20130716-124515.jpg

Ik was nog geen 24 uur in Singapore geweest voordat ik alweer verder vloog naar m’n volgende bestemming. Geen paniek, aan het eind van m’n reis zal ik zeker langer rondlopen in deze prachtige stad! In die paar uurtjes zijn me een aantal ‘vreemde’ dingen al wel opgevallen.

1. Boeren mag je hier gewoon keihard op straat doen. Doodnormaal! Voor mannen dan, ik heb er nog geen vrouw op kunnen betrappen.

2. Het kan vanuit het niets keihard regenen, ook al is het geen regenseizoen. Gelukkig zijn er heel overdekte plekjes waar je kunt schuilen.

3. Door de gemixte samenleving, de westerse gebruiken en de vele wolkenkrabbers, heb je het idee dat je in een wereldstad als New York rondloopt. Niets geen Asian cultuurschok!

4. Ga je kreeft bestellen? Dan is de kans groot dat je a) flink je portemonnee mag trekken (Singapore is DUUR) en b) dat ze je stuk zeedier levend vanuit het aquarium voor de ingang van het restaurant pakken. Het is alsof je een dierenwinkel passeert als je er voorbij loopt!

5. Het vliegveld van Singapore is een hemels paradijs voor reizigers. Verwacht onder andere talloze winkels, lekkere eettentjes, een gym, een gameroom, een bioscoop Ć©n een zwembad!

Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’

Dit wil je misschien ook wel lezen: