Alleen op reis gaan en gewoon lekker een tijdje backpacken. Ik kan het iedereen aanraden! Bang om alleen te zijn is écht niet nodig, je komt sowieso genoeg mensen tegen onderweg. Maar mocht je toch wat zekerheid willen hebben, dan kun je tegenwoordig heel makkelijk al vóór en tijdens je reis in contact komen andere backpackers. Door deze 3 apps hoef je nooit solo door het reisleven te gaan.

1. Tripr

Update: dit platform bestaat helaas niet meer.

Tripr geeft je de kans om op heel simpele wijze andere backpackers te vinden. Je logt in met Facebook, vult je bestemming en reisdata in en je ziet in een oogopslag welke reizigers er ook in die periode zijn. Je swipet vervolgens naar rechts als je wilt connecten met diegene. Wanneer diegene je verzoek accepteert kan het chatten beginnen!

Andere backpackers ontmoeten

2. Backpackr

Bij Backpackr kun je niet alleen backpackers dichtbij vinden, er is ook een zogenoemde ‘Common Room’, waarbij je al je vragen aan de community kan stellen (en, als je zelf op reis bent of bent geweest, zelf tips kan geven). Soms worden er ook meet-ups in groepsverband georganiseerd. Handig!

Downloaden: iOS / Android

Andere backpackers ontmoeten

3. SoloTraveller

SoloTraveller is vooral handig als je al ergens bent. Je connect weer met Facebook, geeft je locatie door en geeft aan hoe groot de straal moet zijn van waar jij bent en waar andere backpackers mogen zitten. Browse vervolgens ongegeneerd door de beschikbare profielen en stuur een berichtje naar de mensen die je zou willen ontmoeten. Je kunt ook filteren op leeftijd en geslacht. De app wordt trouwens ook veel gebruikt voor meer praktische redenen, zoals het vinden van iemand die een taxi zou willen delen.

Downloaden: iOS / Android

Andere backpackers ontmoeten

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒