Ga je binnenkort nog op vakantie en heb je nog het een en ander aan reisspullen die je moet shoppen? Misschien omdat je gaat kamperen, een actieve reis hebt gepland of omdat je gewoon nog wat algemene producten nodig hebt? Dat kan je – alles bij elkaar opgeteld – behoorlijk wat geld gaan kosten. Gelukkig hoef je niet per se voor de hoofdprijs te gaan: in de volgende vier winkels zul je geheid goedkoper uit zijn! 

1. Decathlon: alles

Laat ik gelijk beginnen met mijn grote favoriet: Decathlon.nl. Echt, sla deze website ergens op of ga als de wiedeweerga naar een van de winkels! Je zit hier niet alleen goed voor alle denkbare reisspullen (waaronder tenten en outdoorkleding), maar ook voor al je overige actieve activiteiten. Zo vond ik deze week nog een onwijs leuke bikini die me nog geen €8,00 kostte en was ik amper iets kwijt voor een hardloopbroekje en warme trui. De kwaliteit doet over het algemeen niets onder voor de bekendere merken. Zo gaan een paar van mijn sportleggings al jaren mee en doet ook de tent nog steeds wat ‘ie moet doen (staan en waterdicht zijn), terwijl ‘ie nog geen €100 heeft gekost.

www.decathlon.nl

Goedkoop reisspullen kopen


2. Plutosport: outdoor & winterkleding

Nog zo’n topper: Plutosport. Deze online sportwinkel is een walhalla voor goedkope reisspullen als het aankomt op kleding en schoenen. Naast ‘gewone’ sneakers en gear voor het sporten, hebben ze er ook secties die specifiek op wintersport, kamperen en wandelen gericht zijn. Natuurlijk is badkleding ook aanwezig! Waar Decathlon vooral eigen merk verkoopt (al hebben ze ook producten van bijvoorbeeld Adidas en Nike), biedt Plutosport vrijwel alleen maar bekende brands aan. Maar dan wel standaard met dikke korting, zodat je altijd goedkoper uit bent dan bij concurrenten.

www.plutosport.nl

Goedkoop reisspullen kopen


3. Xenos: reisaccessoires

Denk je aan Xenos, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan spullen voor in huis. Dat is in ieder geval wel wat altijd als eerste bij mij opkomt! Maar de winkel heeft – zeker in deze tijd van het jaar – ook diverse producten in ‘huis’ die met reizen te maken hebben. Denk aan wereldstekkers, slaapzakken, klamboes, campinglampjes en strandlakens. En dat ook nog eens heel erg voordelig! Zeker wanneer je voor het eerst gaat kamperen en je niet helemaal zeker weet of het wat voor je is (en dus niet te veel wilt uitgeven), is dit een dikke aanrader.

www.xenos.nl

Goedkoop reisspullen kopen


4. HEMA: reisaccessoires

Niet alleen Xenos, maar ook de oude vertrouwde HEMA is een prima plek om voor weinig geld veel praktische reisaccessoires aan te schaffen. Zo vind je hier voor een paar euro al handige toilettassen, reisflacons, paspoorthoesjes en TSA-sloten (ideaal om je koffer veilig mee af te sluiten). Ook voor betaalbare koffers zit je hier goed!

www.hema.nl

Goedkoop reisspullen kopen

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒