Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. Je leest hier elke maand waarom je juist nĆŗ op reis moet; heb je gelijk een goed excuus om last-minute vrij te nemen bij je baas.

1. Het is hier zo koud! Tijd om richting de warmte te gaan!

2. Bij terugkomst is het alweer bijna lente!

3. Het is misschien onwijs commercieel, maar als je dan toch iets aan Valentijnsdag doetā€¦ Neem je geliefde dan mee op een romantisch tripje!

4. Het klimaat in veel nadere landen is nu heel goed, zeker in Aziƫ!

5. Het is zoā€™n net-niet maand. De feestdagen zijn alweer een poos achter de rug, de volgende verplichte vrije dagen duren nog even. Je hebt dus eigenlijk vrij weinig om naar uit te kijken. Behalve als je op vakantie gaat.

6. Mocht je leraar zijn dan staat de voorjaarsvakantie al een poosje gemarkeerd in je agenda, gok ik zo. Tijd om even te vluchten van je dagelijkse verplichtingen!

7. Je kunt nog steeds meer dan prima wintersporten!

8. Net als in januari, zijn ook nu relatief weinig mensen op vakantie. Dat betekent: lagere prijzen Ć©n minder toeristen in de buurt.

9. Februari betekent carnavalsmaand! Dat kun je natuurlijk onder rivieren vieren, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een wat exotischer oord te gaan. Braziliƫ of CuraƧao, anyone?

10. Het is nu nog Ʃcht winter, ook in veel koudere oorden dan waar wij wonen. Ontdek de witte werelden in Scandinaviƫ bijvoorbeeld: volgens mij is er niets leuker dan meerijden met een huskytocht in Fins Lapland om vervolgens lekker op te warmen in de sauna!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’