Wie denkt aan Londen, denkt waarschijnlijk niet meteen aan een hele goedkope bestemming. En dat is je goed recht, want de Britse hoofdstad is ook dúúr. En niet zo’n beetje ook. Maar gelukkig zijn er ook heel veel plekken die betaalbaar of zelf voor niets te bezoeken zijn. 14 keer hele toffe en gratis dingen doen in Londen: 

1. Niet te missen: aanschouw de dagelijkse wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Wees wel op tijd, anders zie je nog niets. Het begint trouwens om 11.30 uur.

2. Het meeste in Londen kost geld, maar gelukkig kun je het gros van de musea gewoon voor nop betreden. Zoals het Tate Modern, het British Museum, de National Gallery en – mijn favoriet – het Imperial War Museum. En ze zijn vaak nog tot laat open ook.

3. Ga gratis naar de film. Gratis? Ja, écht! Het kan bij The Scoop, maar wel voornamelijk in de zomer. In dit amfitheater kun je films kijken, naar voorstellingen en naar muziek luisteren. De bioscoop ligt in de buurt van de City Hall, om de hoek bij de Tower Bridge.

4. Bezoek de Westminster Abbey. Kan ook gewoon voor niets, maar dan moet je eigenlijk wel gelovig zijn. Anders moet je wel een kleine entree betalen. Aan jou de keuze voor welke optie je gaat.

gratis dingen doen Londen

5. Doe mee met een gratis stadstour door Londen en loop langs de Big Ben, de Londen Eye, Buckingham Palace en Westminster Abbey. Dat kan o.a. via London New Tours. Het wordt echter wel gewaardeerd als je na afloop een fooi geeft, maar je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel.

6. Je kunt ook gewoon een gratis audiotour downloaden en zelf rondstruinen. Loop in ieder geval op je gemak langs de Theems, alleen al langs de rivier kom je zoveel bekende en mooie gebouwen tegen dat je er eng van wordt.

7. Ga chillen op Trafalgar SquareBy far mijn favoriete plek van Londen: a) omdat de National Gallery hier aan ligt, b) omdat klimmen op de leeuwen gewoon leuk blijft en c) omdat je hier heerlijk mensen kunt kijken.

gratis dingen doen Londen

8. Struin over een of meerdere gezellige markten. Aanraders: Camden Market en Borough Market.

9. Luister voor nop naar muziek. Dat kan regelmatig bij de Free Foyer Concerts in het National Theatre, datzelfde geldt voor Southbank Centre. Op maandag kun je tijdens lunchtijd terecht in de Royal Opera House en op zaterdag bij de Notting Hill Arts Club.

10. Wees klapvee toeschouwer bij de opnames van een van de BBC shows. Op de website vind je een overzicht van de mogelijkheden die week.

11. Elke avond kun je om 20 uur gratis genieten van komedieshows bij de Angel Comedy Club.

12. Loop over de Millennium Bridge van St. Paul’s Cathedral naar Tate Modern en Shakespeare’s Globe (of andersom). Fijne wandeling!

gratis dingen doen Londen

13. Ook een must: wandel over Abbey Road en maak die ene foto.

14. Of zie hoe de pelikanen gevoerd worden in St. James’s Park. Elke dag om 14.30 uur.

Heb jij nog tips voor gratis dingen doen in Londen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒