fbpx
betrouwbare websites vakantiehuizen
betrouwbare websites vakantiehuizen

5 betrouwbare websites om vakantiehuizen te huren

Misschien heb je gewoon even geen zin in een hotel, wil je gewoon wat meer ruimte of ga je met een hele groep op vakantie. Wat je reden ook is, je bent op zoek naar een accommodatie waar je zonder al te veel moeite met meer dan twee mensen kunt verblijven. Je hoeft niet urenlang surfen op zoek naar de mogelijkheden: deze 5 betrouwbare websites voor vakantiehuizen zijn mijn favoriet!

Misschien heb je gewoon even geen zin in een hotel, wil je gewoon wat meer ruimte of ga je met een hele groep op vakantie. Wat je reden ook is, je bent op zoek naar een accommodatie waar je zonder al te veel moeite met meer dan twee mensen kunt verblijven. Je hoeft niet urenlang surfen op zoek naar de mogelijkheden: deze 5 betrouwbare websites voor vakantiehuizen zijn mijn favoriet!

1. AIRBNB

betrouwbare websites vakantiehuizen

Wie de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd kent deze website wellicht niet, maar verder zullen er weinig mensen zijn die nog nooit van Airbnb hebben gehoord. Ideale website om een kamer, appartement of heel vakantiehuis te vinden, waar dan ook ter wereld. Zo sliep ik voor heel weinig ineens op de meest fantastische slaapplek op Bali. Hoe je zeker weet dat je iets boekt dat niet bestaat? Airbnb verifieert elk profiel en elke advertentie. Daarnaast hebben ze een eigen berichtensysteem en betalingssysteem, zodat boeken altijd veilig is. Je zal nooit ergens terecht komen wat niet bestaat. Mocht er toch iets zijn, dan zijn ze 24/7 bereikbaar. Helemaal zeker weten dat je goed zit? Verblijf dan bij een Superhost, ervaren verhuurders die al heel veel gasten over de vloer hebben gehad én altijd goede recensies krijgen.

Tip: via deze link ontvang je €25 korting op je eerste boeking!

⇒ www.airbnb.nl

2. HOMEAWAY

betrouwbare websites vakantiehuizen

Als ik heel eerlijk ben, lijkt het concept van Homeaway behoorlijk op dat van Airbnb. Hier boek je namelijk ook vakantiehuizen overal ter wereld. Maar wat maakt dat uit als je op zoek bent naar dat perfecte vakantiehuis? Zo sliep ik een tijdje terug in een prachtige trullo in de middle of nowhere van Puglia, Italië. Een ongekende ervaring die ik echt niet had gehad als ik in een hotel had geslapen. Klein nadeel ten opzichte van Airbnb: het kan hier zomaar gebeuren dat er niet op je aanvraag wordt gereageerd. Neem dus uitgebreid te tijd om dat pareltje te vinden.

⇒ www.homeaway.nl

3. INTERHOME

betrouwbare websites vakantiehuizen

Het Zwitserse Interhome bestaat al sinds 1965 en heeft haar voetsporen dus al een tijdje verdiend. De website biedt ruim 40.000 vakantiehuizen in 32 landen, en heeft alleen maar particuliere vakantiewoningen in haar portfolio. En wist je dat je hier zelfs accommodaties vindt met een capaciteit voor maar liefst 45 mensen? De organisatie controleert regelmatig de kwaliteit van de accommodaties en is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Zo heb je alle zekerheid die je je maar kan wensen. Ook handig: in populaire vakantiebestemmingen zitten lokale servicekantoor, waar je de sleutels kan ophalen en eventuele extra informatie kan krijgen over je vakantiehuis.

⇒ www.interhome.nl

4. BELVILLA

betrouwbare websites vakantiehuizen

Ook al zo’n gouden oude: Belvilla bestaat sinds 1980 en heeft maar liefst 27.000 vakantiehuizen in 21 landen. Voornamelijk in Europa, maar er zijn ook opties op bijvoorbeeld Curaçao en Bonaire. De vakantiehuizen van Belvilla liggen op een plaats waar altijd iets (in de buurt) te beleven is. Aan de kust, in de bergen of in een stad. Alle accommodaties worden vooraf gecheckt en de klantenservice is 24/7 bereikbaar. Ook Belvilla is aangesloten bij de ANVR, SGR en Thuiswinkel Waarborg, waardoor je ook hier veilig boekt.

⇒ www.belvilla.nl

5. MICAZU

betrouwbare websites vakantiehuizen

Micazu onderscheidt zich van de rest door alleen maar vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren aan te bieden, waar ook ter wereld. Allemaal particulier, dus wees niet bang dat je ineens op een verkapt bungalowpark eindigt. Zie Micazu als een soort Marktplaats: Micazu fungeert in dit geval alleen als tussenpartij die huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. Je boekt direct bij de Nederlandse eigenaar en stemt met hem of haar de manier van betalen af. Hierdoor zijn ze niet aangesloten bij bijvoorbeeld de ANVR of SGR. Wel controleren ze iedere advertentie voordat deze online gaat en zijn er veel reviews te vinden. De 8.500 vakantiehuizen zijn in ruim 60 landen te vinden, grote kans dat er wel iets voor je bij zit.

⇒ www.micazu.nl

Waar boek jij het liefst je vakantiehuis?

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 augustus 2016.

Delen?

.

Gratis ebook

5 Comments

 1. Hallo Chantal,

  Ik las net je 5 betrouwbare boekingssites. Nu vond ik op internet heel veel klachten over Homeaway. Wij waren net van plan om via deze site een huis te boeken, maar nu heb ik daar mijn twijfels over. Weet jij hoe het zit met al deze klachten over domweg belazerd worden?

  Groetjes van Annelies Bruigom

  1. Hoi Annelies, ik heb zelf 2 ervaringen met Homeaway. Het eerste huis viel behoorlijk tegen en ik ben daar uiteindelijk ook niet verbleven. Ik heb echter wel netjes m’n geld terug gekregen! Het tweede huis was fantastisch en zou ik zo weer boeken. Ik zou goed de reviews lezen per accommodatie, uiteindelijk is Homeaway puur een tussenpartij. Hoop dat je daar iets aan hebt?

 2. Heeft er iemand ervaring met de website http://www.staybythepool.com? Een Portugese site met prachtige huizen, niet al te duur. Maar geeft korting bij vooruit betalen via overmaken, hetgeen me verdacht lijkt.
  Ik heb het per email gevraagd, da krijg ik onderstaand antwoord en weet ik het nog steeds niet zeker….Of course, our company really exist, this is an awkward question.
  Our company name is Leisurhomes – Imobiliario e Turismo, LDA
  Address is : Urb Porto Dona Maria Lote 82, Luz Lagos, Faro, 8600-123, Portugal
  NIF number is : 505173042

  Sincerely,
  Emilio Núñez Zelaya,
  Property Manager.

  Stay by the Pool
  Leisurhomes – Imobiliario e Turismo, LDA
  Urb Porto Dona Maria Lote 82,
  Luz Lagos, Faro, 8600-123,
  Portugal.

  1. Hoi Eline, goede vraag! Ik heb er zelf nog nooit van gehoord en ik kan er ook geen reviews over vinden. Ik vind het gek dat ze ook nergens bij aangesloten zijn en niets met social media doen. Zijn voor mij redenen om niet te boeken, puur om geen risico te lopen. Maar misschien hebben andere mensen er wel ervaring mee!

 3. Mooi! Heeft iemand ervaring? Ik wil ook heel graag mijn huis verhuren. ‘T is lekker ruim en geeft een zomer gevoel! Any tips hoe ik kan beginnen? I need help!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.