Ik ben gek op originele reisinitiatieven. IdeeĆ«n waarbij menig reishart sneller van gaat kloppen en waarbij je eigenlijk gelijk zoiets hebt: dat mĆ³et ik uitproberen! Dat had ik ook toen ik voor het eerst hoorde van srprs.me. Het Nederlandse bedrijf wil ervoor zorgen dat je volgende reis weer spontaan wordt. Zonder verwachtingen. Zonder plannen vooraf. Be surprised. 

WAT IS SRPRS.ME?

srprs.me wil spontaniteit terugbrengen in reizen en vakantiegangers hun hart laten volgen in plaats van een reisgids. Reizen buiten je comfortzone. Tegenwoordig draait een trip steeds meer om de ervaring dan om de bestemming. srprs.me haakt hier met hun ā€˜blind breaksā€™ op in door pas op de luchthaven de bestemming bekend te maken. Op deze manier kun je je op geen enkele manier voorbereiden: je gaat dus niet als een dolle informatie verzamelen om je trip tot in de puntjes vooruit te plannen. Je kunt geen talloze reviews lezen. Je moet dus wel alles gewoon over je heen laten komen en je volledig laten verrassen. Doordat je geen enkele verwachting hebt, zul je de bestemming op een heel andere manier ervaren. Laat de control freak in je gewoon eventjes los. Hallo unieke vakantie, hallo spontaniteit en hallo avontuur!

HOE WERKT HET?

Goed. Je hebt besloten om je volgende trip via srprs.me te maken. Daarbij kies je uit een van de vijf thema’s: ‘Broke’, ‘Adventure’, ‘City Tripping’, ‘City Worldwide’ en ‘Sunsation’. Je geeft door met hoeveel personen je gaat, wanneer je wilt vertrekken en hoeveel dagen je op pad wilt. Vervolgens laat het systeem je zien hoeveel het kost en kun je je blind break boeken! srprs.me zoekt vervolgens een vlucht en accommodatie voor je. Een paar dagen voor vertrek ontvang je in je brievenbus een kraskaart, waar je persoonlijke inlogcodes op zult vinden. Met die gegevens kun je inloggen op de website en zie je hoe warm (of koud) het is op de plek van bestemming (dit wordt dagelijks geactualiseerd) en hoe laat je op het vliegveld moet zijn. Eenmaal op de luchthaven krijg je een sms en hoor je waar je nou eigenlijk heen gaat. Surprise, surprise!

Over iets meer dan twee weken  mag ik het concept zelf van A tot Z uitproberen. Waar ik heen ga? Wat ik ga doen? Ik heb dus geen flauw idee! Waar ik normaal gesproken behoorlijk wat research doe vooraf, zal ook ik nu zonder ook maar enige vorm van voorbereiding op reis gaan. Spannend! Een ding is wel zeker: je leest hier binnenkort alles over mijn ervaringen met srprs.me.

Is op deze manier je vakantie boeken iets voor jou?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’