Als ik de mogelijkheid krijg om iets uit te proberen, dan pak ik die kans heel graag met beide handen aan. En ik moet zeggen: mijn eerste ervaring met Airbnb had niet beter kunnen uitpakken.

Dat ik deze zomer bijna een maand in Indonesië vertoefde is inmiddels waarschijnlijk wel bekend. Ik ging van slaapplek naar slaapplek; meestal was dat een hotel, maar een keer was het een Bed & Breakfast die ik had gevonden via Airbnb. Op deze website stellen particulieren (een deel van) hun huis/terrein beschikbaar en reizigers kunnen hier gebruik van maken tegen betaling van het tarief dat de huiseigenaar zelf bepaalt.

Na even zoeken – ik had een bepaald budget, bepaalde plek en bepaald soort slaapplek voor ogen – kwam ik uit bij Cozy Wayan Sueta Bed & Breakfast. De recensies waren allemaal meer dan lovend en de foto’s zagen eruit alsof ik in een klein stukje hemel terecht zou komen. En dat bleek meer dan waar te zijn.

DE ERVARING

Vanaf €23,- per nacht per kamer kun je er al slapen. Datzelfde bedrag legden we neer voor de gemiddelde hotelkamer daar, maar de luxe die we hier kregen, hebben we nergens anders ervaren. Picture this: een prachtige tuin, een vrouw die GEWELDIG kan koken, fantastische én gezellige hosts, drie idyllische privéhuisjes en als klapper op de vuurpijl: een buitendouche. En ook de omgeving zelf was prachtig! Is misschien wat moeilijk voor te stellen, dus laat ik de foto’s een betere poging doen (pas, op het zijn er HEEL VEEL):

HET HUISJE

Het huisje

De kamer

De badkamer

De douche <3

Wanneer je de deur open doet…

De tuin

Het ontbijt: vers uit eigen tuin én gemaakt door de vrouw des huizes. Heerlijk!

DE OMGEVING

Mocht je dus van plan zijn om naar Bali af te reizen, dan raad ik je deze slaapplek echt meer dan van harte aan! Mocht je andere reisplannen hebben, geen paniek, Airbnb heeft voor bijna elke plek op aarde inmiddels overnachtingsmogelijkheden. Wat mij betreft is dit zeker niet de laatste keer dat ik zo overnacht!

"Korting

author-sign
Related Tags:

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒