Natuurlijk wil je altijd een vliegticket boeken voor de goedkoopste prijs. Natuurlijk wil je daar je best voor doen om dat voor elkaar te krijgen. Maar om nou elke dag meerdere keren het internet af te struinen gaat wat ver. Snap ik. Snappen een aantal vliegwebsites ook. Daarom is het principe van een ticket alert in het leven geroepen!

Wat is een ticket alert?

Mocht je je afvragen wat een ticket alert is (ook wel ‘flight alert’ genoemd): door een alert aan te zetten op specifieke websites krijg jij automatisch een seintje als tickets naar jouw bestemming (in jouw periode) onder een bepaald bedrag te koop zijn. Zo kun je gelijk je slag slaan zonder dat je er Ćŗren zelf naar hoeft te zoeken. Zo bespaar je tijd Ć©n geld.

Let op: deze tip is vooral geschikt wanneer je al een specifieke bestemming Ć©n specifieke datum in gedachten hebt (al zijn er tegenwoordig alternatieven).

Dus wil jij bijvoorbeeld in april een paar dagen naar Barcelona (zoals ik), dan is de kans groot dat je al minstens ƩƩn keer hebt rondgekeken naar tickets. Waarschijnlijk vond je ze nog net even te duur en besloot je te wachten. Of misschien heb je net vakantieplannen gemaakt en wil je binnenkort gaan boeken. Dat is hƩt moment om een ticket alert in te stellen! Want nu krijg je gewoon een seintje (alert) in je inbox als er tickets onder een bepaalde prijs beschikbaar zijn.

Inmiddels kun je dat bij meerdere websites doen. Ik raad je aan om ook bij meerdere websites een alert aan te zetten. In de praktijk blijkt de ene partij heel andere ticketprijzen te vinden dan de ander, waardoor je, als je op meerdere paarden wedt, simpelweg meer kans hebt op goedkopere tickets. Kleine moeite, maar het kan je heel veel opleveren.

Ticket alert


Hoe werkt een ticket alert?

Het stappenplan om een ticket alert in te stellen verschilt per website, maar is grofweg onder te verdelen in twee categorieƫn.

Categorie 1:

  1. Je voert je bestemming in
  2. Je geeft aan hoeveel je maximaal wilt betalen voor je ticket
  3. Je geeft je emailadres door
  4. Nu is het wachten op de alerts in je inbox!

Categorie 2:

  1. Je doet een zoekopdracht op de website waarin je aangeeft waar vandaan je wilt vertrekken en waar je naartoe wilt, op welke data en met hoeveel personen
  2. Je klikt op de button die automatisch een alert instelt
  3. Je voert je emailadres in
  4. Nu is het wachten op de alerts in je inbox!

Ticket alert


ā‡’ Lees ook: alle bespaartips bij het boeken van je vliegticket


Ticket alert websites

En dan rest de laatste vraag: bij welke websites wil je dan een ticket alert aanzetten? Dit zijn mijn vijf favorieten:

Categorie 1:

1. Vliegen Naar: hier kun je nog extra filteren door bepaalde luchthavens van vertrek aan of uit te vinken.


Categorie 2:

2. Skyscanner: hier heet het ‘Prijsalarm’

Prijsalarm Skyscanner


3. Momondo: hier heet het ‘Prijsalert’

Prijsalert Momondo


4. Google Flights: hier heet het ‘Prijzen volgen’. Je vindt deze dan terug in het menu links boven onder ‘Gevolgde prijzen’/’Track Prices’. Je kunt zelf bepalen of je een email wilt ontvangen (zou ik doen).

Google Flight prijzen volgen


5. Tix: hier heet het ‘Prijsalarm’

Tix Prijsalarm


Alternatief: TicketTipper

Heb je juist nog geen datum in je hoofd, maar wƩl je bestemming? Dan is de website van TicketTipper eentje om in de gaten te houden. Via hun Deal Alerts geef je op waar je naartoe wilt, waarna je vanzelf een email krijgt zodra er een deal naar die specifieke bestemming op het wereldwijde web wordt geplaatst.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’