In februari¬†ontmoette ik de New Yorkse Katy tijdens een persreis van m’n werk. Gevalletje: meteen een klik.¬†Gelukkig vloog ik nog geen twee maanden later naar The Big Apple en uiteraard kon¬†een kleine re√ľnie niet uitblijven. En ik zou natuurlijk gek zijn als ik haar niet vroeg om haar favoriete hotspots in New York: tips van een local blijven toch het leukst!¬†

Meet Katy Olson: ze is de executive editor bij EAL, een vakwebsite voor high-end interior designers. Reizen doet ze zo vaak als ze kan: tot nu toe heeft ze 37 landen bezocht. Ze is geboren en getogen in New York: inmiddels heeft ze in vier van de vijf stadsdistricten gewoond. Op dit moment woont ze in Queens. Dit zijn haar favoriete hotspots in New York:


Bosie Tea Parlor

“Geweldige plek voor koffie, thee of een lichte snack in West Village.”

10 Morton Street | Website

Hotspots New York tips


Magic Jewelry

“Super funky shop in Chinatown. De grote trekker is het laten maken van een ‘aura foto’ door middel van een special camera die je aura vastlegt. Een medewerker neemt de foto en legt ook uit wat er allemaal gebeurt in je aura.”

238 Canal Street | Website


Nom Wah Tea Parlor

“Authentieke dim sum. Ga daarna naar de buren voor een afzakkertje in Apotheke.”

13 Doyers Street | Website

Hotspots New York tips

Beeld: Sara Kelly / Flickr

Patsy’s Pizzeria

“Patsy’s Pizzeria is een zogenoemde hole-in-the-wall pizzeria in Spanish Harlem: authentiek en een van de weinige plekken met een echte oven. Zorg dat je niet bij het nette restaurant naar binnen gaat, maar ga naar de lelijke take-away daarnaast. Heerlijk!”

2287 First Avenue | Website

Hotspots New York tips


Jazz at Marjorie Eliott’s

“Deze oudere vrouw host elke zondag jazz concerten in haar appartement in Harlem: het is altijd een feestje met internationale en lokale bezeoekers. De concerten zijn echt¬†authentiek – totaal niet¬†formeel – en ¬†Marjorie krijgt het¬†altijd voor elkaar om muzikanten vanuit de hele wereld te ontvangen die¬†haar vergezellen tijdens¬†haar zondagse pianosessies. Gratis toegang, maar donaties zijn welkom. Onwijze local vibe!”

555 Edgecombe Ave | Website


Miss Favela

“Een nogal rumoerig¬†Braziliaans restaurant met¬†bar in Williamsburg. Blijf tot laat voor de samba!”

57 S 5th Street | Website

Hotspots New York tips


Brooklyn Bridge Park

“Dit is het waterfront park in DUMBO (ligt¬†in Brooklyn) en is een must-visit op een warme dag!”

334 Furman Street | Website

Hotspots New York tips


Meer lezen over New York?

‚áí Local tips: 11 hotspots in Williamsburg, New York

⇒ 5 gratis bezienswaardigheden in New York die je sowieso wil zien

‚áí Review: bespaar je echt geld met een New York CityPASS?

⇒ Tip: ga (goedkoop) fietsen in New York

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí