Nog 83 nachtjes slapen en ik zet Рals het goed is Рeindelijk voor het eerst voet aan de grond in New York. De stad die me al jaren fascineert en trekt, maar waar ik het tot nu toe altijd van Home Alone 2 en Sex and the City moest hebben. Het is maar goed dat ik nog even de tijd heb om me voor te bereiden, want die flink gevulde spaarpot moet immers ergens vandaan komen. Niet echt een verrassing, maar man, wat is die stad is duur! Voor een beetje balans zijn er gelukkig ook genoeg gratis bezienswaardigheden te zien in New York. 

1. CENTRAL PARK

Met stip op nummer een. Je bent immers niet in New York geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan Central Park. Net als bijna alle andere parken in de stad gratis, maar toch. Central Park heeft net even een wat andere aantrekkingskracht. Kan niet wachten om over de schattige bruggetjes, mooie paden en langs de bomen te wandelen.

Gratis bezienswaardigheden New York

2. GRAND CENTRAL TERMINAL

Want Amsterdam Centraal kan never nooit tippen aan de hal op Grand Central Terminal. Het is het belangrijkste treinstation van de VS, en ook gelijk de grootste met 44 perrons en 67 sporen. Nou ben ik alleen niet zo goed in grote mensenmassa’s. Dat wordt nog een dingetje: dagelijks reizen¬†575.000 mensen per dag via dit station.

Gratis bezienswaardigheden New York

3. HIGH LINE

The 606 in Chicago, waar ik eerder over schreef, is ge√Įnspireerd op het ontwerp van New York. De High Line was voorheen een treinrails dat door de stad liep, maar wat nu een park op negen meter hoogte is. Het park loopt vanaf het Meatpacking District naar Chelsea en schijnt¬†onderweg een prachtig uitzicht over de Hudson te bieden. Dat moet ik natuurlijk met m’n eigen ogen bekijken.

Gratis bezienswaardigheden New York

4. STATEN ISLAND FERRY

Betaal je voor een tocht naar de Statue of Liberty op dit moment $18,50, een overtocht van Manhattan naar Staten Island kost je helemaal niets, nakkes, nada, en je hebt nog steeds fantastisch uitzicht op het standbeeld. Je stopt dan weliswaar niet, maar als ik de verhalen mag geloven valt dat toch behoorlijk tegen.

Gratis bezienswaardigheden New York

5. ROCKEFELLER CENTER

Vooral bekend van de gigantische kerstboom, maar ik ga er toch maar vanuit¬†dat die er niet meer staat in april. Rockefeller Center zelf is eigenlijk vooral samen te vatten als een hoop commerci√ęle gebouwen bij elkaar. Behoorlijk indrukwekkend, zo het schijnt. Wist je dat een onwijs mooi uitzicht hebt vanuit¬†Saks Fifth Avenue?¬†Het gaat me waarschijnlijk niet lukken om ongezien op een van de priv√© dakterrassen te komen, maar als je je richt op¬†de schoenafdeling (8e verdieping) moet dat uitzicht geen probleem zijn. Het valt in ieder geval te proberen. Anders kan ik daarna altijd nog naar de Top of the Rock (dat je ook in Rockefeller Center vindt) of het Empire State Building.

Gratis bezienswaardigheden New York

Wat mag ik volgens jou echt niet missen in New York?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí