fbpx
IJsland in de winter
IJsland in de winter

Photo gallery: zo mooi is IJsland in de winter

Soms moet je gewoon je mond houden. Even stil zijn en simpelweg genieten van het moment. Van het uitzicht. Ik was vorige week een paar dagen in IJsland en hoewel mijn gezelschap onwijs gezellig was, moest ik af en toe echt even een momentje voor mezelf nemen. Waarom? Omdat de natuur zo ontzettend indrukwekkend was. Echt, als je ergens de winter wil doorbrengen, dan is het in dit land. Onbeschrijfelijk.

Soms moet je gewoon je mond houden. Even stil zijn en simpelweg genieten van het moment. Van het uitzicht. Ik was vorige week een paar dagen in IJsland en hoewel mijn gezelschap onwijs gezellig was, moest ik af en toe echt even een momentje voor mezelf nemen. Waarom? Omdat de natuur zo ontzettend indrukwekkend was. Echt, als je ergens de winter wil doorbrengen, dan is het in dit land. Onbeschrijfelijk.

Want IJsland is zo’n bestemming dat áltijd prachtig is. Of de zon nu schijnt, de lucht zo grijs is dat je denkt dat je in een zwart-wit film terecht bent gekomen of dat je midden in een sneeuwstorm bent beland. De natuur is op elk moment met niets anders te vergelijken. Sprookjesachtig. Bijna nep.

VÍK

Vík, IJsland

Vík, IJsland

Vík, IJsland

ONDERWEG

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

JÖKULSÁRLÓN

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, IJsland

Jökulsárlón, IJsland

ONDERWEG

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

Zuid-IJsland

KIRKJUFJARA

Kirkjufjara, IJsland

Kirkjufjara, IJsland

Kirkjufjara, IJsland

SKOGARFOSS

Skogarfoss, IJsland

SELJALANDSFOSS

Seljalandsfoss, IJsland

Ik deed 2,5 dag over deze route en alle foto’s zijn in chronologische volgorde geplaatst. Zoals je ziet: het weer is nogal veranderlijk in IJsland. Maar echt. Zo kan het weer in vijf minuten tijd veranderen van superzonnig naar harde wind en hagel. Of sneeuw. Of regen. Of bewolking. Never a dull moment.

OOK DEZE ROUTE RIJDEN?

Rijd vanuit het vliegveld naar de zuidkust en rijd vervolgens alleen maar de 1 af. Je komt na zo’n 430 kilometer dan vanzelf uit bij Jökulsárlón. Als je de tijd hebt, rijd dan de hele weg gewoon af: dan maak je namelijk een rondje en kom je uiteindelijk weer uit in Reykjavik. Heb je weinig tijd? Dan zul je gewoon dezelfde weg terug moeten rijden, maar geloof mij, het is echt geen straf om alles gewoon nog een keer te zien.

Ben jij al eens in IJsland geweest?

Credits hoofdfoto: Eline Ruigrok

Delen?

.

Gratis ebook

18 Comments

  1. Woww!! Echt super mooie foto’s!

    Ik hoor steeds vaker dat mensen naar IJsland op vakantie gaan. Vrienden van mij zijn in februari geweest en waren ook helemaal onder de indruk. Mijn wishlist wordt steeds langer… :)

  2. Geweldig!! Hier wil ik al een tijdje heel graag naar toe. Alleen houd de temperatuur mij heel erg tegen. Maar als ik nu weer deze foto’s zie dan word ik toch wel weer erg enthousiast! Leuk artikel. :-)

  3. Supermooie foto’s! Bij mij staat Ijsland ook heel hoog op mijn lijstje, maar ik twijfel nog over de maand waarin ik wil gaan. In de zomer lijkt me het landschap ook prachtig. Ben je ook eens in Ijsland geweest in de zomer? Wat zou jij aanraden?

  4. Super mooi om IJsland in wintersfeer te zien! Je hebt mooie, herkenbare foto’s! Ik heb in de zomer de ringweg gereden en ben net begonnen met bloggen. Ik wil nog zoveel over IJsland schrijven. Prachtig land en zou graag nog zuid IJsland in de winter willen bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.