Een minicruise naar Newcastle is de perfecte manier om te kijken of een cruise van meerdere weken iets voor jou is. Je bent maar twee avonden en nachten op de boot en voor je het weet ben je weer thuis. Mijn cruise-ontgroening met DFDS was vorige week, en ik kan een klein tipje van de sluier geven: ik ben razend enthousiast!

Ik en m’n bestie vertrokken op vrijdag om 17.30 uur vanaf de haven van IJmuiden en meerden op zondagochtend 9.30 uur op precies dezelfde plek weer aan. Als DFDS een ding is, dan is het wel stipt op tijd! Maar veel belangrijker is natuurlijk hoe het schip zelf was en hoe de voorzieningen waren. Nou zo!

Helaas was het niet al te mooi weer bij vertrek, dus we gingen al snel naar binnen om daar de mogelijkheden te verkennen.

We hadden de goedkoopste kamer geboekt via een aanbieding: dat betekent dat je een tweepersoonsbinnenhut hebt. Een kamer zonder raam, met stapelbed en eigen badkamer. Klein en ietwat verouderd, maar voor die prijs (ā‚¬66,- p.p. voor twee nachten, overtocht, bustransfers en high tea) hadden we niets te klagen. Het was er schoon en de matrassen waren goed, en uiteindelijk slaap je er toch alleen maar. Er is meer dan genoeg te doen op het schip! En mocht je toch wat meer luxe en ruimte willen: ze hebben ook luxere kamers!

De gangen deden me – don’t blame me – een beetje denken aan de Titanic… Dat moment dat dat schip zinkt en je al die mensen vol wanhoop door de gangen ziet rennen naar een uitgang. Een paar seconden kreeg ik even bibberende knietjes, maar die waren gauw weer weg toen ik de rest van de omgeving zag.

Zo is er een bioscoop, waar je voor ā‚¬7,50 een film kunt zien die nu in de bioscoop draait.

Ook is er een speelhal en casino. Ik had nog nooit ge-airhockeyed en dat vond mijn partner in crime niet door de beugel kunnen… En dus speelden we als ons kleingeld weg, en had zij vooral heel veel spijt toen ik met mijn beginnersgeluk heel vaak won.

Daarnaast vind je diverse restaurants en plekken om een drankje te nuttigen. Ook vind je er een ‘discotheek’, waar je livemuziek mag verwachten, lekkere cocktails en – in ons geval – ook heel veel dronken Engelsen die een poging wagen op de dansvloer. Ga vooral op de eerste rij zitten, je ligt gegarandeerd in een scheur!

De terugtocht was gelukkig een stuk aangenamer! We konden tot ’s avonds laat buiten in de zon zitten. Het grote voordeel van DFDS is dat het geen probleem is om je eigen eten en drinken mee te nemen. En dus zaten wij heel relaxed op de trap, in het zonnetje, met een fijne zak chips en een nog fijnere fles Licor 43.

Ik vond deĀ minicruise naar Newcastle echt een heerlijke manier van reizen. Natuurlijk is vliegen sneller, maar zo’n cruiseschip biedt zoveel meer bewegingsvrijheid en mogelijkheden! Waar je in een vliegtuig, auto of trein opgepropt zit in je stoel kun je hier gaan en staan waar je wilt, is het eten daadwerkelijk smaakvol en kun je ook nog eens je eigen dingen meenemen. Je komt echt tot rust, en je hebt het idee dat je veel langer weg bent geweest dan 1,5 dag.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’