Misschien heb je gewoon even geen zin in een hotel, wil je gewoon wat meer ruimte of ga je met een hele groep op vakantie. Wat je reden ook is, je bent op zoek naar een accommodatie waar je zonder al te veel moeite met meer dan twee mensen kunt verblijven. Je hoeft niet urenlang surfen op zoek naar de mogelijkheden: deze 7 betrouwbare websites voor vakantiehuizen zijn mijn favoriet!

1. Natuurhuisje

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Natuurhuisje.nl is in het leven geroepen voor wie de vakantie graag midden in de natuur wil doorbrengen. Ze hebben een groot aanbod in Nederland, maar zijn ook actief in andere Europese landen zoals Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje. Je verblijft altijd op een plek ver weg van de massa en niet op een groot vakantiepark. Je hebt alles voor jezelf en dat midden in de natuur! In totaal staan er ruim 12.000 accommodaties op de website. Extra karmapunten: voor elke boeking die wordt gemaakt plant Natuurhuisje.nl een boom.

ā‡’ www.natuurhuisje.nl


2. Booking.com

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Booking.com staat vooral bekend om de duizenden (zo niet miljoenen) hotelkamers die je er wereldwijd kunt boeken. Maar wist je dat je hier ook goed terecht kunt voor vakantiehuizen? Op de bekende boekingswebsite vind je alleen al in Andalusiƫ bijna 6.000 accommodaties! In totaal staan er nu ruim 380.000 vakantiehuizen in het systeem. Boeken gaat hier net als bij andere accommodaties en vaak kun je gratis annuleren tot vlak voor vertrek. Lees wel altijd goed de recensies en kleine letters voor het boeken, zodat je zeker weet dat je een topper hebt gevonden.

ā‡’ www.booking.com (en zoek gelijk op vakantiehuizen)


3. Eliza was here

Eliza was Here

Eliza was here is een klein beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dan wel een goede, en behoort ook zeker thuis in het rijtje van betrouwbare websites om vakantiehuizen te huren. Het grote verschil met de andere opties is dat Eliza was here altijd pakketten aanbiedt: je boekt vlucht, verblijf Ʃn huurauto in ƩƩn. De bestemmingen liggen dus wat verder weg. Momenteel worden Cyprus, Griekenland, Italiƫ, Spanje, Portugal en Malta aangeboden. Nog meer redenen om hier te boeken: je belandt altijd op onontdekte vakantieadresjes, ver weg van de drukte. Geen grote appartementencomplexen, maar unieke vakantiehuizen op plekken waar je wordt omringd door locals. Goed om te weten: alle accommodaties worden een keer per jaar bezocht.

UPDATE: sinds juli 2020 zijn er ook enkele vakantiehuizen in Nederland beschikbaar, waaronder een privƩ-eiland volledig weg van de massa. Je boekt alleen je verblijf, dus de normaal inbegrepen vlucht en huurauto zijn hier niet van toepassing. Klik hier om het aanbod in Nederland te bekijken.

ā‡’ www.elizawashere.nl


4. Airbnb

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Wie de afgelopen jaren onder een steen heeft geleefd kent deze website wellicht niet, maar verder zullen er weinig mensen zijn die nog nooit van Airbnb hebben gehoord. Ideale website om een kamer, appartement of heel vakantiehuis te vinden, waar dan ook ter wereld. Zo sliep ik voor heel weinig ineens op de meest fantastische slaapplek op Bali. Hoe je zeker weet dat je iets boekt dat niet bestaat? Airbnb verifieert elk profiel en elke advertentie. Daarnaast hebben ze een eigen berichtensysteem en betalingssysteem, zodat boeken altijd veilig is. Je zal nooit ergens terecht komen wat niet bestaat. Mocht er toch iets zijn, dan zijn ze 24/7 bereikbaar. Helemaal zeker weten dat je goed zit? Verblijf dan bij een Superhost, ervaren verhuurders die al heel veel gasten over de vloer hebben gehad Ć©n altijd goede recensies krijgen.

Tip: via deze link ontvang je ā‚¬25 korting op je eerste boeking!

Bekijk gelijk het aanbod:

ā‡’ www.airbnb.nl


5. Interhome

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Het Zwitserse Interhome bestaat al sinds 1965 en heeft haar voetsporen dus al een tijdje verdiend. De website biedt ruim 40.000 vakantiehuizen in 32 landen, en heeft alleen maar particuliere vakantiewoningen in haar portfolio. En wist je dat je hier zelfs accommodaties vindt met een capaciteit voor maar liefst 45 mensen? De organisatie controleert regelmatig de kwaliteit van de accommodaties en is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Zo heb je alle zekerheid die je je maar kan wensen. Ook handig: in populaire vakantiebestemmingen zitten lokale servicekantoor, waar je de sleutels kan ophalen en eventuele extra informatie kan krijgen over je vakantiehuis.

ā‡’ www.interhome.nl


6. Micazu

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Micazu onderscheidt zich van de rest door alleen maar vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren aan te bieden, waar ook ter wereld. Allemaal particulier, dus wees niet bang dat je ineens op een verkapt bungalowpark eindigt. Zie Micazu als een soort Marktplaats: Micazu fungeert in dit geval alleen als tussenpartij die huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. Je boekt direct bij de Nederlandse eigenaar en stemt met hem of haar de manier van betalen af. Hierdoor zijn ze niet aangesloten bij bijvoorbeeld de ANVR of SGR. Wel controleren ze iedere advertentie voordat deze online gaat en zijn er veel reviews te vinden. De 8.500 vakantiehuizen zijn in ruim 60 landen te vinden, grote kans dat er wel iets voor je bij zit.

ā‡’ www.micazu.nl


7. Vrbo (voorheen HomeAway)

Betrouwbare websites vakantiehuizen

Ook bij Vrbo (voorheen HomeAway) boek je vakantiehuizen overal ter wereld. Zo sliep ik een tijdje terug in een prachtige trullo in de middle of nowhere van Puglia, Italiƫ. Een ongekende ervaring die ik echt niet had gehad als ik in een normaal hotel had geslapen. Klein nadeel ten opzichte van Airbnb: het kan hier zomaar gebeuren dat er niet op je aanvraag wordt gereageerd. Neem dus uitgebreid te tijd om dat pareltje te vinden.

Disclaimer: de laatste tijd verschijnen er steeds meer slechte recensies over Vrbo. Blijkbaar worden verhuurders niet goed (genoeg) gecontroleerd door Vrbo, waardoor mensen soms een kat in de zak blijken te huren. Toch zijn er nog steeds duizenden vakantiehuizen op de website te vinden die wƩl betrouwbaar zijn. Zorg daarom dat je altijd goed naar de recensies kijkt die eerder gegeven zijn: hoeveel zijn het er (veel of weinig)? Hoe lang staat het vakantiehuis al op de website (pas net of al jaren)? Wat zijn de meningen (positief of negatief)? Hoe meer positieve recensies en hoe langer de accommodatie al online staat, des te groter de kans dat deze betrouwbaar is. Twijfel je? Boek dan nooit!

ā‡’ www.vrbo.com


Waar boek jij het liefst je vakantiehuis?


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 augustus 2016.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’