Innsbruck is voor veel wintersporters alleen de plek waar het vliegtuig landt voor ze doorreizen naar hun eindbestemming. Toch loont het om hier even wat langer te blijven hangen of om op een ander moment in het jaar te bezoeken: de bezienswaardigheden van Innsbruck zijn leuk!

Innsbruck is, zoals je ongetwijfeld al weet, de hoofdstad van Tirol en ligt letterlijk midden tussen de bergen. Vanuit het vliegveld ben je in een paar minuten rijden al in het centrum. Handig! Het centrum is vrij compact en daardoor perfect om doorheen te struinen als je weinig tijd hebt. Je vindt er prachtige gevels, schattige winkeltjes, mooie kerken en fijne cafeetjes (en in de zomer terrasjes). Hoe dat er dan uitziet? Nou zo!

Zoek je nog een fijne accommodatie in Innsbruck?Ā Cityhotel Schwarzer BƤr Innsbruck is een aanrader en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding! Je slaapt hier vlakbij de rivier en loopt zo het centrum van de stad in.

Bezienswaardigheden Innsbruck

1. Centrale Plein

DĆ© ontmoetingsplek van Innsbruck: het centrale plein! Zie je die mensen links? Ze lopen vlakbij de ingang van een groot winkelcentrum. Shoppen! Of gewoon lekker het terras op, dat kan natuurlijk ook.

Bezienswaardigheden Innsbruck

2. Het Gouden Dak

HĆ©t boegbeeld van Innsbruck: het Gouden Dak. Als ik heel eerlijk ben een kleine tegenvaller, maar ja, als je er dan toch bent… En aangezien het op het centrale plein van de stad gesitueerd is, is het ook vrij lastig te missen.

Bezienswaardigheden Innsbruck

3. Stadstoren

De Stadstoren. Deze staat op het centrale plein en is – samen het Gouden Dak – het boegbeeld van Innsbruck.

Bezienswaardigheden Innsbruck

4. Swarovski

Voor je portie Swarovski moet je in Innsbruck zijn! Niet alleen vind je hier een grote winkel, iets buiten de stad ligt ook de gigantisch grote fabriek van het sieradenmerk. Daarnaast kun je in Wattens Swarovski Crystal Worlds bezoeken: een plek met tentoonstellingen Ć©n attracties! Regel hier je toegang alvast online.

Bezienswaardigheden Innsbruck

5. Kabelbaan

De plek voor het beste uitzicht over Innsbruck? Op de 2300-meter hoge top van de berg naast de stad! Met een kabelbaan ben je in een mum van tijd boven en zie je wilde dieren in het grootste natuurpark van Oostenrijk (Karwendel) Ć©n krijg je een uniek panorama over Innsbruck en omringende bergen. Regel hier alvast je kaartjes online.

6. Dom van Innsbruck

Zie je die groene toren, een beetje verstopt achter de kleurrijke panden? Dat is de Dom van Innsbruck, een van de bekendste kerken van Innsbruck en stamt al uit de 12e eeuw.

Bezienswaardigheden Innsbruck

7. JezuĆÆtenkerk

Innsbruck kent behoorlijk wat basilieken, kathedralen en kerken. Een daarvan is de JezuĆÆtenkerk; prachtig van buiten, vooral heel erg kitscherig van binnen (zie hier).

Bezienswaardigheden Innsbruck

8. Schloss Ambrass

Dompel jezelf onder in het vorstelijke leven in de Renaissance-tijd en breng een bezoek aan Schloss Ambras. In het slot ga je een paar eeuwen terug naar de 16e eeuw en kun je de wapenkamers, kunstkamers en oude meubels van prins Ferdinand II aanschouwen. Regel hier alvast je toegang online.

9. Inn

Zoals je ziet, dit is een rivier. Om precies te zijn de Inn. Het water an sich is niet heel boeiend, maar als je iets verder loopt kom je (in de zomer) allerlei terrasjes tegen.

Bezienswaardigheden Innsbruck

10. Hofburg

De Hofburg is een voormalig paleis aan de rand van de stad. In 1460 gebouwd door hertog Sigismund van Tirol, inmiddels doet het gebouw dienst als museum. Het wordt gezien als een van de belangrijkste culturele gebouwen van Oostenrijk. Het museum is deels toegankelijk: vandaag de dag kun je aantal van de oude kamers bezoeken en zie je heel veel kunst uit de oude tijd terug.


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 januari 2015.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’