fbpx
Gratis bezienswaardigheden New York
Gratis bezienswaardigheden New York

5 gratis bezienswaardigheden in New York die ik sowieso wil zien

Nog 83 nachtjes slapen en ik zet - als het goed is - eindelijk voor het eerst voet aan de grond in New York. De stad die me al jaren fascineert en trekt, maar waar ik het tot nu toe altijd van Home Alone 2 en Sex and the City moest hebben. Het is maar goed dat ik nog even de tijd heb om me voor te bereiden, want die flink gevulde spaarpot moet immers ergens vandaan komen. Niet echt een verrassing, maar man, wat is die stad is duur! Voor een beetje balans zijn er gelukkig ook genoeg gratis dingen te doen in New York.

Nog 83 nachtjes slapen en ik zet – als het goed is – eindelijk voor het eerst voet aan de grond in New York. De stad die me al jaren fascineert en trekt, maar waar ik het tot nu toe altijd van Home Alone 2 en Sex and the City moest hebben. Het is maar goed dat ik nog even de tijd heb om me voor te bereiden, want die flink gevulde spaarpot moet immers ergens vandaan komen. Niet echt een verrassing, maar man, wat is die stad is duur! Voor een beetje balans zijn er gelukkig ook genoeg gratis bezienswaardigheden te zien in New York. 

1. CENTRAL PARK

Met stip op nummer een. Je bent immers niet in New York geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan Central Park. Net als bijna alle andere parken in de stad gratis, maar toch. Central Park heeft net even een wat andere aantrekkingskracht. Kan niet wachten om over de schattige bruggetjes, mooie paden en langs de bomen te wandelen.

Gratis bezienswaardigheden New York

2. GRAND CENTRAL TERMINAL

Want Amsterdam Centraal kan never nooit tippen aan de hal op Grand Central Terminal. Het is het belangrijkste treinstation van de VS, en ook gelijk de grootste met 44 perrons en 67 sporen. Nou ben ik alleen niet zo goed in grote mensenmassa’s. Dat wordt nog een dingetje: dagelijks reizen 575.000 mensen per dag via dit station.

Gratis bezienswaardigheden New York

3. HIGH LINE

The 606 in Chicago, waar ik eerder over schreef, is geïnspireerd op het ontwerp van New York. De High Line was voorheen een treinrails dat door de stad liep, maar wat nu een park op negen meter hoogte is. Het park loopt vanaf het Meatpacking District naar Chelsea en schijnt onderweg een prachtig uitzicht over de Hudson te bieden. Dat moet ik natuurlijk met m’n eigen ogen bekijken.

Gratis bezienswaardigheden New York

4. STATEN ISLAND FERRY

Betaal je voor een tocht naar de Statue of Liberty op dit moment $18,50, een overtocht van Manhattan naar Staten Island kost je helemaal niets, nakkes, nada, en je hebt nog steeds fantastisch uitzicht op het standbeeld. Je stopt dan weliswaar niet, maar als ik de verhalen mag geloven valt dat toch behoorlijk tegen.

Gratis bezienswaardigheden New York

5. ROCKEFELLER CENTER

Vooral bekend van de gigantische kerstboom, maar ik ga er toch maar vanuit dat die er niet meer staat in april. Rockefeller Center zelf is eigenlijk vooral samen te vatten als een hoop commerciële gebouwen bij elkaar. Behoorlijk indrukwekkend, zo het schijnt. Wist je dat een onwijs mooi uitzicht hebt vanuit Saks Fifth Avenue? Het gaat me waarschijnlijk niet lukken om ongezien op een van de privé dakterrassen te komen, maar als je je richt op de schoenafdeling (8e verdieping) moet dat uitzicht geen probleem zijn. Het valt in ieder geval te proberen. Anders kan ik daarna altijd nog naar de Top of the Rock (dat je ook in Rockefeller Center vindt) of het Empire State Building.

Gratis bezienswaardigheden New York

Wat mag ik volgens jou echt niet missen in New York?

Over de auteur


Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

12 Comments

 1. Ik vond het 9/11 Museum indrukwekkend. Ze hebben een gratis moment, maar wij stonden te laat in de rij en kwamen er niet in. The High Line en Staten Island Ferry horen ook bij mijn favorieten. Voor de rest lekker slenteren door alle wijkjes, donuts eten bij Dough. Mocht je meer tips willen met wat ik wel/niet leuk vond, op mijn site heb ik wel wat artikelen over NY staan. Geniet van de voorpret.

 2. Herkenbaar lijstje, ik wil het ook allemaal zien! Ik ga misschien deze zomer langs New York (heb een retourtje Toronto, zou een leuke roadtrip zijn), maar vanwege de kosten twijfel ik nog een beetje…

 3. Wat een geweldig vooruitzicht! Mijn halve blog staat vol met artikelen over NYC na 4 bezoeken, heus geen favoriete stad van me :”)

  Ik zou gaan voor Top of the Rock, geeft mooier uitzicht dan Empire (glas in plaats van hek) en is goedkoper. Ook doen: bezoekje aan Chelsea Market (duur maar leuke sfeer), fietsen door Brooklyn met een gids, en een musuembezoekje! Met Museum is vooral heel groot, Guggenheim een kunstwerk op zich. HAVE FUN!

 4. Ha Chantal, Super om te lezen dat je de Big Apple bezoekt. Wij zijn daar vorig jaar tien nachten geweest. Hartstikke gaaf. Als je ruim van tevoren boekt, is New York heel betaalbaar. Wij kochten online tickets voor het waanzinnige MOMA en Rockerfeller Tower voor 45 dollar per persoon. Twee attracties voor die prijs. Het Vrijheidsbeeld met overtocht kostte 25 dollar de man. Een avondje Carnegie Hall 32 dollar pp. Dat zijn redelijke prijzen. Let wel: je bent in the place to be!

  Als je van de beatles houdt, bezoek ook strawberry fields in Central Park.

  Veel plezier,

  Joost

 5. Ik vond zelf Central Park een beetje tegenvallen eigenlijk… Het park zelf is namelijk niet zo bijzonder, helaas. Gewoon gras met wat bomen en paden. Het is wel leuk om de highlights te zien uit beroemde films en series, maar that’s it. Rockefeller Centre is zeker een aanrader en ik vond Times Square ook heel vet (wel heel erg druk!). Have fun!

 6. Er zijn veel museums die gratis momenten hebben dus daar zou ik zeker naar kijken. De American Museum of Natural History en het 9/11 Museum zijn echt de moeite waard. Top of the Rock heeft mooi uitzicht maar het ‘nieuwe’ One World Observatory is ook zeker de moeite waard. Je kan ook over de Brooklyn Bridge wandelen. Ik ben al vaak in NYC geweest maar besef net dat ik er nog niet niks over heb geschreven, oeps! Maar even snel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.