Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Zo vinden wij onze eigen cultuur over het algemeen heel normaal. Logisch. Maar datzelfde geldt voor alle andere landen: die denken ook dat zij hele gangbare tradities hebben. Maar eigenlijk, eigenlijk hebben we allemaal ongelijk. Iedereen is stiekem raar. Dat blijkt wel uit deze bizarre buitenlandse gewoontes. 

1. Zo hoef je in Rusland echt niet aan te komen met gele of rode bloemen, bij niemand niet. Geel staat voor verraad of een relatie die voorbij is, rode bosjes worden alleen geplaatst op graven of gegeven aan oorlogsveteranen.

buitenlandse gewoontes

2. In China kun je daarentegen maar beter helemaal geen bloemen als cadeau geven. En zakdoeken, klokken en stro sandalen doen het over het algemeen ook niet heel goed. Chinezen associeren deze dingen namelijk met de dood en begrafenissen.

3. Zijn we hier in Nederland nogal punctueel, in Venezuela is het juist een onbeleefd om te vroeg of gewoon op tijd voor een afspraak te komen. Je wordt als te gretig en zelfs hebzuchtig gezien. Je kunt beter 10 tot 15 minuten later dan afgesproken arriveren.

4. In Noorwegen eten ze alles, maar dan ook alles met mes en vork. Ja, ook doodnormale broodjes. Ben wel benieuwd of het ook voor sushi geldt.

buitenlandse gewoontes

5. In Bolivia is het echt not done om aan tafel te praten over werk. Helemaal als het een sociale aangelegenheid is, zoals een diner bij iemand thuis of op een bruiloft. Bij een zakelijke eetafspraak wacht je tot degene die je heeft uitgenodigd zelf begint over zaken. Eten is hier nog echt bedoeld om persoonlijke relaties te bevorderen. Daar kan ik wel aan wennen.

6. Geen tandenfee in Griekenland, daar gooien kinderen hun melktanden op het dak van hun huis. Men gelooft dat dit geluk brengt en een gezonde tand voor in de plaats.

–> Lees ook: Deze 25 typisch Nederlandse dingen doe jij stiekem ook

7. In Peru laten vrijgezelle vrouwen met gekleurde hoofddeksels¬†zien wat hun maritale status is: draag je iets, dan betekent dat dat je single bent. ¬†Zo weet iedereen precies waar ‘ie aan toe is. Handig!

buitenlandse gewoontes

.

8. Op vakantie in Egypte? Zorg dan dat je nooit zout op je eten strooit. Het is een van de grootste beledigingen voor een kok; het betekent immers dat je de smaak walgelijk vindt.

9. Rekeningen splitten in Turkije is ondenkbaar. Je kunt het nog zo duidelijk aanbieden, uiteindelijk betaalt de initiatiefnemer altijd.

10. Spelen met je stokjes is in Japan echt niet oké. Beleefdheid staat hoog in het vaandel in dit land, en je stokjes voor iets anders gebruiken dan het oppakken van je eten, past niet bij de Japanse etiquette. En het uiteinde (dat wat dus in je mond gaat) aanraken met je vinger? Oei, oei, oei. Gewoon niet doen.

11. Ben je in Finland en word je uitgenodigd om naar de sauna te gaan? Waag het niet om nee te zeggen! Dit is voor Finnen dé manier om te relaxen en te socializen met hun familie en vrienden. Kijk ook niet raar op als er na een zakelijke afspraak een vervolg plaatsvindt in de de lokale sauna. Dat is juist alleen maar een goed teken.

buitenlandse gewoontes

Wat voor aparte gewoontes ben jij in het buitenland tegengekomen?

.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí