Je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat alleen op vakantie. Yes! Maar dan komt die andere grote beslissing om de hoek kijken. Want ja, waar ga je heen? Of je nou man of vrouw bent, er zijn genoeg bestemmingen die geschikt zijn voor soloreizigers. (PS: voor het gemak sla ik het voor de hand liggende Thailand even over.)

1. CAMBODJA

Een klein beetje voorspelbaar, maar dit is het enige land waarover ik tot nu toe echt als soloreiziger uit ervaring kan spreken. Cambodja is ideaal voor soloreizigers die Aziƫ willen ontdekken, maar de drukte van Thailand willen vermijden. Het land is veilig (op de landmijnen na) en je kunt er prima van A naar B reizen. De lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en in elk stadje zijn er meerdere en goede hostels te vinden.

Alleen reizen naar Cambodja

2. IJSLAND

Misschien niet het eerste land waar je aan zou denken, maar volgens de Global Peace Index van 2015 is IJsland de veiligste bestemming ter wereld. Wanneer je auto kunt rijden kun je via de grote rondweg op alle bewoonde plekken van het land komen en kom je ook de prachtigste natuur tegen. In hoofdstad Reykjavik vind je veel hippe hostels en genoeg vertier om andere reizigers te ontmoeten. Naar het schijnt hoefĀ je hier je auto niet eens op slot te doen, niemand die er ook maar aan denkt om je TomTom mee te nemen. Op een eiland met zo weinig inwoners is de dader immers snel gevonden. Geen rijbewijs? Vanuit Reykjavik kun je tours boekenĀ naar vrijwel elke uithoek van het land; kost wel wat, maar je bent ervan verzekerd dat je Ć©n de mooiste plekjes ontdekt Ć©n je andere reizigers ontmoet.

3. BALI

Als er een eiland als waar ik verliefd op ben geworden, dan is het Bali wel. Ja het is ontzettend toeristisch, maar gelukkig is het er zo groot dat je ook genoeg plekjes vindt waar je alleen bent of slechts een paar anderen tegenkomt. In plaatsen als Ubud en Kuta zijn tientallen toffe hostels te vinden en heb je zo aanspraak van andere mensen. En zo niet, dan bieden de vele yogascholen, tempels en fijne stranden je genoeg vertier als je alleen bent.

4. IERLAND

OkƩ, eigenlijk is het in dit land wel noodzaak om van bier te houden. Maar verder is Ierland een ideale bestemming voor soloreizigers, of je nu wel of geen Guinness drinkt. De steden bieden allemaal veel verschillende hostels en vanuit daar kun je prima dagtochten boeken die je naar de prachtige natuur brengt. Mocht je in je hostel geen leuk gezelschap vinden, dan garandeer ik je dat je in de talloze pubs binnen no-time aanspraak hebt.

Alleen reizen naar Cambodja

5. COSTA RICA

Costa Rica is zo’n bestemming die nog heel hoog op mijn wishlist staat. Een vriendin van mij is er een paar jaar geleden alleen naartoe gegaan – het was haar eerste soloreis – en keerde razend enthousiast terug. De stranden zijn er prachtig, de natuur an sich is beeldschoon en het is een prima plek om te ontdekken in je eentje. Het openbaar vervoer is er goed geregeld en ook de accommodaties zijn geschikt voor vrouw (en man) alleen.

Alleen reizen Cambodja

Welke bestemmingen zou jij aanraden om alleen naartoe te reizen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’