Ik ben gek op roadtrips. Iets minder gek ben ik op het gedoe op de luchthaven wanneer ik een huurauto ophaal. Er worden me vaak nog minstens drie verzekeringen aangesmeerd ‘waar ik echt niet zonder kan’ en die ene goedkope deal wordt uiteindelijk alsnog een duur grapje. Is dat bij Sunny Cars ook het geval? Lees het in deze uitgebreide review!

Sunny Cars review: over het bedrijf

Sunny Cars bestaat al ruim 20 jaar en onderscheidt zich van andere verhuurmaatschappijen door all-inclusive prijzen te hanteren. Dat betekent: geen verborgen kosten en dus geen vervelende verrassingen bij het ophalen van je auto. Mochten ze je ter plekke alsnog iets proberen aan te smeren, dan kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen. Alles – zeker qua verzekeringen – zit inbegrepen. En mocht je alsnog onverwachte kosten hebben, bijvoorbeeld omdat de lokale verhuurmaatschappij zelf een eigen risico hanteert, dan kun je die bij Sunny Cars na je reis declareren: je krijgt het voorgeschoten geld dus gewoon terug.

Sunny Cars review

Nog iets wat ze anders maakt: Sunny Cars bezit zelf geen huurauto’s. Zie het bedrijf als een tussenpartij, waarbij ze bemiddelen tussen jou als klant en de lokale partners die daadwerkelijk de auto’s in bezit hebben. Ze garanderen alleen te werken met ‘de beste partners die aan strenge kwaliteit- en service-eisen voldoen’. Denk hierbij aan bekende partijen als Hertz, Avis en Europcar, maar ook aan lokale aanbieders. Door deze constructie kun je bij Sunny Cars terecht voor huurauto’s in ruim 120 verschillende landen met in totaal meer dan 8.000 bestemmingen.

Sunny Cars is in Nederland al 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder en daarnaast het bedrijf twee Zoover Awards Ć©n een Vakantie Award.

Bestemmingen Sunny Cars

Sunny Cars review

Om ze allemaal los op te noemen is iets te veel van het goede, maar je kunt onder meer voor deze landen bij Sunny Cars terecht:

Aruba

Australiƫ

Bonaire

Canada

Colombia

CuraƧao

Frankrijk

Georgiƫ

Griekenland

Ierland

IJsland

Israƫl

Italiƫ

Jordaniƫ

Marokko

Mexico

Namibiƫ

Portugal

Spanje

Sri Lanka

Suriname

Verenigd Koninkrijk

Verenigde Staten

Zuid-Afrika

Bekijk hier alle bestemmingen van Sunny Cars ā‡’

Wat zit er inbegrepen in de prijs?

Is all-in Ć©cht all-in? Jep. Ik heb in ieder geval nog nooit meegemaakt dat ik ook maar een cent meer kwijt was dan het bedrag op het moment van boeken. En inmiddels heb ik al 10+ keer een auto bij Sunny Cars gehuurd. Je betaalt alleen extra als je nog iets extra’s bijboekt, zoals een losse GPS (maar lang leve Google Maps) of een kinderzitje. Die betaal je dan ter plekke.

Om je een overzicht te geven wat er precies inbegrepen is:

 • WA-verzekering (die gratis wordt aangevuld met een dekking van minimaal 7,5 miljoen euro)
 • Schadeverzekering
 • Diefstalverzekering (geldt ook voor pogingen tot)
 • Eigen risico (je schiet deze wel voor, maar krijg je na afloop snel terugbetaald). Je leest in de huurvoorwaarden of eigen risico Ć¼berhaupt aan de orde is.
 • Schade aan glas, banden, bodem en dak. Ook oliecarter en koppeling zijn inbegrepen (dit is vaak niet standaard het geval). Superfijn op bestemmingen waar de wegen niet al te best zijn!
 • Sleepkosten
 • Schade door vandalisme
 • Inzittendenverzekering
 • Verlies of beschadiging van autosleutel en/of autopapieren

Klik hier voor meer info over wat inbegrepen is ā‡’

Roadtrip Australie

Voordelen Sunny Cars

Huur je bij Sunny Cars, dan krijg je naast de all-in prijs nog een paar voordelen:

 • Je krijgt een ongelimiteerd aantal kilometers. Ideaal voor roadtrips!
 • Je mag standaard kosteloos annuleren binnen 14 dagen: je kunt dus zonder problemen je auto in optie zetten. Maak je gebruik van de FlexService? Dan mag je tot 4 uur voor aanvang kosteloos van je boeking afzien;
 • Gratis wijzigen mag ook (bijvoorbeeld omdat je een dag later vertrekt of de auto bij nader inzien toch op een andere locatie wil ophalen);
 • Je kunt 24/7 terecht bij een Nederlandse klantenservice;
 • Ook kun je je all-in pakket aanvullen met een paar fijne opties (tegen bijbetaling, maar ook weer vooraf):
  • Je kunt in sommige gevallen vooraf je huurcontract al online invullen, wat je ter plekke een hoop tijd scheelt;
  • Je kunt de wachtrij bij het ophalen overslaan;
  • Je kunt huren zonder borg te hoeven betalen (dit schiet Sunny Cars dan voor);
  • Je kunt ervoor kiezen om de auto bij je accommodatie af te laten leveren;
  • Je kunt bij sommige bestemmingen een huurauto huren zonder creditcard.

Bekijk hier alle extra voordelen om je pakket aan te vullen ā‡’

Review Sunny Cars

Nadelen Sunny Cars

Of het allemaal perfect verloopt bij Sunny Cars? Als ik heel eerlijk ben: niet altijd. Uiteindelijk komt het wel altijd goed, maar er zijn een paar dingen die ik zelf liever anders zou zien:

 • Je ziet op het moment van boeken niet bij welke lokale verhuurmaatschappij je je auto op moet halen. Ik heb niet met alle maatschappijen een even goede ervaring, dus soms is het een wat mindere verrassing als blijkt dat ik net bij die partij terechtkom.
 • De ene betrouwbare partner is de ander niet: zo moest ik op CuraƧao mijn auto oppikken op een leeg parkeerterrein op 5 minuten rijden van het vliegveld. Even rustig je auto checken en de papieren tekenen was er niet bij. Uiteindelijk zonder problemen weg kunnen rijden, maar toch: geen al te fijn begin.
  • Tip: vertrouw je het niet? Gelijk de klantenservice van Sunny Cars bellen. Beter te vaak dan te weinig!
 • Soms krijg je een heel andere auto dan je hebt aangegeven: vaak is het een upgrade van de auto die je in eerste instantie boekte, bijvoorbeeld doordat je toch wel airco of meer ruimte in de kofferbak hebt. Maar soms krijg je een veel grotere bolide mee dan je wil. Dat had ik bijvoorbeeld in ItaliĆ«, waar ik van plan was om veel door kleine dorpjes met smalle straatjes heen te rijden. Met een grote auto is dat een stuk grotere uitdaging dan met een Fiat500! Maar goed: lang leve de inbegrepen schadeverzekering hĆØ šŸ˜‰
  • Tip: vraag bij ophalen bij de balie al gelijk naar welk type auto je meekrijgt (en Google deze als je ‘m niet kent). Is ‘ie echt veel groter dan je wil? Vraag dan om een kleinere variant! Soms is deze niet meer beschikbaar, maar proberen kan altijd.
 • Soms krijg je juist een slechtere auto mee dan je dacht: zo was deze op CuraƧao echt al heel oud (met bijna 200.000 kilometer op de teller) Ć©n had deze een heel kleine motor. Optrekken ging al niet al te snel, maar een heuvel op rijden in het Christoffelpark was simpelweg onmogelijk. We zijn achteruit het park weer uitgereden omdat we het niet aandurfden om verder te gaan.
  • Tip: merk je na het wegrijden dat de auto niet voldoet aan je verwachtingen? Bel dan gelijk de klantenservice van Sunny Cars en overleg wat de mogelijkheden zijn. Tijdens je reis kun je er nog iets aan doen, na afloop is het echt mosterd na de maaltijd.
Sunny Cars review

Alternatieven

Er zijn meer verhuurpartijen die enigszins lijken op het concept van Sunny Cars. Denk bijvoorbeeld aan Rental Cars (onderdeel van Booking.com) of EasyTerra. Ook hier fungeert de organisatie als tussenpartij en haal je je huurauto bij een lokale autoverhuurder op. Er zijn flink wat overeenkomsten, maar toch zijn er ook duidelijke verschillen met Sunny Cars.

In onderstaande tabel vind je een duidelijk overzicht:

Sunny CarsRentalCarsEasyTerraTer plekke huren
Schadeverzekering (CDW)Inclusief met terugbetaling van het eigen risico.Inbegrepen, maar met eigen risico.Inbegrepen, maar met eigen risico.Inbegrepen, meestal met eigen risico.
Diefstalverzekering (TP)Inclusief met terugbetaling van het eigen risico.Inbegrepen, maar met eigen risico.Inbegrepen, maar met eigen risico.Inbegrepen, meestal met eigen risico.
Eigen risicoKrijg je terugbetaald.Krijg je niet terugbetaaldKrijg je terugbetaald of kun je afkopen.Meestal met een eigen risico.
Glas-banden-bodem-dakschadeInbegrepen. Je moet het wel voorschieten.Niet standaard inbegrepen.Niet standaard inbegrepen.Optioneel afkopen voor een extra toeslag.
WA verzekeringInclusief volgens de wettelijk geldende standaard.Inclusief volgens de wettelijk geldende standaard.Inclusief volgens de wettelijk geldende standaard.Inclusief, volgens de wettelijke bepalingen van het land van verhuur.
Extra WAAanvullende WA-verzekering met een dekking van ā‚¬7,5 miljoen.Niet inbegrepen.Niet inbegrepen.Niet inbegrepen.
KilometersOngelimiteerd.Niet standaard ongelimiteerd.Niet standaard ongelimiteerd.Meestal gelimiteerd.
TankregelingTankregeling helder en inzichtelijk, zodat je weet waar je aan toe bent.Tankregeling helder en inzichtelijk, zodat je weet waar je aan toe bent.Tankregeling helder en inzichtelijk, zodat je weet waar je aan toe bent.Verschilt per verhuurder.
Extra bestuurderInbegrepen in het Tweede bestuurder pakket.Niet standaard inbegrepen.Niet standaard inbegrepen.Niet standaard inbegrepen.
AnnulerenTot 1 uur (!) voor aankomst kun je kosteloos annuleren dankzij de nu gratis Flexservice.Gratis tot 48 uur voor vertrek. Aanbetalingen worden niet terugbetaald.Gratis tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode.N.v.t.
BorgInbegrepen op steeds meer bestemmingen bij de ‘Geen waarborg service’.Niet inbegrepen.Niet inbegrepen.Niet inbegrepen.

Mijn ervaringen met Sunny Cars

Inmiddels ben ik flink wat keren met Sunny Cars op pad geweest en kan ik je in deze review dan ook eerlijk zeggen: ik boek nergens anders meer. Ik heb bij alternatieven (zeker bij Rental Cars) alsnog altijd gehad dat ik op onvoorziene kosten stuitte, maar bij Sunny Cars nooit. Vaak wordt me niet eens meer iets aangesmeerd, omdat op de huurpapieren zo duidelijk staat dat alles inbegrepen is. Heel fijn! Ik ben inmiddels meerdere keren op roadtrip in Italiƫ geweest, maar ook in Spanje, CuraƧao, IJsland, Ierland, Engeland, Fuerteventura en Australiƫ.

Heb ik ooit ergens Ć©cht problemen gehad? Zeker! Zo kreeg ik in Ierland een lekke band (en werd deze snel gerepareerd door de lokale ANWB), reed ik in AustraliĆ« 80 kilometer lang over een onverharde weg (hallo krassen door opspattende steentjes) en waren de spiegelgladde wegen in IJsland een behoorlijke uitdaging met een kleine Hyundai i10 (hallo bijna botsingen). Maar heb ik ooit iets extra’s moeten betalen? Op een verkeersboete na, nee.

Goedkoper auto rijden

Is Sunny Cars de goedkoopste?

Daar kan ik heel eerlijk in zijn: nee. Maar wil je goedkoper uit zijn, dan moet je voor een niet all-in optie gaan. Denk jij de beste bestuurder ter wereld te zijn of gok je het erop om puur een eigen risico te betalen, dan hoeft dat ook niet.

Maar als je een beetje bent zoals ik: dan is de wetenschap dat je niks aangesmeerd kan worden heel geruststellend. En dan is het idee dat je volledig verzekerd bent heel fijn.

Zeker in het buitenland, waar je soms links moet rijden of waar net even wat andere verkeersregels gelden. Dan is het toch net wat extra opletten. Je kent de weg vaak niet. Je weet niet hoe de lokale bestuurder rijdt (geloof me, dat is lang niet overal vergelijkbaar met Nederland). Je weet niet of de wegen al te best zijn. Wetende dat ik hoe dan ook safe zit en altijd een Nederlands iemand aan de telefoon krijg, zorgt ervoor dat ik met een veel geruster gevoel de weg op ga.

En dat is mij dat extra geld meer dan waard. Plus daarnaast: goedkoop is vaak duurkoop, zeker in het geval van huurauto’s.

Kortingscode Sunny Cars

Toch besparen? Dan heb ik een klein tip: bekijk altijd op deze pagina of er een actuele kortingscode actief is. Is lang niet altijd het geval, maar checken kan geen kwaad. Scheelt toch weer!

problemen auto huren

Conclusie

Ik vind Sunny Cars by far de meest betrouwbare partij om een huurauto te regelen. Prijzen zijn Ć©cht all-in, en het is heel duidelijk wat all-in precies inhoudt. Daarnaast kun je – als je wilt – gebruik maken van handige extra’s, zoals het boeken zonder creditcard of waarborg. Dat kan vrijwel nergens anders.

Eenmaal ter plekke heb ik nog nooit voor een dichte deur gestaan of tĆ³ch bij moeten betalen. En als er echt stront aan de knikker is (want: schade), dan wordt het ook echt opgelost zonder dat het je wat kost. Je hoeft er niet eens je beste Engels voor in te zetten, dankzij de Nederlandse klantenservice.

Wil je – zoals ik – graag onbezorgd op pad met een huurauto? Dan raad ik Sunny Cars voor de volle 100% aan!


Reisinspiratie

Meer weten? Of ben je overtuigd en wil je kijken wat de actuele beschikbaarheid voor jouw bestemming is?

Check: www.sunnycars.nl

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’