Pak je binnenkort het vliegtuig naar de zon? Mocht je een beetje op mij lijken, dan ben je nu stiekem al bezig met het inpakken van je koffer. Maar wat moet je allemaal meenemen? Met deze paklijst voor je zonvakantie vergeet je niets!

Ik vind het zelf altijd heel fijn als ik een lijst heb die ik af kan gaan. Ik begin een paar weken voor vertrek met de dingen die me als eerste te binnen schieten en die vul ik terloops aan wanneer ik tussendoor nog wat extra ideeën krijg. Zo zijn oordopjes bijvoorbeeld niet het eerste waar je aan denkt, maar wel héél handig om bij je te hebben. Een of twee dagen voor vertrek start ik met het daadwerkelijke inpakken van mijn koffer, en vink ik heel braaf alles op de paklijst voor mijn zonvakantie af. Geeft een heel relaxt gevoel!

Paklijst zonvakantie

Paklijst zonvakantie: mijn lijst

Alle spullen vind je hieronder uitgebreid gecategoriseerd. Deze paklijst is geschikt voor zonvakanties van ongeveer 8 tot 10 dagen. Wil je de inpaklijst liever downloaden? Dat kan ook. Je vindt het bestand hier!


Toiletspullen

Ik neem altijd twee toilettassen mee: een grote met alles wat ik dagelijks gebruik, zoals shampoo, tandpasta en een scheermesje. Daarnaast heb ik een kleiner exemplaar met dingen die je niet per se continu bij de hand hoeft te hebben. Daar doe ik bijvoorbeeld DEET in, maar ook reisziektepillen en paracetamol. Ik maak overigens altijd mini-exemplaren van mijn eigen producten door middel van kleine flacons die ik telkens kan bijvullen. Scheelt geld en is ook nog eens beter voor het milieu!

Toilettas (groot)

Ο Shampoo mini
Ο Douchegel mini
Ο Bodylotion mini
Ο Conditioner mini
Ο Make-up remover ogen
Ο Make-up remover gezicht
Ο Borstel
Ο Tandenborstel
Ο Tandpasta
Ο Dagcrème
Ο Deodorant
Ο 15x wattenschijfjes
Ο Scheerschuim + scheermesje
Ο Make-up

Indien relevant:
Ο Lenzenvloeistof

Toilettas (klein)

Ο DEET
Ο Zonnebrand gezicht
Ο Zonnebrand lippen
Ο Zonnebrand SPF 30
Ο Aftersun
Ο Reiziektepillen
Ο Paracetamol
Ο Pincet
Ο Desinfectie zeep
Ο Elastiekjes

Indien relevant:
Ο Medicijnen voor de hele periode

Kleding en schoenen

Qua kleding heb je eigenlijk niet heel veel nodig (want het is warm, en je loopt waarschijnlijk vooral in hetzelfde). Officieel dan, want als ik een grote koffer meeneem pak ik altijd veel meer in dan nodig. Ik heb als vrouw gewoon graag wat te kiezen! Je kan altijd zelf wat wassen (neem dus ook handwasmiddel mee), maar ja, ik snap het als je daar geen zin in hebt tijdens je zonvakantie.

Nog een kleine tip: koop een setje packing cubes, zodat je alles netjes bij elkaar kan houden (en rol je kleding op, dan kan je extra veel meenemen en kreukt je kleding minder). Dit is wat ik meeneem:

Kleding

Ο 2x bikini
Ο 7x onderkleding (rokjes en shorts)
Ο 1x lange broek
Ο 3x jurkjes
Ο 7x t-shirts/hemdjes
Ο 1x slaapshirt
Ο 4x BH’s
Ο 10x ondergoed
Ο 2x sokken
Ο 1x trui of vest

Schoenen

Ο Espadrilles (1 paar)
Ο Slippers (2 paar)
Ο Sandalen (2 paar)
Ο Sneakers (1 paar)
Ο Hakken (1 paar)

Overig en handbagage

En dan de overige spullen, die eigenlijk ook nodig zijn of gewoon goed van pas (kunnen) komen op vakantie. Denk aan een badlaken voor op het strand, maar ook oordoppen en een slaapmasker zijn heel fijn voor wanneer je accommodatie net even gehoriger is dan je dacht of de gordijnen amper licht tegenhouden. Travel hack: een stijltang is ideaal als vervanger voor je strijkbout! Als handbagage neem ik altijd een rugtas mee die ik ook tijdens dagjes uit mee kan nemen. Daar stop ik altijd alles in wat ik per se nodig heb bij aankomst (mocht de bagage niet meekomen) en wat de (lange) vlucht wat draaglijker maakt.

Overig

Ο Hammamdoek / badlaken
Ο Hoed
Ο Kleine tas
Ο Koeltas
Ο Slaapmasker
Ο Oordoppen
Ο Föhn
Ο Stijltang
Ο Snorkelset
Ο Wereldstekker
Ο Handwasmiddel

Handbagage

Ο Tickets
Ο Paspoort
Ο Vaccinatieboekje
Ο Portemonnee
Ο E-reader
Ο Zonnebril
Ο Camera
Ο Nekkussen
Ο Pil
Ο Telefoon
Ο Koptelefoon
Ο Bril
Ο Powerbank
Ο Oplader telefoon
Ο Oplader e-reader
Ο Oplader camera
Ο 1x ondergoed

Indien relevant:
Ο Laptop
Ο Oplader laptop
Ο Lenzendoosje gevuld met vloeistof

Zoek je overigens nog een handige koffer? Mijn favoriete blijft deze: de Bon Air Spinner van American Tourister (66 centimeter hoog). Niet te groot, niet te klein en van goed stevig materiaal. Plus: niet al te duur! Ze zijn overigens ook in handbagage-formaat en in extra groot formaat (75 cm) te verkrijgen.

Geniet van je vakantie!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒