Ga je binnenkort op vakantie en wil je je spullen graag veilig opbergen of vervoeren? Met deze inpaklijst weet je zeker dat je veilig op reis gaat!

Inpaklijst veilig op reis

ā€¢ Anti-diefstal backpack
ā€¢ Anti-diefstal koffer
ā€¢ Slotje met kabel
ā€¢ Money belt
ā€¢ Make-uptasje voor je briefgeld en pasjes
ā€¢ Extra betaalkaarten

Anti-diefstal backpack

Backpacks zijn onder te verdelen in twee typen: de dagrugzak en de backpack die je gebruikt om al je bagage in mee te nemen. Bij beide varianten is het aan te raden om te kiezen voor een exemplaar dat kwaadwillenden zoveel mogelijk ‘buiten’ houdt. Dat houdt in: weinig zichtbare vakken (en zonder interne ritsen die ervoor zorgen dat je bij andere vakken kan komen) en het liefst met een dubbele rits. Met een extern slot(je) kun je je tas vervolgens in z’n geheel afsluiten.

Voorbeelden van veilige dagrugzakken:

Voorbeeld van een veilige backpack:

Veilig op reis
The North Face Duffel

Er zijn verder weinig andere soorten die hieraan voldoen. Koop dus vooral een exemplaar dat lekker zit en de ruimte biedt die je nodig hebt. Schaf daarnaast dan wel een flight bag aan die je kunt afsluiten met een rits! Handig voor als je gaat vliegen en je je spullen enigszins veilig wil stellen, maar ook wanneer je je backpack in je accommodatie achterlaat.

Anti-diefstal koffer

Je hebt koffers en je hebt koffers. Wil je zoveel mogelijk uitsluiten dat deze kan worden opengebroken, houd bij je aankoop dan rekening met deze specificaties. Ga voor een variant…

 • …zonder ritssluiting
 • …met een hardcase buitenkant
 • …die beschikt over een TSA-slot

De reden hiervoor is dat ritssluitingen met een beetje kracht en een scherp mes opensneden kunnen worden. Is je koffer gemaakt van een zachte buitenkant, dan kan dat ook opengesneden worden. Hoe harder de buitenkant, hoe moeilijker het wordt voor kwaadwillenden om bij je spullen te komen. Kies sowieso voor een variant met een TSA-slot Ć©n neem nog een extra slot mee.

Voorbeelden van deze koffers:

(Alle koffers zijn verkrijgbaar in meerdere maten en kleuren. Klik op de foto voor meer info)

Slotje met kabel

Een absolute must als je veilig op reis wilt: een slot. Hiermee kun je je koffer afsluiten, maar ook je dagrugzak of backpack. Ga voor een exemplaar dat TSA gecertificeerd is, een cijferslot heeft Ć©n daadwerkelijk stevig aanvoelt. Daarnaast raad ik je aan om er een staalkabel bij aan te schaffen, zodat je je bagage ook gelijk ergens aan vast kan maken. Een fijn voorbeeld van een dergelijks is slot is deze van TravelMore.

Money belt

Allesbehalve sexy, maar praktisch is het wel! Een money belt bevestig je – net als een riem – om je heup. Let er wel op dat je voor een versie gaat die lekker zit, van luchtdoorlatend materiaal is gemaakt Ć©n niet opvalt. Vooral dat laatste is belangrijk, want anders mist het z’n doel een beetje. Dit exemplaar biedt ruimte voor je paspoort, pasjes en geld.

Ook handig, vooral als je ’s avonds de deur uit gaat: een klein exemplaar dat je aan je BH kan bevestigen. Ideaal om wat pasjes en los geld in op te bergen.

Veilig op reis: moneybelt
Veilig op reis: moneybelt

Make-uptasje voor je briefgeld en pasjes

Een handige tip om potentiƫle dieven om de tuin te leiden: gebruik niet je portemonnee als je op reis bent, maar zet een ander tasje in om je briefgeld en pasjes te vervoeren. Een klein make-uptasje bijvoorbeeld! Valt een stuk minder op, omdat het allesbehalve het eerste is waar ze naar op zoek zijn.

Extra betaalkaarten

Zorg daarnaast dat je minstens Ć©Ć©n extra betaalkaart bij je hebt. Bij vrijwel alle banken is het mogelijk om een tweede pinpas aan te vragen. Stop er een in je portemonnee (of je make-uptasje) en bewaar de ander ergens in je accommodatie, zoals in je koffer of backpack.

Algemene tips om veilig op reis te gaan

 • Ben je alleen en moet je hoognodig naar het toilet? Neem dan altijd je tas met je waardevolle spullen mee.
 • Loop nooit te koop met je dure spullen, zoals je camera of smartphone.
 • Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
 • Trek geen dure merkkleding aan.
 • Maak je gebruik van een taxi? Leg je koffer of backpack liever niet in de achterbak. Zo kan de chauffeur niet ineens wegrijden met je spullen of je chanteren om meer te betalen dan afgesproken.
 • Pas op op drukke plekken: draag je rugzak of schoudertas zoveel mogelijk voorop.
 • Botst er iemand tegen je op? Check gelijk of je alles nog hebt.
 • Maak kopieĆ«n van belangrijke documenten (paspoort, rijbewijs, pinpas, creditcard en een eventueel visum) en zorg dat je die in je mail of in de cloud hebt staan, zodat je er in geval van nood te allen tijde bij kan.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’