Ik ben inmiddels alweer 1,5 week terug uit New York, maar nog even heel hard bezig om alle indrukken een plekje te geven.Ā Elke reis weer besef ik me dat het contact met locals me altijd het meeste bijblijft, tijdens welke reis dan ook. In New York was dat niet anders. Je leert niet alleen de cultuur wat beter kennen, ze hebben ook altijd de beste adviezenĀ voor lokale hotspots. Vandaag deel ik de localĀ tips van mijn NY-roomie Sarah, die in het geweldige Williamsburg woont.

Local tips Williamsburg, New York

Sarah Thompson komt oorspronkelijk uit Engeland, maar woont al zo’n tien jaar in New York. Inmiddels is de freelance marketeer verloofd met Laurent, en samen met hem en (loslopend) konijn Hugs huurt ze al vijf jaar een appartement in het hippe Williamsburg, Brooklyn. Ze kent de wijk op haar duimpje, en heeft dus genoeg tips voor hotspots! Haar favorieten:

JIMMY’S DINER

“Old school diner met milkshakes en comfort food. Serveren de hele dag door ontbijt, en de koffie wordt zonder extra kosten Ā telkens bijgeschonken.”

Adres: 577 Union Avenue, Brooklyn,Ā NY – website

Local tips Williamsburg, New York

BAGELSMITH

“De ‘Breakfast sandwich A’ is mijn favoriet, maar eigenlijk zijn alle bagels en kazen hier goed.”

Adres: 566 Lorimer St, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

BLACK START BAKERY & CAFE

“Schattig klein koffietentje. De flat white is echt top en het eten is ook goed hier!”

Adres: 595 Metropolitan Ave, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

LORIMER MARKET

“Old school Italiaans-achtige deli. De eigenaren zijn erg vriendelijk en zitten hier al jaren! De UFT en het broodje bal moet je proberen.”

Adres: 620 Lorimer Street, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

SUGARBURG

UPDATE 2023: Helaas is deze hotspot permanent gesloten.

“Geweldig tentje waar je overdag kan werken en ’s avonds een ambachtelijk biertje kunt drinken. De garnalentaco’s zijn echt fantastisch en de ‘Cold Brew’ koffie doet daar niet voor onder.”

Adres: 519 Metropolitan Avenue, Brooklyn, NY

Local tips Williamsburg, New York

SANTOS ANNE

“Hotspot met ‘Frexican’ (Frans-Mexicaanse) lekkernijen. De achtertuin is tof! Het is hier extra leukĀ wanneer erĀ livemuziek is.”

Adres: 366 Union Avenue, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

THE BROOKLYN STAR

“De Bloody Bull is hier een aanrader, net alsĀ de meetloaf sandwich! Ook de brunch is hier erg goed, maar houd er rekening mee dat je de rest van de dag niet meer hoeft te eten…”

Adres: 593 Lorimer Street, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

FETTE SAU

“Als je van barbecuĆ«n houdt, dan zit je hier goed! Ze hebben ook een goede selectie van whiskey en bier.”

Adres: 354 Metropolitan Avenue, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

BAMONTE’S

“Hier moet je heen puur voor de ervaring. Het is een old school Italiaanse plek die hier al jaren in deze buurt zit (blijkbaar als sinds begin 1900). De inrichting is knus en vol met prullaria. De obers dragen een pak en zien er ook old school uit. Het eten en drinken is OK, en het is niet extreem duur.”

Adres:Ā 32 Withers Street, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

DESTEFANO’S STEAKHOUSE

“Ik woon hier al vijf jaar om de hoek, en ik kan niet geloven dat ik deze plek pas net heb ontdekt. Dit steakhouse is fantastisch! Het eten, de service en de sfeer zijn hier geweldig. Ze staan bekend om hun steak, maar mijn favoriete gerechten zijn de crab cakes als voorgerechtĀ en de kip cordon bleu als hoofdgerecht. De sfeer is hier heel knus en het ziet eruit als een plek die zo uit een Italiaanse gangsterfilm kon komen.”

Adres: 89 Conselyea St, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York

PETE’S CANDY STORE

“Goedkope drankjes, een echt lokaal bargevoel, supervriendelijke barmannen (vooral Dave) Ć©n ze hebben open mic avonden met goede muzikanten!”

Adres: 709 Lorimer St, Brooklyn, NY – website

Local tips Williamsburg, New York


Ben jij al in Williamsburg geweest?

Hoofdfoto: Shutterstock
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’