Staat er binnenkort een roadtrip gepland? Dan komen deze vijf superhandige roadtrip apps vast goed van pas! Zo word je vakantie onbezorgd Ć©n vooral onvergetelijk.

Heb je nog geen huurauto geboekt? Zoek dan naar de beschikbare opties bij Sunny Cars! Hier boek je namelijk Ć©cht veilig en zonder verrassingen. Bij hen is een all-inclusive verzekering bijvoorbeeld altijd inbegrepen, zodat je ter plekke niets kan worden aangesmeerd en je na afloop nooit onverwachtse rekeningen hoeft te betalen. En zo wel, dan krijg je dat geld gewoon terug.

En met deze apps sta je helemaal niet meer voor verrassingen (behalve als je dat zelf wilt natuurlijk):

Roadtrip apps

1. Roadtrippers

Roadtrippers is dƩ app die vooral voor vertrek al goed van pas komt. Met deze tool kun je via de gratis reisgidsen je trip snel en makkelijk uitstippelen. Verwacht niet alleen tips voor bezienswaardigheden, maar ook hidden gems, tips van locals en fijne logeeradressen. De app geeft al je voorkeuren automatisch weer in een kaart, met daarbij handige extra informatie zoals prijzen.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Google Play

Roadtrip apps
Roadtrip apps


2. Going Abroad / Reizen in het buitenland

Nog zo’n app die je eigenlijk voor vertrek al even bestudeerd wil hebben. Going Abroad zorgt ervoor dat je precies weet wat de belangrijkste verkeersregels op jouw bestemming zijn. Denk aan de verlichting van je (huur)auto, maar ook informatie over verkeerslichten en maximale snelheden. Scheelt weer boetes!

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Google Play

Roadtrip apps
Roadtrip apps


3. Flush

Vast heel herkenbaar: je moet onwijs nodig plassen (of een nummer twee doen), maar de afgelopen kilometers ben je nergens iets tegen gekomen dat ook maar een beetje weg heeft van een toilet. De tijd van de bosjes induiken (om te plassen hĆØ) is voorbij, want vanaf nu heb je de app Flush op je telefoon staan. Deze app zoekt de dichtstbijzijnde wc voor je Ć©n toontje direct de snelste route om daar ook daadwerkelijk te komen. Momenteel heeft Flush ruim 190.000 toiletten in de database staan.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Google Play

Roadtrip apps
Roadtrip apps


4. Parkopedia

Niet irritanter dan arriveren in een stad en geen parkeerplek kunnen vinden. Dat je daardoor heel veel tijd kwijt bent aan rondjes rijden, terwijl je ook gewoon op het terras had kunnen zitten. Ik snap je. Daarom wil je Parkopedia op je telefoon zetten. Deze app bevat namelijk een database met 60 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen. Kijk dus vooraf al waar je je auto kwijt wil en zoek voor alle zekerheid ook alvast een plek voor als plek A bijvoorbeeld al vol is.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Google Play

Roadtrip apps
Roadtrip apps


5. Maps.me

Ik heb ‘m al vaker getipt, maar eigenlijk kan ik dat niet vaak genoeg doen. Hoe vaak maps.me mijn leven al wel niet heeft gered? In de EU kun je nu gelukkig je eigen internetbundel gebruiken, maar op bestemmingen daarbuiten niet. En je kunt Google Maps tegenwoordig ook offline gebruiken, toch geef ik liever de voorkeur aan maps.me. Waarom? Het vindt zelfs de kleinste straatjes, je kan kaarten per land downloaden en je kan heel makkelijk allerlei plaatsen markeren en daardoor snel terugvinden.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Google Play

Roadtrip apps
Roadtrip apps

Welke roadtrip apps zijn onmisbaar voor jou?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’