar goed, ik weet het nu en ze kunnen vanaf nu rekenen op een extra bezoeker. Een aanrader!

Heb jij al eens via Trivago geboekt? Wat zijn jouw ervaringen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’