Van plan om binnenkort een stedentrip te boeken? Ho, stop! Met deze vijf tips ben je voortaan standaard goedkoper uit in hotels:

1. Verblijf in een business hotel gedurende het weekend

Dit is vooral een ideale tip voor als je een stedentrip in het weekend gaat maken. Toegegeven: het zijn vaak niet de meest inspirerende accommodaties, maar in een business hotel ben je vaak een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor een ‘normaal’ exemplaar gaat. Hoe dat kan? Business hotels moeten het vooral hebben van de doordeweekse dagen. Inderdaad, wanneer zakenmannen en -vrouwen aan het werk zijn en juist dan een overnachting nodig hebben. In de weekenden staan daardoor veel van deze hotelkamers leeg, waardoor de prijs gedurende deze dagen in 90% van de gevallen lager ligt.

Je verblijft vaak wel iets verder uit het centrum, veelal bij congrescentra in de buurt, maar in de meeste steden is het openbaar vervoer heel dichtbij en vertoef je alsnog in een mum van tijd in de reuring van de stad.

2. Skip het ontbijt

In Nederland zijn we best wel verwend: ga hier naar een gemiddeld hotel en je krijgt spontaan keuzestress van alle broodjes, belegsoorten, granola/muesli-opties en drankjes die in de ochtend voor je zijn uitgestald. Maar in het buitenland? Daar valt het vaak toch een beetje tegen. Helemaal als je je bedenkt dat een gemiddeld ontbijt al gauw ā‚¬17,50 of meer per dag kost. Je moet wel heel veel naar binnen proppen wil je dat eruit halen.

Skippen dus! En leg buiten de deur je ochtendbodem. Er is altijd wel een supermarkt, of – net wat leuker (en lekkerder) – een bakker of koffietentje om de hoek waar je heel veel eten en drinken kunt krijgen voor die ā‚¬17,50 die je nu hebt bespaart. En de koffie is er ook vaak honderd keer beter. Win-win.

3. Boek direct via het hotel zelf

Heel eerlijk: ik boek mijn hotelovernachtingen eigenlijk altijd via Booking.com. Uit gemak en omdat je vaak de optie hebt om gratis te annuleren. Ik zou je ook zeker aanraden om dat te blijven doen (dus boeken bij Booking.com met de gratis annuleren-optie), maar voeg daar nog Ć©Ć©n handeling aan toe.

Neem contact op met het hotel zelf, vertel dat je de hotelkamer bij Booking.com voor het specifieke bedrag hebt gereserveerd en vraag of een korting mogelijk is.

Een beetje brutaal, maar hƩ, brutalen hebben wel de halve wereld. Die korting is namelijk vaak gewoon mogelijk. Hoe dat kan? Accommodaties moeten vrijwel altijd een commissie (vaak tientallen procenten) afdragen aan externe boekingssites, waaronder Booking.com. Die commissie zijn ze dus sowieso kwijt als je je boeking daar laat staan. Dikke kans dat ze met liefde wat van dat bedrag afhalen, omdat ze, als je direct bij hen boekt, onderaan de streep alsnog meer over houden.

Een win voor jou Ć©n een win voor het hotel.

4. Last-minute aanbiedingen: HotelTonight

Wil je last-minute weg? Ook dan is Booking.com nog steeds je vriend, maar je wilt ook de app van HotelTonight op je telefoon hebben staan. Deze gratis app biedt namelijk allerlei last-minute kortingen van hotels aan tot een week voor aankomst. Hotels willen namelijk liever niet met lege kamers zitten. Liever dat ze iets verdienen, dan helemaal niets. Scrollen kan nooit kwaad, maar dikke kans dat je een fijne aanbieding voorbij ziet komen. Wel goed om te weten: je reservering kan niet meer geannuleerd worden.

Ze zijn vooral actief in Amerika en Europese grote steden, maar ook Amsterdam behoort tot de mogelijkheden!

Goedkoper uit in hotels

5. Word lid van een hotelketen

Ik schreef er al eerder over: het wil zeker lonen om lid te worden van een hotelketen. Zelfs als je de komende jaren maar Ć©Ć©n of twee keer overnacht in een vestiging van ze. Veel ketens hebben een zogenoemd loyaliteitsprogramma. Hierbij krijg je over het algemeen standaard korting op een overnachting en als je maar vaak genoeg gaat, kun je er zelfs gratis overnachten. Daarnaast sta je als member vooraan in de rij voor gratis upgrades of een late uitcheck, en dat is altijd fijn!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’