Op het moment dat ik dit artikel schrijf (en op het moment dat deze post online komt) ben ik in Milaan. Mijn eerste meerdaagse stedentrip alleen. Er even tussenuit met mezelf. En hoewel ik dit een jaar geleden nooit had gedacht, blijk ik het heerlijk te vinden! Twijfel je of het iets voor jou is? Ik geef je 8 redenen waarom je ooit een keer een citytrip in je eentje moet maken. Het is écht een aanrader!

1. Niemand die zegt dat je linksaf moet gaan terwijl jij liever rechtsaf slaat

Met andere woorden: je kunt helemaal zelf bepalen wat je route wordt. Ga je een hele dag op pad om alle highlights te kunnen zien? Dikke prima. Heb je meer zin om rustig aan te doen en wil je uitslapen en vooral de tijd nemen om te eten en drinken? Ook oké! Dat is juist het mooie van een stedentrip in je eentje: alles is goed! Niemand die je tegenspreekt.

2. Niemand die zegt dat je Italiaans moet eten terwijl jij veel liever zin hebt in Argentijns

Of in welke andere keuken dan ook. Jij eet waar je zin in hebt. Het is ook meer dan oké om gewoon een zak chips naar binnen te werken met een reep chocolade als toetje. Het is vakantie!

3. Niemand die zegt dat je zo langzaam bent of juist te snel loopt

Je kunt nu lekker alles op je eigen tempo doen. Loop je toevallig langs een H&M en wil je stiekem toch even naar binnen? Lekker doen! Of je bent juist blij dat je die een keer kunt overslaan nu je geen medereiziger bij je hebt? En als jij wilt slenteren, dan doe je dat. Wil je juist goed de pas erin houden, dan is ook dat geen enkel probleem.

4. Niemand die er iets van zegt als je ’s avonds lekker vroeg in je hotelbed kruipt

Of juist de bloemetjes buiten gaat zetten. Je hoeft immers met niemand rekening te houden.

5. Niemand die er iets van zegt als je met andere mensen aan de praat raakt

Oftewel: je ontmoet veel sneller nieuwe mensen! Bang om drie dagen helemaal alleen te zijn? Nee joh! Dat is geheel aan jou. Inmiddels kan ik je vertellen dat wanneer je in je uppie reist, je juist veel meer aanspraak hebt. De man of vrouw achter de receptie maakt veel sneller een praatje met je, net als de serveerster in het restaurant waar je eet. Zeker wanneer je je aansluit bij een stadsrondleiding (bijvoorbeeld een gratis wandeltour), ben je écht niet alleen. En zo wel, wat dan nog? Jij bent toch ook hartstikke leuk gezelschap?

6. Niemand die er iets van zegt als je lekker een paar uur een boek wil lezen in dat ene koffietentje

Gewoon doen!

7. Niemand die er iets van zegt als jij je tijd alleen gebruikt om eens goed na te denken over alles

Want een weekendje weg met jezelf biedt daar meer dan genoeg tijd en opties voor. Het geeft je de mogelijkheid om alles van het afgelopen jaar eens goed op een rijtje te zetten en na te denken over het komende jaar. Misschien wat confronterend, maar vooral heel verhelderend en inspirerend. Ik keer in ieder geval terug met een hele hoop nieuwe plannen en ideeën voor 2016!

8. Niemand die er iets van zegt als je gewoon nóg een ijsje, taartje, whatever neemt

En ook niemand die het verder zal vertellen. Heerlijk die vrijheid!

Natuurlijk is het een beetje eng als je dit voor het eerst doet. Natuurlijk mis je af en toe iemand om je ervaringen mee te delen.  En natuurlijk is alleen eten in een restaurant minder leuk dan wanneer je leuk reisgezelschap bij je hebt. Maar dat weegt echt niet op tegen de voordelen die het met zich meebrengt om wél eens in je eentje op citytrip te gaan. Al is het maar voor de afwisseling. Probeer het eens een keer! Voor je het weet ben je om, en zo niet, dan ben je met een paar dagen ook gewoon weer thuis.

Heb jij wel eens een stedentrip in je eentje gemaakt? Hoe beviel dat?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒