fbpx
Error fare
Error fare

Supergoedkoop vliegen dankzij een error fare: zo doe je dat

Mocht je nog nooit van de term 'error fare' hebben gehoord, hierbij een kleine introductie: dit zijn fouten in het systeem van luchtvaartmaatschappijen, waardoor je ineens voor een spotprijs naar de meest uiteenlopende bestemmingen kunt vliegen. Hoe je achter zo'n error fare komt?

Mocht je nog nooit van de term ‘error fare’ hebben gehoord, hierbij een kleine introductie: dit zijn fouten in het systeem van luchtvaartmaatschappijen, waardoor je ineens voor een spotprijs naar de meest uiteenlopende bestemmingen kunt vliegen. Hoe je achter zo’n error fare komt? 

Bij vliegmaatschappijen werken mensen (joh), en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Zo’n fout kan bijvoorbeeld een verkeerd ingevoerd vluchttarief zijn, waarbij een nulletje of de brandstofkosten vergeten is. Of waar per ongeluk de verkeerde valuta is aangeklikt en de prijs ineens veel lager uit komt. Heel vervelend voor de persoon die dit op z’n geweten heeft, heel fijn voor ons als consument. Althans, als je er tenminste op tijd bij bent. Het is een kwestie van heel veel geluk hebben en goed kunnen spotten.

Hoe spot je een error fare?

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Er zijn inmiddels meerdere (ook Nederlandse) websites die de beste error fares in de gaten houden. Dit zijn mijn favorieten:

Nederlandse error fare websites:
Ticketspy.nl
Weflycheap.nl
Vakantiepiraten.nl
ErrorFares.nl

Buitenlandse error fare websites:
Secretflying.com
Flynous.com
HolidayPirates.com
Fly4free.com


Error fare

Abonneer je op hun Facebook-pagina’s en meld je aan voor de nieuwsbrieven, zodat je dagelijks een update in je mailbox ontvangt. Het kan even duren voor je een topdeal ziet die bij je past, dus wees geduldig én flexibel. In sommige gevallen zul je bijvoorbeeld vanuit Parijs moeten vliegen. Klinkt niet ideaal, maar hé, als het je honderden euro’s scheelt is het zeker de moeite waard om een trein- of busticket die kant bij te boeken.

Boek meteen wanneer je iets ziet dat je wel wat lijkt, want zodra een vliegmaatschappij achter hun fout komt, is de deal over het algemeen meteen van tafel (en dus van de website af).

En ook handig om te weten: pas wanneer de status van je boeking is ‘confirmed’, weet je zeker dat je ticket geldig is verklaard.

Geen rechten

Weet echter wel dat een boeking op basis van een error fare je géén rechten geeft. Je kunt je ticket dus niet claimen als de luchtvaartmaatschappij erachter komt dat er tickets voor te weinig geld zijn verkocht. Zorg daarom altijd dat je met je creditcard boekt: je hebt meer kans dat je je geld terugkrijgt als je via deze weg hebt betaald.


Heb jij al eens gebruik gemaakt van een ‘error fare’?


Delen?

.

Gratis ebook

5 Comments

    1. Wow, wat een topdeal! Ik heb er in het verleden ook wel eens gebruik van gemaakt, maar nu ik als freelancer een stuk flexibeler ben zal dat waarschijnlijk een stuk meer gaan worden ;-)

  1. Handig artikel! Ik zie ze altijd voorbij komen op de pagina’s die jij noemt, maar ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. Tja, ik zit vast aan het hoogseizoen en aan vrij specifieke data, dan kan je hier dus zelden gebruik van maken, zo jammer. Wel vlogen wij afgelopen zomer voor 370€ retour naar Beijing, maar dit was geen error fare, maar gewoon een ontzettend goede deal na goed zoekwerk! (en inleveren op luxe qua maatschappij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.