Typisch zo’n gevalletje: je gaat het pas doen als het jezelf is overkomen. Maar ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Welke spullen zou je nou eigenlijk in je handbagage moeten stoppen, voor het geval je ruimbagage niet meekomt of zelfs helemaal kwijt is? Met deze inpaklijst heb je een stuk minder stress!

Laatst werd ik in het vliegtuig wakker gemaakt met de mededeling dat mijn bagage nog in Amsterdam stond. En die van mijn gezelschap ook. Shit. Vooral omdat ik helemaal niets in mijn handbagage had zitten van wat ik ook daadwerkelijk nodig zou hebben. Dikke stress natuurlijk, want ja, m’n pil, lenzenvloeistof en opladers waren dus nog op Schiphol. En het idee dat ik m’n ondergoed nog een dag moest dragen vond ik nou ook niet bepaald ideaal. Natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar toch: dit wil je liever niet.

Handbagage koffer

INPAKLIJST NOODSPULLEN

Ik dacht altijd dat het mij niet zou overkomen, maar inmiddels behoor ik ook tot de bagage-kwijt-club. En datzelfde kan (helaas) ook voor jou gaan gelden; is het je wel eens opgevallen dat er vrijwel altijd mensen bij de balie staan te wachten? Het gebeurt zó vaak! Zoals ik al zei, voorkomen is beter dan genezen. Deze handige inpaklijst voor je handbagage zorgt ervoor dat je al je écht onmisbare producten voortaan altijd bij je hebt, zonder dat het immens veel extra ruimte in je rugtas inneemt.

Veel is het trouwens (gelukkig) niet, je blijkt immers prima een nachtje zonder je spullen te kunnen overleven. Ook al denk je in eerste instantie misschien van niet *guilty*.

  • 1 setje (boven)kleding
  • Korte broek – indien je naar een warme bestemming gaat
  • Ondergoed
  • Opladers
  • Medicijnen

En indien nodig:

  • Lenzendoosje gevuld met lenzenvloeistof
  • Make-up remover (vrij noodzakelijk met waterproof mascara!)
  • Pil
  • Bril
  • Mini-zonnebrandcr√®me (zonde om een heel nieuwe fles aan te schaffen voor die ene dag)

Douchen kun je over het algemeen prima met de hotelverpakkingen. Maar weet ook dat je het recht hebt dat je luchtvaartmaatschappij je een gevulde toilettas geeft, inclusief deo en scheermesje, zodat je even vooruit kunt. En wat kleding, maar in mijn geval was dit een korte witte legging met een wit t-shirt. Prima als pyjama, iets minder om me er buiten mee te vertonen. Verwacht daar dus niet te veel van.

‚áí Lees ook: Dingen die je voortaan nooit meer in je ruimbagage mag stoppen

Koffer kwijt bagageband

KOFFER KWIJT?

Heb je mazzel, zoals ik, dan heb je bagage na een nachtje alweer terug. Heb je wat minder geluk en moet je langer wachten? Zorg dan dat je ondergoed van de eerste dag gelijk even wast, kun je die gewoon nog een keer aan.

Nog iets dat handig is om te weten: als je koffer kwijt is heb je in veel gevallen recht op compensatie. Op de website van de Consumentenbond en Rijksoverheid vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook als je koffer helemaal niet meer getraceerd wordt!

Is jouw koffer wel eens kwijt geraakt op reis?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí