Als je me de afgelopen weken een beetje hebt gevolgd, dan weet je dat ik compleet hooked ben aan het reizen met een camper. Tuurlijk blijft het een beetje behelpen, tuurlijk ben je eenmaal op de plek van bestemming niet heel erg mobiel meer en tuurlijk moet je nog steeds je chemische toilet zelf leeggooien, maar dat weegt echt niet op tegen de voordelen van zo’n gevaarte. Waarom je ooit een keer met een camper op vakantie zou moeten, al is het maar een keer: 

Weet je wat, ik geef je gewoon 10 redenen:

1. Rijden in een camper is gewoon tof

Toen ik ‘mijn’ camper voor het eerst zag scheet ik een beetje in m’n broek vanwege de grootte, maar eenmaal achter het stuur blijkt het besturen van het ding zĆ³ makkelijk en zĆ³ leuk! Je draagt in feite een heel huis met je mee, al voelt dat totaal niet zo als je met volle vaart rijdt. En het is echt een heerlijk gevoel dat iedere weggebruiker stopt voor je omdat je nou eenmaal zo’n formaat met je mee brengt. Kreeg ik met mijn normale (inmiddels ter ziele) auto echt niet voor elkaar.

2. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt

Op veel plekken in Europa, maar ook in landen als Canada en de Verenigde Staten kun je gratis of voor weinig je camper voor de nacht parkeren. In Portugal, waar ik m’n eerste ervaring opdeed, mag je eigenlijk overal je camper wel neerzetten; dus ook op een normale parkeerplaats langs het strand.  En omdat je in de meeste campers ook een eigen keukentje aan boord hebt, kun je er dus ook voor kiezen om gewoon boodschappen te doen en zelf te koken (of pizza af te halen). Scheelt een hele hoop als je niet elke dag uit eten gaat of een dure hotelkamer moet zoeken!

Nog een tip: via de website van CamperContact.nl kun je heel makkelijk opzoeken waar in Europa je gratis kunt overnachten.

met een camper op vakantie

 

3. Je bent super flexibel

Is een plek niet zo leuk of is het elke dag slecht weer? Geen paniek! Met tien minuten ben je altijd vertrekklaar en kun je dus ook gewoon Ć” la minute vertrekken naar een nieuwe staplaats als je dat wilt. En bevalt het juist supergoed, dan kun je ook heel makkelijk besluiten om wĆ©l te blijven!

4. Je bent gelijk klaar

Bij aankomst van je bestemming ben je gewoon gelijk klaar. Je hoeft geen tent op te zetten, je hoeft geen luchtbedden op te blazen en je hoeft niet al je spullen uit de auto te halen om ze vervolgens in je slaapplek te leggen. Want alles is er al, altijd.

5. Iedereen kan een camper besturen

Want voor de meeste campers heb je helemaal geen speciaal rijbewijs nodig!

6. Je bent veel meer in de natuur te vinden

Heel eerlijk: middenin de stad parkeren is simpelweg geen aanrader met een grote camper. Maar hoe fijn is het om elke dag wakker te kunnen worden met uitzicht op zee of midden in een bos? Je doet je deur open en voilĆ : hallo natuur!

met een camper op vakantie

7. Je mag de gewone snelheid aanhouden

Met een caravan ben je vaak de pineut en mag je niet harder dan 80 kilometer per uur, een camper mag daarentegen gewoon de normale maximum snelheid aanhouden. Ook op de snelweg!

8. Kamperen, maar toch luxe

Ik ben altijd gewend geweest om vrij back to basic te gaan tijdens het kamperen. Gewoon in een tent, gewoon op een luchtbed en gewoon met je toiletrol naar het toiletgebouw. Met een camper heb je een echt dak boven je hoofd, heb je net even wat meer bewegingsruimte Ć©n heb je in veel gevallen toch echt wel wat luxe aan boord. Zo had ik een douche Ć©n toilet, een apart keukentje, drie losse bedden en nog een zithoek.

9. En toch is het echt kamperen

Ondanks de luxe aan boord heb je nog wel steeds de charme van het kamperen. Je kunt nog steeds met een lekker boek op je campingstoeltje buiten zitten, babbelen met de buren en kneuterig bordspelletjes doen. Je hebt dus de gezelligheid van de camping, maar dan veel luxer.

met een camper op vakantie

10. Je hoeft niet na te denken wat je meeneemt

Zeker niet als je gewoon vanuit Nederland vertrekt. Want een camper biedt veel meer ruimte voor je spullen dan je koffer of reistas. Kun je toch net even dat extra paar schoenen of dat ene bordspel dat normaal veel te groot is inpakken!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’