Jarenlang durfde ik het niet, maar inmiddels heb ik het een paar keer gedaan en kan ik het je onwijs aanraden om een keer alleen op reis te gaan. Omdat je niet echt een keuze hebt of omdat je juist een keer wil proberen om in je eentje op pad te gaan. Gewoon omdat het kan. Zie je good old backpacken of een groepsreis niet zo zitten? Dat hoeft ook helemaal niet. Ik deel 4 toffe single reizen zonder toeslag met je!

Want dat is vaak toch het geval als je in je eentje op pad gaat: vrijwel overal wordt een toeslag berekend omdat je een hotelkamer in je eentje bezet houdt. Maar wat nou als je geen zin hebt om op een slaapzaal met volslagen onbekenden te gaan liggen? Of als je zo’n typische singlereis in groepsverband niet ziet zitten? Gelukkig zijn er alternatieven!

1. Alleen op cruise

Altijd al eens een cruise willen maken, maar zie je het niet zo zitten om tussen allerlei stelletjes te zitten? BBI Travel biedt regelmatig single reizen zonder toeslag aan op de Hurtigruten! De Hurtigruten is een groot schip dat in 6 tot 12 aantal dagen langs de Noorse kust vaart. Verwacht een hoop natuurspektakel: je passeert de beroemde fjorden, bezoekt de Noordkaap en met een beetje geluk spot je ook nog eens het noorderlicht. Je reist op basis van volpension: alle maaltijden zijn dus inbegrepen.

Vanafprijs: €1.014,- / Meer informatie ⇒

Single reizen zonder toeslag
Single reizen zonder toeslag


2. Zonvakantie

Wist je dat je bij TUI in veel gevallen geen toeslag betaalt wanneer je in je eentje reist? Zo kun je via hen stedentrips, autovakanties én heerlijke zonvakanties boeken die je prima alleen kunt ervaren. Wil je naar de zon, dan zijn bestemmingen als Spanje, Turkije, Griekenland en Bulgarije plekken waar je ruime keuze hebt uit hotels. Maar je kan ook in Cuba, Marokko, Italië en de Dominicaanse Republiek terecht!

Vanafprijs: afhankelijk van de bestemming / Meer informatie ⇒

Single reizen zonder toeslag

3. Yoga en wellness

Wil je vooral tot rust komen op je aankomende trip alleen? Bij Puur en Kuur kun je zonder dat je toeslag hoeft te betalen een wellnessvakantie boeken. Maar liefst 70% van hun klanten zijn alleenreizigers, waardoor je verzekerd bent dat je andere like minded mensen tegenkomt. Het wordt nog lastig om een keuze te maken: ga je bijvoorbeeld voor een yogaweekend in Domburg of een week detoxen in Spanje? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar de vanafprijs is zeer schappelijk als je kijkt naar wat je er voor krijgt.

Vanafprijs: €199,- / Meer informatie ⇒

Single reizen zonder toeslag
Originele singlereizen


4. Losse hotels zonder toeslag

Ja, die zijn er ook nog! En gelukkig zijn er tegenwoordig ook organisaties die partnerships met hotels aangaan om tot betaalbare single pakketten te komen. Op Voordeeluitjes.nl bijvoorbeeld, een website die zowel hotels in binnen- als buitenland aanbiedt, en altijd op rijafstand. Kun je mooi met je eigen auto op pad.

Vanafprijs: €34,95 / Meer informatie ⇒

Single reizen zonder toeslag
Single reizen zonder toeslag


Ben jij wel eens alleen op reis geweest?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒