Natuurlijk wil je nooit te veel bagage meenemen op reis. En natuurlijk wil je altijd alleen het essenti√ęle¬†inpakken, omdat je best wel weet dat je helemaal niet veel nodig hebt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze vijf handige reisproducten kun je √≥f veel dingen thuis laten √≥f je hebt ineens heel veel ruimte over √≥f het maakt je reisleven gewoon een stuk prettiger.¬†

1. OPROLBARE REISTAS

Het systeem is heel simpel. Je rolt de tas helemaal uit en schuift al je shirts, broeken en sokken of ondergoed¬†in de beschikbare vakken. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is de tas heel strak oprollen en je hebt ineens een heel compacte manier om je kleding mee te nemen. Eenmaal op de bestemming rol je ‘m weer uit en kun je ‘m via de meegeleverde haak ook ophangen. Wat nou zoeken naar dat ene shirtje? Zo vind je ‘m gelijk!

Je koopt ‘m voor $34,99 bij o.a. Amazon.com.

handige reisproducten

2. REIS BH

Voor de meeste mannen is dit product iets minder relevant, maar voor vrouwen daarentegen is het w√©l weer heel handig. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik ga backpacken neem ik niet m’n mooiste lingerie mee. Het moet vooral praktisch zijn. Deze zogenoemde ‘Travel Bra’ is verre van mooi, maar wel heel multifunctioneel: zo kun je er onder meer je sleutels, geld, pasjes en geld in opbergen zonder dat ze in de weg zitten.

De BH kost $59,99 en is onder meer hier te koop.

handige reisproducten

3. WATERDICHTE TELEFOONHOES

Als je me een beetje kent weet je dat ik heel onhandig ben. Hoe zeer ik ook m’n best doe om niets om te stoten, gewoon m’n ene voet voor de andere te zetten en probeer om normale zinnen te produceren, soms gaan de dingen gewoon niet zoals ik wil. Op reis heb ik bijvoorbeeld nogal de neiging om m’n telefoon te laten vallen. In het zand. In het toilet. Of in welk ander¬†water dan ook. Inmiddels heb ik al een tijdje een waterdichte telefoonhoes die ik altijd gebruik als ik richting het strand, zwembad of zee ga. Voor het geval m’n telefoon weer iets doet wat ik niet gepland had of als ik er bewust mee ga zwemmen en onder water foto’s wil maken. Want dat kun je hier ook mee doen.

Lees mijn eerdere review hier. Gelijk bestellen? Dat kan voor ‚ā¨21,95 o.a. bij Bol.com.

handige reisproducten

4. PORTABLE TOILET

Nog zo’n ding waar mannen iets minder aan hebben. De ‘Go Girl’. Ideaal voor festivalgangers, maar minstens zo handig voor vrouwen die naar bestemmingen¬†afreizen waar ze alleen maar aan (smerige) gaten in de grond doen of √ľberhaupt nog nooit van een toilet hebben gehoord. Het product zorgt ervoor dat je als vrouw zijnde ook staand je number one kunt doen¬†door via een¬†soort buis te plassen. Ziet er natuurlijk niet uit, maar over het algemeen sta je toch alleen in zo’n hokje of zoek je een rustig plekje buiten op. En als je moet dan moet je.

Je bestelt je ‘Go Girl’¬†voor $8,99 bij Amazon.com.

handige reisproducten

5. Portable wasserette

Soms is het gewoon echt even nodig om wat kleding te wassen, al is het maar wat ondergoed en je favoriete shirtje. Met de Scrubba Wash Bag kun je je kledingstukken heel makkelijk schoon krijgen dankzij het ingebouwde wasbord. Je gooit je vuile was in de zak, voegt wat water en wasmiddel toe, schudt de zak en binnen een paar minuten heb je schone was zonder dat je je handen zelfs maar nat hoeft te maken. Handig!

Je beselt de Scrubba Wash Bag voor ‚ā¨63,95 bij o.a. Bol.com.

handige reisproducten

Wat voor handige reisproducten neem jij altijd mee op reis?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí