Reizen is meestal top. Soms iets minder. Wanneer je spullen kapot gaan bijvoorbeeld, of wanneer iets gaat lekken of als je simpelweg geen ruimte meer hebt om iets mee te nemen. Irritant! Maar gelukkig kun je heel veel dingen makkelijk oplossen met producten die je zelf al in huis hebt. Ik geef je de komende tijd elke week een paar nieuwe DIY tricks voor op reis!Ā 

1. TE WEINIG RUIMTE

Mag je alleen handbagage meenemen op je trip of heb simpelweg geen ruimte meer over in je koffer of tas? Ik stop doet altijd wat van mijn lotions en crĆØmes in lenzendoosjes; neemt amper ruimte in, lekt niet Ć©n is gewoon hartstikke makkelijk.

2. LEKKAGE IN JE BAGAGE

Herken je dit ook? Je maakt je koffer open, pakt je toilettas erbij en… RAMP! Er heeft een fles gelekt en alles zit onder je shampoo. Ruikt lekker, maar ontzettend irritant. Dit probleem heb je voortaan ook niet meer. Wat je er voor moet doen? Scheur wat vershoudfolie af of pak een plastic zakje, en doe dat over de open fles. Draai daarna de dop erop en voila, lekkage in je bagage is verleden tijd!

3. KABELS IN DE KNOOP

Standaard probleem bij mij: zitten de kabels van je telefoon, tablet koptelefoon of oordopjes ook altijd zo onwijs in de knoop? Vanaf nu niet meer! Wikkel ze om een pasje dat je toch niet meer gebruikt en tadaa, je kabeltjes zullen nooit meer lastig doen!

Wat is jouw ultieme DIY tip?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’