Daar sta je dan, een uur voordat je erachter komt waar je de rest van het weekend zal spenderen. Geen flauw idee waar je naartoe gaat, met als enige hint dat het er zo’n 14 graden is. Man, wat vind ik dit spannend.

Onlangs schreef ik al over srprs.me. Deze reisorganisatie wil reizigers weer verrassen: boek je je reis bij hen, dan kom je er op Schiphol pas achter waar je naartoe gaat. Een uur voor vertrek dus.

Toen ik door ze werd benaderd of ik de uitdaging eens aan wilde gaan, zeiĀ ik gelijk volmondig ja. Leuk! En dat bleef ik het ook vinden, tot vlak voor vertrek. Je totaal niet kunnen voorbereiden en je lot in iemand anders’ handen leggen, dat is toch best wel een ding. Ik word serieus nerveus: ga ik de bestemming wel leuk vinden? Is dit Ć¼berhaupt iets voor mij?

En dan kom je aan op Schiphol. De kraskaart in m’n ene hand, een muntje in de andere. Eindelijk komt het verlossende antwoord. Ik kras de vier hokjes open, open de bijgevoegde url op m’n telefoon en voer de cijfers in. Het lijkt een eeuwigheid te duren voor de pagina geladen is, terwijl het eigenlijk maar om een paar seconden gaat. En dan staat het in beeld: ik ga naar Bologna, ItaliĆ«!

Dat gevoel dat dan door je heen gaat is echt onbeschrijfelijk. Verbazing, blijdschap, excitement. Surprised. En opluchting, dat de spanning eindelijk voorbij is. Ik ben gelijk hyper, krijg de glimlach niet meer van m’n gezicht af. Hoe tof is dit?! Het is een bestemming dat volledig bij het concept van srprs.me past: een stad waar je niet snel zelf op op zou komen en waardoor je op dat moment ook nog steeds geen flauw idee hebt wat je er kunt zien en doen. Ik weet niet eens hoe ver het vliegveld van de stad af ligt (en stiekem weet ik op dat moment ook niet eens wƔƔr in het land het ligt). Het enige wat ik wĆ©l weet: het ligt in ItaliĆ«, dus wat eten en wijn betreft komt het vast goed.

Nog steeds in m’n hypermodus moet ik me inhouden om nu niet als een gek te gaan Googelen. En dat doe ik dus ook niet. Ik check alleen m’n mail, want ik lees nu ook hoe laat ik precies terug vlieg en waar ik de komende nachten ga slapen. Een super idyllisch hotel, Italiaanser lijkt het bijna niet kunnen.

Nu is het aftellen tot ik het vliegtuig in mag stappen, op naar het avontuur! En dit keer dus letterlijk, want ik heb nog steeds geen flauw idee wat ik kan verwachten. Op naar de prosecco, spaghetti bolognese en… De rest. Kom maar op!

ZO WERKT HET

Heb je je reis eenmaal geboekt, dan ontvang je ongeveer 10 dagen van tevoren een kaart per post. Hier staat in hoe laat je op het vliegveld wordt verwacht Ć©n vind je vier krashokjes met een persoonlijke URL. Nu is het de kunst om je pakje dicht te laten tot je daadwerkelijk pas op het vliegveld bent.

Eigenlijk zou iedereen dit een keer moeten proberen. Vergelijk het gevoel vooraf met hoe je je vroeger verheugde op je verjaardag. Dat was altijd weer spannend en je had geen idee welke cadeautjes je allemaal zou krijgen. Reizen met srprs.me is precies zo: maar nu krijg je dus een cadeau terwijl je niet per se jarig hoeft te zijn.

Meer weten of srprs.me of zelf boeken? Bekijk hun website: www.srprs.me.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’