De kans is groot dat je voor je volgende trip gewoon een economy class ticket hebt geboekt. Het liefst zouden we natuurlijk allemaal altijd business willen vliegen, maar als jouw portemonnee er een beetje zoals de mijne uitziet, dan zit dat er niet echt in. Balen, want naast dat de vlucht een stuk comfortabeler is, mag je op het vliegveld ook altijd de business lounge in. Maar wist je dat er dus ook gewoon vliegvelden zijn waarbij je ook met een economy ticket naar binnen mag? 

ZO FIX JE DAT:

De app Lounge Buddy laat je zien op welke luchthavens je de business lounge wél kan betreden, ook al heb je niet zo’n duur ticket. Tot nu toe hebben ze 130 vliegvelden waarbij dit mogelijk is in kaart gebracht. Helemaal gratis is de toegang (natuurlijk) niet, want dan zou elke plek vol zitten met passagiers. En dat is niet helemaal de bedoeling van zo’n lounge. Je betaalt over het algemeen een heel fair bedrag om van alle faciliteiten gebruik te mogen maken. Denk aan: onbeperkt gratis buffet, gratis drinken, fijne banken en stoelen én over het algemeen heel goed internet. Vaak zijn er ook douches aanwezig om je even op te kunnen frissen. Ideaal voor als je vlucht vertraging heeft of je een lange overstaptijd hebt! Dan haal je het geld er makkelijk uit én kun je echt even relaxen. Het boeken kan ter plekke, maar ook gewoon vooraf via de app met je creditcard.

Toegang business lounge

Een paar vliegvelden waarbij je bijvoorbeeld – voor een relatief goedkoop bedrag – terecht kan:

  • Amsterdam Schiphol Airport – Aspire Lounge – $26
  • London Heathrow – Swissport Lounge – $27
  • Paris Charles de Gaulle – Le Salon by Sheltair – $34
  • Singapore Changi Airport – The Haven by Jetquay – $26
  • Johannesburg Tambo International Airport – Mashonza Lounge – €24

Loungebuddy

Hoofdfoto: Shutterstock
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒