Steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas komen vaak als eerste in je op wanneer je van plan bent om naar de Amerikaanse westkust af te reizen. Maar vergeet San Diego niet: deze stad heeft namelijk veel meer bezienswaardigheden te bieden dan alleen een bezoekje aan SeaWorld! 

Maar ik zal gelijk eerlijk met je zijn: eigenlijk is één volle dag genoeg om te stad zelf te bekijken. Boek er wel een nachtje bij als je ook een poosje op het strand wilt vertoeven, naar SeaWorld of de Zoo wilt gaan of wanneer je ook even heel actief wilt doen in Aquatica. De hoogtepunten in de stad zelf heb je echter wel met een paar uurtjes gezien. Dat klinkt negatief, maar zo bedoel ik het niet. San Diego is leuk!

Neem deze leuke plekjes en wijken bijvoorbeeld:

GASLAMP QUARTER

Het is de¬†bekendste wijk van San Diego en dat is niet voor niets: ga naar Gaslamp Quarter¬†voor de fantastische architectuur, leuke winkeltjes en goede eettentjes. En vergeet de oude gaslantaarns zelf niet. Er hangt hier echt een geweldige sfeer, je kunt er heerlijk eten en je kijkt je ogen uit. Vooral ’s avonds is dit de place to be.

san diego bezienswaardigheden

san diego bezienswaardigheden

san diego bezienswaardigheden

HORTON PLAZA

Op zich is Horton Plaza op het eerste oog niet heel bijzonder, behalve dan dat het hypermodern is en ongeveer elke winkel huist die je je maar kan voorstellen. Er zijn ruim¬†150 zaken te vinden, waaronder de Macy’s, GAP en Banana Republic. Wil je dus even heel goed shoppen? Dan moet je hierheen!

san diego bezienswaardigheden

SEAPORT VILLAGE SHOPPING CENTER

Loop richting de zee en je komt het leuke en idyllische Seaport Village Shopping Center vanzelf tegen. Kleine boetiekjes, livemuziek en Рhet allerbelangrijkste Рheel veel ijs. Het voelt als een klein dorpje op zich, en ook al heb je geen honger of wil je niet shoppen, er valt hier genoeg te zien zonder dat je ergens op aanvalt.

san diego bezienswaardigheden

SAN DIEGO CONVENTION CENTER

Bij horen van de naam¬†San Diego Convention Center¬†ga je waarschijnlijk niet meteen een gat in de lucht springen. Snap ik. Maar ga er ’s avonds heen, vlak voor zonsondergang en loop de trappen op naar boven. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over het water, de haven, de marinebasis, de overkant en de bekende Coronado Bridge.

san diego bezienswaardigheden

CORONADO

Heb je een auto? Steek het water over via de Coronado Bridge en neem een kijkje in de gelijknamige en welgestelde wijk Coronado. Ook hier zijn weer mooie gebouwen te zien en lekkere (maar ook dure) plekken te vinden om je buikje te vullen.

Hoofdfoto: Shutterstock
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí