Reizen naar Amerika is als het openen van een gigantische grabbelton; je weet nooit precies wat je gaat vinden, maar het is altijd spannend. Van de neonlichten in Las Vegas tot de serene natuur in Yellowstone, Amerika heeft voor ieder wat wils. Maar voor je je koffers pakt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Deze checklist helpt je op weg.

Paspoort en visum

Zorg dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is na je geplande terugkomst. Voor Nederlanders is er meestal een ESTA nodig, een elektronische toestemming om het land in te mogen. Regel dit op tijd; hoewel een ESTA vaak snel geregeld is, wil je niet last minute in de knel komen. Hoe eerder je begint met je voorbereiding, hoe beter.

Verzekeringen

Een goede reisverzekering is goud waard, vooral in de VS waar medische kosten astronomisch kunnen zijn. Check ook even of jouw verzekering avontuurlijke activiteiten dekt, voor het geval je het in je hoofd haalt om te gaan skydiven of alligators worstelen.

Checklist Amerika trip
Beeld: Depositphotos

Geldzaken

Voor je vertrekt, is het handig om wat lokale valuta op zak te hebben. Niet overal kun je zomaar pinnen. Daarom is het goed idee om vooraf al de wisselkoers in de gaten te houden. En ja, creditcards worden bijna overal geaccepteerd, maar zorg dat je die van jou hebt vrijgegeven voor gebruik in het buitenland.

Mobiele data

Regel een lokale simkaart of zorg dat je een data-abonnement hebt dat je in de VS kunt gebruiken. Zo voorkom je hoge kosten en ben je altijd bereikbaar. Handig voor Google Maps tijdens die roadtrip!

Koffer pakken

Het weer in Amerika kan nogal variƫren, afhankelijk van waar en wanneer je gaat. Laagjes zijn daarom je beste keuze. Denk aan een warme trui, maar ook je korte broek en zwembroek. Hoe meer verschillende kledingstukken je meeneemt, hoe beter. En vergeet je stekkeradapter niet; de stopcontacten zijn anders dan thuis.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk, de Grand Canyon en het Vrijheidsbeeld wil je niet missen, maar Amerika zit vol verborgen parels. Doe wat onderzoek of vraag locals om tips voor unieke ervaringen die je reis nog onvergetelijker maken.

Lees ook: Hotspots New York: tips van een local

Checklist Amerika trip
Beeld: Depositphotos

Amerikaanse dollars wisselen

Aan het einde van je trip heb je misschien nog wat lokale valuta over en je vraagt je af; waar kan ik mijn Amerikaanse dollars wisselen? Zorg er altijd voor dat je voordat je daadwerkelijk gaat wisselen eerst even de wisselkoers checkt. Soms is het beter om nog net even een dag te wachten.Ā 

Met deze checklist ben je klaar om het avontuur aan te gaan. Amerika wacht op je, met al zijn diversiteit en mogelijkheden. Of je nu gaat voor de natuur, de steden, of het eten, je staat aan de vooravond van een onvergetelijke ervaring. Pak je koffers, check je lijstje, en ga het avontuur tegemoet. Amerika, here you come!

Credits hoofdfoto: Depositphotos

samenwerking

author-sign