Een leven zonder fotografie kan ik me serieus bijna niet indenken. Op reis schiet ik m’n foto’s meestal met m’n oude vertrouwde spiegelreflex, maar voor de snelle kiekjes pak ik toch vaak m’n telefoon erbij. Wist je dat je tegenwoordig allemaal fijne accessoires hebt om nóg mooiere beelden vast te leggen? Met deze vijf (betaalbare) toppers maak jij voortaan foto’s als nooit tevoren.

Ik heb nu twee jaar een Samsung gehad en ben hoognodig toe aan een nieuwe telefoon. De kogel is inmiddels door de kerk: ik ga een iPhone 6S kopen. Vanwege z’n fijne design en handige tools, maar vooral vanwege de fijne camera. Die is stukken beter dan die mijn huidige telefoon heeft! En stiekem ook omdat er zoveel handige accessoires voor te vinden zijn, De volgende vijf accessoires zijn echter wél voor elk type smartphone geschikt.

1. Telefoonlenzen

Je hebt ze voor veel geld, maar ook voor heel weinig. Via Lisanneleeft.nl stuitte ik op de varianten van Action. Voor slechts €2,95 krijg je drie lenzen: een fish-eye, een macro- en een groothoeklens. Je bevestigt ze voor de camera van je telefoon door middel van een bijgeleverd klipje, zet je fotofunctie aan zoals altijd en ziet door de extra lens ineens heel ander beeld dan normaal. Vooral de fish-eye en macrolens schijnen van goede kwaliteit te zijn. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar als ik de verhalen mag geloven is het het geld meer dan waard (en ren ik dit weekend dan ook gelijk naar de winkel).

Prijs: €2,95

tips foto's maken telefoon

Beeld: Lisanneleeft.nl

2. Flitser

Geen enkele telefoon maakt in het donker supergoede foto’s. De flitser heeft weinig bereik en zonder extra licht word je beeld al gauw te donker of bewogen. Met een externe flitser voor je smartphone wordt dat probleem opgelost. Je koppelt de accessoire via de headphone-ingang, zodat íe gelijk op de perfecte plek zit. Aan de achterkant zit een button, die, als je ‘m indrukt, aan gaat. Er zijn drie lichtstanden: normaal, gedimd en knipperend. De accu van de flitser is via een USB-kabel makkelijk op te laden.

Prijs: €36,99

tips foto's maken telefoon

3. Waterproof case

Ik schreef er al eens eerder over, maar ik blijf enthousiast over dit ding en zal ‘m ook zeker opnieuw aanschaffen als ik m’n nieuwe telefoon heb. Een waterproofcase. Zo’n hoes zorgt ervoor dat je hele telefoon, dus ook alle ingangen, bedekt is en waardoor je ‘m ook onder water kunt gebruiken. Oftewel: je kunt ineens ook foto’s in het zwembad of in de zee maken! Hoe tof is dat? Oké, mooi is het niet, maar handig is het wél!

Prijs: €59,95

4. Wireless shutter

Heb je helemaal niets met de selfiestick, is de zelfontspanner allesbehalve je beste vriend, maar wil je toch graag foto’s van jezelf zónder arm? Misschien dat een Wireless Shutter Controler uitkomst biedt! Het werkt heel simpel: je koppelt de afstandsbediening via Bluetooth aan je telefoon, je zet je telefoon op de gewenste plek neer en vervolgens open je de fotofunctie. Met een druk op de knop maak je tot 10 meter afstand de beste selfies (en groepsfoto’s).

Prijs: €19,95

tips foto's maken telefoon

5. Tripod

En om die selfies en groepsfoto’s te maken is het wel zo handig dat je iets hebt dat ervoor zorgt dat je telefoon altijd in de juiste positie zal staan. Een tripod biedt uitkomst! Je kent vast die grote units wel voor échte camera’s, maar ze zijn er tegenwoordig ook voor je smartphone. Zet de pootjes neer, plaats je telefoon in de houder en draai het de juiste kant op. Klaar ben je!

Prijs: €24,95

tips foto's maken telefoon

Wat voor accessoires gebruik jij als je foto’s maakt met je telefoon?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒