Feit: The Big Apple is nou niet bepaald de goedkoopste bestemming om naartoe te gaan. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden, want gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen in New York! Zo bestaan er twee verschillende passen waarmee je veel bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken én niet in de rij hoeft te wachten. Maar bespaar je hier wel écht geld mee?

Nog een feit: veel highlights in New York kosten behoorlijk wat geld. Het verkeersbureau van de stad, NYC & Company, begrijpt ons vakantiegangers wel: je wilt zoveel mogelijk van de stad zien, maar liever niet de hoofdprijs betalen bij elke plek die je bezoekt. Om precies deze reden heeft de organisatie twee passen in het leven geroepen: meet de CityPASS en de recent gelanceerde C3. Beiden kortingspassen die je langs de belangrijkste highlights brengen, maar zijn ze wel echt hun geld waard?

Geld besparen New York

CITYPASS OF C3?

Twee passen dus. De een duurder dan de ander, maar biedt dan wel weer meer mogelijkheden. De ander is juist ideaal als je weinig tijd hebt. Eerst even de verschillen op een rijtje:

CityPASS:

De CityPASS is het meest uitgebreid: hiermee kun je in totaal zes van de meest iconische bezienswaardigheden van New York bezoeken. Drie daarvan staan vast, voor de drie overige kun je kiezen uit zes verschillende mogelijkheden. Het gaat om deze entrees:

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

1. Empire State Building Experience¬†(2x: overdag en ’s avonds) – $54

2. American Museum of Natural History Р$22

3. Metropolitan Museum of Art en Cloisters Р$25

4. Guggenheim Museum Р$25
/ Top of the Rock Observation Desk Р$37

5. Ferry naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island Р$18,50
/ Circle Line Sightseeing Cruise Р$29

6. 9/11 Memorial & Museum Р$24
/ Intrepid Sea, Air & Space Museum $33

.

Prijs: $122 (bespaar tot 41%)

C3:

De C3 is de compacte variant. De naam zegt het eigenlijk al: je kunt hiermee drie bezienswaardigheden van New York zien. Ideaal voor wanneer je maar kort in de stad bent, of maar een paar van de highlights wil bezoeken. Je hebt de keuze uit tien verschillende opties:

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

‚ÄĘ Empire State Building Experience¬†– $54

‚ÄĘ Top of the Rock Observation Deck¬†– $37

‚ÄĘ American Museum of Natural History¬†– $22

‚ÄĘ 9/11 Memorial & Museum¬†– $24

‚ÄĘ Ferry naar het Vrijheidsbeeld en¬†Ellis Island¬†– $18,50

‚Äʬ†Metropolitan Museum of Art¬†– $25

‚ÄĘ Circle Line Sightseeing Cruises¬†– $29

‚ÄĘ Intrepid Sea, Air & Space Museum¬†– $33

‚ÄĘ Guggenheim Museum¬†– $25

‚ÄĘ Hornblower Sightseeing Cruises¬†– $30
.
Prijs: $76 (bespaar tot 27%)

 

Geld besparen New York

Beiden passen zijn in totaal negen dagen geldig vanaf het moment dat je de eerste trekpleister bezoekt. De volgorde is helemaal aan jou: zo kun je op een regenachtige dag naar een of meerdere musea gaan, en met mooi weer juist van een van de uitzichtpunten genieten.

Aan jou de uiteindelijke keuze voor welke variant je gaat. Bedenk dus vooraf of je de tijd en behoefte hebt om zes highlights af te gaan of dat je beter voor de drie opties kunt gaan.

Geld besparen New York

CONCLUSIE: IS HET DE MOEITE WAARD?

Het is zo op het eerste oog best een dure uitgave, ik weet het. Maar als je de entreeprijzen voor iedere bezienswaardigheid bij elkaar optelt, zul je toch echt heel erg blij zijn als je voor een van de passen gaat Рwelke je ook uiteindelijk kiest. Ongeacht je interesses zitten er geheid meerdere dingen bij die je tijdens je eerste bezoek aan de stad op je lijstje staan.

Bij de New York CityPASS kan de korting oplopen tot bijna $90, bij de C3 zo’n $21. Wel een flink verschil, maar aan de andere kant: korting is sowieso¬†mooi meegenomen! Dit is (uiteraard) wel¬†op voorwaarde dat je zoveel mogelijk van de opties ook daadwerkelijk zal¬†bezoeken. Al is het¬†bij de C3 in sommige gevallen alsnog goedkoper om losse tickets te boeken.

Nog een groot voordeel: naast dat je in de meeste gevallen goedkoper uit bent, heb je ook nog eens het geluk dat je in de meeste gevallen niet in de rij hoeft te staan en dus gelijk naar binnen mag. Scheelt je dus naast geld ook nog eens een hele hoop tijd.

Korting én tijd besparen. Ik zeg: win-win.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí