fbpx
Nooit inpakken ruimbagage
Nooit inpakken ruimbagage

Dingen die je voortaan nóóit meer in je ruimbagage mag stoppen

Dat je je binnenkort op vakantie gaat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht. Met een beetje geluk is je voorpret al volop bezig en pak je over niet al te lange tijd je koffer en handbagage in. Wat betreft dat inpakken wil ik je graag een paar tips meegeven, want sommige spullen moet je eigenlijk nooit in je ruimbagage willen stoppen. En ik vertel je ook nog eens waarom niet.

Dat je binnenkort op vakantie gaat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht. Met een beetje geluk is je voorpret al volop bezig en pak je over niet al te lange tijd je koffer en handbagage in. Wat betreft dat inpakken wil ik je graag een paar tips meegeven, want sommige spullen moet je eigenlijk nooit in je ruimbagage willen stoppen. En ik vertel je ook nog eens waarom niet. 

Kort gezegd, zijn er drie redenen te geven:

1. Niet iedereen is te vertrouwen

Het is eigenlijk heel simpel: niet alle medewerkers die op een vliegveld werken zijn even eerlijk en integer. In principe zouden alleen koffers mogen worden opengemaakt als er een kans bestaat dat er verdachte voorwerpen in verstopt zitten. In de praktijk kan het echter maar zo zijn dat ook jouw bagage worden doorgesnuffeld. Niet vanwege mogelijke pistolen of messen (althans, ik ga er vanuit dat je die niet standaard meeneemt), maar op waardevolle spullen die zo’n medewerker liever zelf houdt of doorverkoopt. Jammer, maar waar.

2. Kwijtraken zorgt voor problemen

In andere gevallen wil je gewoon echt niet dat jouw eigendom in handen valt van iemand anders, omdat het vertrouwelijk is of zelfs levensbedreigend als je het kwijtraakt.

3. Het kan kapot

Je backpack of koffer maakt daarnaast ook nogal wat mee onderweg van het inchecken naar de uiteindelijke bagageband op de plek van bestemming.

Bottom line is eigenlijk dat je al je waardevolle spullen zo dicht als mogelijk bij je moet houden; des te kleiner is immers de kans dat ze gestolen worden of kapot gaan. Maar om alles even handig op een rijtje te zetten voor je, deze dingen wil je voortaan nóóit meer in je ruimbagage stoppen:

Nooit inpakken ruimbagage

Nooit meer in je ingecheckte koffer/backpack doen

 • Medicijnen;
 • Contant geld;
 • Pinpas en creditcard, eigenlijk gewoon alles in je portemonnee;
 • Sieraden en horloges;
 • Camera(‘s);
 • Elektronische apparaten, waaronder je laptop of iPad;
 • Opladers;
 • Waardevolle souvenirs, zoals historische objecten en kunstwerken;
 • Sleutels;
 • Paspoort. Want dat is gewoon echt niet handig. Ik spreek helaas uit ervaring. Maak ook voor de zekerheid in ieder geval een kopie hiervan;
 • Reisbescheiden. Want ook dat is niet handig;
 • Alles wat breekbaar is. Mocht het echt niet passen in je handbagage, wikkel het dan in een aantal van je kledingstukken om eventuele schokken op te vangen;
 • Glaswerk. Want dat kan door het verschil in luchtdruk zomaar uit elkaar spatten;
 • Je kleding. En daar bedoel ik niet mee dat je alles in je rugtas moet gaan stoppen, want waarom zou je überhaupt anders een koffer inchecken? Nee, zorg ervoor dat je tenminste een setje in je handbagage stopt, zodat je – mocht het gebeuren dat je koffer kwijtraakt – niet ineens met lege handen staat.

Nooit inpakken ruimbagage

Is jouw ingecheckte bagage wel eens opengemaakt?

Delen?

.

Gratis ebook

8 Comments

 1. Zo dat is best een lijst… echt zo stom dat het niet gewoon kan eigenlijk. De meeste dingen van de lijst stop ik al nooit in mijn ruimbagage, behalve wel belangrijke souvenirs. Afgelopen december bijvoorbeeld hadden we beiden 2 koffers mee terug genomen van Nederland naar Colombia met allerlei belangrijke spullen (voor ons), zoals twee schilderijen, spullen die ik graag hier wilde hebben en mooie cadeautjes van familie. Toen alle 4 de koffers niet mee waren gekomen uit Spanje, waar we moesten overstappen, heb ik echt dagen in de stress gezeten. Gelukkig is alles goed aangekomen. Toen we laatst naar New York gingen is op de terugweg de koffer van mijn vriend doorzocht, maar niets uitgehaald. Ikzelf heb dat volgens mij nooit meegemaakt.

 2. Handig lijstje! Ik heb 1x per ongeluk mijn huissleutels ingecheckt, en natuurlijk kwam mijn koffer als allerlaatste van de band. Heb ‘m wel even behoorlijk geknepen, voortaan dubbelcheck ik altijd dat ik ze in m’n handbagage stop :)

  1. Zal je altijd zien he! Toen ik per ongeluk mijn hele portemonnee had ingecheckt zat ik ‘m ook gigantisch te knijpen in het vliegtuig! Nog nooit zo blij geweest dat ik ‘m weer terug had.

 3. De meeste dingen hiervan stop ik in mijn handbagage! Ik heb trouwens ook maar een keer met ruimbagage gevlogen, mijn opladers zaten hier toen wel in, maar tegenwoordig zijn opladers universeel dus makkelijk te vervangen… Alleen die van mijn camera houd ik in het vervolg toch maar bij me :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.