Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. Je leest hier elke maand waarom je juist nú op reis moet; heb je gelijk een goed excuus om last-minute vrij te nemen bij je baas. 

1. Het is Pasen! En dus heb je zomaar een lang weekend zonder dat je er een dag vrij voor hoeft te vragen. En je komt onder je familieverplichtingen uit.

2. Heb je helemaal niets met Koningsdag? De perfecte reden om het land te ontvluchten! Plus: het valt dit jaar op een maandag, dus lang weekend!

3. Veel verre bestemmingen zijn nog goed betaalbaar: tickets naar bijvoorbeeld Curaçao of Thailand zijn op dit moment nog heel goedkoop!

4. Het is de laatste maand dat je in Europa nog kan skiën. In de Alpen ligt (als het goed is) nog sneeuw.

5. Het is een van de fijnste maanden om een stedentrip te maken: het weer wordt steeds beter, maar de drukte moet nog op gang komen.

6. Je hebt niet voor niets zo hard gewerkt in de sportschool de afgelopen maanden: je begint steeds meer resultaat te zien. Hoog tijd om je lichaam aan die parelwitte stranden te tonen.

7. Omdat de zomervakantie nog zo ver weg lijkt.

8. Bestemmingen die in de zomer te heet zijn om te bezoeken, bieden nu juist de perfecte temperatuur. Marokko of Jordanië!

9. De kans dat je collega’s nu op vakantie gaan, is waarschijnlijk niet zo heel groot: pak je moment!

10. Gewoon omdat het kan.

Heb jij reisplannen voor deze maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒